jareksm2 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 drewniany mostek na Topoli to to samo co garbaty mostek? nie, o ile dobrze dobrze jarzę, to mostek przez ta rzeczkę przed wałem jeziora, od strony Błotnicy. No chyba ze to nie ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 dokładnie to ten mostek. Garbaty to garbaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo555 Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 W piątek będę na jeziorze to postaram sie zdać relacje czy coś tam jeszcze pływa. W dalszym ciągu czekam na jakieś sugestie . Dzięki suhhar, może cos wydłubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 napewno plywaja niezłe sztuki ale zahaczyć je to juz inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 W najnowszym numerze lokalnej prasy, nie pamiętam tytułu, ale chyba informator , czy tygodnik ząbkowicki, jest artykuł o odłowach "kontrolowanych" na Topoli i Kozielnie przez PZW Wałbrzych. W sumie nic z niego nie wynika czy zostaną wyciągnięte jakieś konsekwencje, jedyny deseń artykułu to oburzenie wędkarzy. Osobiście uważam, że ktoś powinien się temu przyjrzeć dokładnie i zarządać wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK3000 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Panowie powiem Tak PZW ZŁODZIEJE POLSKIEGO WĘDKARSTWA !!!! Teraz zarybiają stawy i takie tam karpiem i jak zaczyna brać to łowią ile się da I MIEJSCA NIE MA siedzą non stop kontroli żadnej ! Czy ktoś słyszał aby zarybiali Topolę ? NIE ! bo teraz odławiają z Topoli na inne stawy Skład PZW kto tam siedzi jak idziecie opłacać karty same dziadki nic nie robią tylko w karty grają taka jest prawda co było w latach 70 i 80 a nawet 90 ryb mnóstwo gdzie nie pojechałeś połowiłeś a teraz zarybiają małymi boleniami albo płotkami Panowie trzeba trafić na jeden dzień w roku kiedy bierze ryba aby była kolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 hej czy na topoli mozna polapac karpie jesli bedzie sie siedzialo max tydzien?? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 znam takich co siedzieli tam 3 tygodnie i brania nie mieli a jak przyjechali raz na weekend to 10 sztuk wyciagneli najwiekszy 13 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 I na Bartnikach też łowią piękne karpiszony. Ale to fachowcy. Ja niestety klepię amatorkę, takie tam hobby jak wielu z Nas. Duże ryby wpadają z przypadku. Osobiście wolę większą intensywność brań, niż czekanie na to jedno uderzenie. U karpiarzy jest odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 siedzą browary chleją i czekają na branie, syf zostawiają i rozpieprzają sie wzdłuż brzegów jakby ich pół jeziora było. Tak w skrocie u nas to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Panie i panowie co tam na topoli ? od mostu sie cos dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Dziś pierwszy wypad na rybki w tym roku. Wybór padł na Topole - ujście. Niestety totalny brak kontaktu z rybą. Łowiłem bolonką i liczyłem, że chociaż na jakaś drobnicę, cokolwiek na poprawienie humoru a tu totalna bryndza. Po przeciwnej stronie gruntowcy, też bez sukcesów. Zaskoczył mnie natomiast dość unormowany stan wody? Czyżby już wszystko spłyneło? Dla zainteresowanych - Topola już bez lodu. (nie wiem jak bliżej zbiornika Kozielno bo tam już wzrok nie sięga ). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 rano nic nie brało po południu zaczął Leszczyk podchodzić sporadycznie tak ok 40 cm oczywiście na garbatym ludzi tłumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Byłem do 14 i ogólnie było marnie. 2 płotki. W zasięgu 'słuchu' miałem większość stanowisk na garbatym a usłyszałem głośniej tylko o dwóch rybkach a łowiących pełno.. Może później lub wieczorkiem było lepiej. Więc na razie tylko ładne słońce. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 rano nic nie brało , a potem przestało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 na garbatym na najlepszym miejscu siedział znajomy ponad 24 h i złapał 2 Leszcze wiec nie ma po co jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 tak w piatek tez bylem przejazdem podpytac i na 7 wedkarzy 4 zyletki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas88 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 aregmax, czesc z ozar jestes? z kim mam przyjemnosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Tak. Dalej na priv, post nie od tego. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Był ktoś ostatnio na Topoli? Jak z rybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 bede chyba 1 maja to zdam relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Był ktoś ostatnio na Topoli? Jak z rybą? Byłem dzisiaj przejazdem i lipa. Kilka osób ale efektów brak (za taśmami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 czy ktoś był ostatnio od drewnianego ? sa juz namioty z miesiarzami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 A więc dzisiaj 1 raz w tym roku na topoli. Ludzi pełno i ci pseudo karpiarze, dobrze że dalej miejsce było z dala od tej chołoty. Leszcz się trze i nie bierza a jak bierze to baaardzo słabo. Ogolnie do 13.30 pogoda była ekstra aż ty nagle burza zlała mi wszystko i się zawinołem bo nie mialem parasola przeciwdeszczowego. Ogolnie wyjazd udany. Ale na rybe trzeba poczekać az sie wytrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 suhhar, potwierdzam Twoją relację, moi koledzy z Przyłęku byli na nockę na Topoli od strony taśm z 30 kwietnia 1 maja, złowili 1 leszcza takiego 35 cm i widzięli jak się trze. Trzeba z tydzień poczekać i do boju . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi