Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam Koleżanki i Kolegów po kiju, łowiłem ostatnio na Topoli od strony taśm, w sobotę, wtorek i środę, generalnie lipa, przez pierwsze dwa dni brał leszczyk taki jak dłoń i trochę większy, a dziś od godz. 4.30 do 13.00 zero brania, pingpong stał w miejscu jak zaczarowany, nie widziałem też aby ktoś inny cos konkretnego złowił, za to boleń przy brzegu robił spustoszenie, nawet widziałem jak przyatakował kaczkę :), Pozdrawiam

Napisano

Witam, w piątek po błądzeniu na Pilcach wylądowałem z ojcem na nocce na Topoli od strony ujścia, miejsca praktycznie zero, wszystko zajęte. Całą noc zero brań (koszyk), nad ranem ojciec wyciąga 1 leszcza 55cm 2,2kg i to by było na tyle. W niedziele popołudniu od 16 do 20 łowiliśmy od strony taśmy, wynik zerowy, nie wspominając ok 10 jazgarzy :wink: Gdy szliśmy na miejscówkę wszyscy mówili, że lipa ktoś gdzieś dalej połowił parę leszczy ale kto, gdzie to niestety się nie dowiedziałem, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :wink: także weekend na Topoli bardzo słabiutko chyba zmiany ciśnienia zrobiły swoje. Pozdrawiam.

Napisano

Odnośnie ciśnienia masz rację. Przekonałem się, że jak super niskie, wtedy tam są brania.

Jak wysokie nie ma po co jechać.

Napisano

Powiedzcie koledzy czy na Topoli od strony taśm w nocy miał ktoś dobre efekty? Rozmawiałem z tubylcem z Przyłęku i powiedział, że w nocy nigdy nic tam porządnego nie złowił. Czy to prawda? Pozdrawiam

Napisano

To ja Ci powiem że od taśm spędziłem około 15 nocy i powiedziałem że już nigdy na noc tam nie pojade, więc przeanalizuj....

Napisano
spędziłem około 15 nocy i powiedziałem że już nigdy na noc tam nie pojade,
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ja aż tyle nie byłem i nie od strony taśm tylko z przeciwnej strony. Ale nocne efekty to zazwyczaj 0,5 ....... :wink: i nic więcej. :razz:

Napisano

Jarku, licząc to przez ostatnie 3 lata. W ogóle widzę, że na Topoli jest już straszna lipa, jedyna rybka na Topoli w tym roku którą mogę się pochwalić to szczupaczek 70 cm.

A tak bida... Planuję jednak kilka zasiadek sandaczowych na jesień z trupkiem. Pozdrawiam

Napisano

Ostatnio przesiedziałem od strony taśm 3 poranki na Topoli i wielka lipa, byłem na prawdę rozczarowany, tyle zanęty poszło i nic, owszem trafiały się leszcze, ale takie jak dłoń i może kilka trochę większych. Generalnie zauważam, że od 4-5 lat zrobiła się lipa na Pilcach, na Dzbanowskim i Cmentarnym, o Topoli sięnie wypowiadam ponieważ nie mam tam doświadczenia.

Jak po weekendzie, ktoś może się czyms pochwali? :) Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Rozmawiałem w ostatnią sobotę z kolegą z Przyłęku i powiedział, że na Topoli kicha, nic nie bierze, owszem tam komuśzdarzy sięjakiś leszcz ale ogólnie to katastrofa, ciekawe kiedy ruszy się ryba?

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

pytanko: czy ktoś na spin z brzegu miał efekty w połowie sandaczy na kozielnie lub topoli, czy wszyscy walą z łodzi???

Bo ja dzisiaj biegałem od 16.00 i zero kontaktu z rybą. Co prawda nie nastawiałem się zbytnio na jakieś wielkie ryby, ale liczyłem że jakiś "pstryk" będzie.

Napisano

tam z brzegu tylko raz zlowilem szczupaczka 40 cm od drewnianego mostu a przy ujsciu nigdy nic nie mialem kontakty wiec tylko z lodzi zostaje ;)

Napisano

Witam w tamtym roku na Topoli na ujściu w miejscu wodowania łodzi 2 szczupaki 50cm i 70cm w 2 godz tak więc jest szansa.W tym roku 2 wypady ze smołki bez brania

Napisano

Dzieki za info. ja szukałem sandała na płyciznach - obok wyspy na kozielnie. W tych zatopionych krzakach. Co chwilę był zaczep, ale jakimś cudem straciłem tylko jedną gumę.

Napisano

mopsik widze z kłodzka jestes ;) Powidz mi tam w tym miejscu wodowania lodzi lowiliscie z opadu ? kiedys tam rzucalem ale tam chyba z 6-8 metrow jest i duzo gorek i zaczepow, brania nie mialem ;)

Napisano

suhhar przynęta prowadzona leniwie po dnie z delikatnym podbiciem , a zaczepów dość sporo możę wyskoczę w niedziele z bratem to damy znać co tam się dzieje na topoli

Napisano

suhhar, mopsik79, nie wiem czy pamiętacie jak wyglądał ten odcinek rzeki zanim powstał zbiornik :) wydaje mi się, że stąd tyle zaczepów, mówię o takim lasku, który został zalany :)