Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
drewniany mostek na Topoli to to samo co garbaty mostek?

nie, o ile dobrze dobrze jarzę, to mostek przez ta rzeczkę przed wałem jeziora, od strony Błotnicy.

No chyba ze to nie ten. :razz:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

W piątek będę na jeziorze to postaram sie zdać relacje czy coś tam jeszcze pływa. W dalszym ciągu czekam na jakieś sugestie :lol: . Dzięki suhhar, może cos wydłubie :cool:

Napisano

W najnowszym numerze lokalnej prasy, nie pamiętam tytułu, ale chyba informator , czy tygodnik ząbkowicki, jest artykuł o odłowach "kontrolowanych" na Topoli i Kozielnie przez PZW Wałbrzych. W sumie nic z niego nie wynika czy zostaną wyciągnięte jakieś konsekwencje, jedyny deseń artykułu to oburzenie wędkarzy. Osobiście uważam, że ktoś powinien się temu przyjrzeć dokładnie i zarządać wyjaśnienia.

Napisano

Panowie powiem Tak PZW ZŁODZIEJE POLSKIEGO WĘDKARSTWA !!!!

Teraz zarybiają stawy i takie tam karpiem i jak zaczyna brać to łowią ile się da I MIEJSCA NIE MA siedzą non stop kontroli żadnej !

Czy ktoś słyszał aby zarybiali Topolę ?

NIE !

bo teraz odławiają z Topoli na inne stawy

Skład PZW kto tam siedzi jak idziecie opłacać karty same dziadki nic nie robią tylko w karty grają taka jest prawda

co było w latach 70 i 80 a nawet 90 ryb mnóstwo gdzie nie pojechałeś połowiłeś a teraz zarybiają małymi boleniami albo płotkami Panowie trzeba trafić na jeden dzień w roku kiedy bierze ryba aby była kolacja :)

Napisano

I na Bartnikach też łowią piękne karpiszony. Ale to fachowcy. Ja niestety klepię amatorkę, takie tam hobby :razz: jak wielu z Nas. :wink:

Duże ryby wpadają z przypadku. Osobiście wolę większą intensywność brań, niż czekanie na to jedno uderzenie.

U karpiarzy jest odwrotnie.

Napisano

siedzą browary chleją i czekają na branie, syf zostawiają i rozpieprzają sie wzdłuż brzegów jakby ich pół jeziora było. Tak w skrocie u nas to wygląda ;)

• 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

Dziś pierwszy wypad na rybki w tym roku. Wybór padł na Topole - ujście. Niestety totalny brak kontaktu z rybą. Łowiłem bolonką i liczyłem, że chociaż na jakaś drobnicę, cokolwiek na poprawienie humoru a tu totalna bryndza. Po przeciwnej stronie gruntowcy, też bez sukcesów. Zaskoczył mnie natomiast dość unormowany stan wody? Czyżby już wszystko spłyneło? Dla zainteresowanych - Topola już bez lodu. (nie wiem jak bliżej zbiornika Kozielno bo tam już wzrok nie sięga :lol: ). Pozdrawiam.

Napisano

Byłem do 14 i ogólnie było marnie. 2 płotki. W zasięgu 'słuchu' miałem większość stanowisk na garbatym a usłyszałem głośniej tylko o dwóch rybkach a łowiących pełno.. Może później lub wieczorkiem było lepiej.

Więc na razie tylko ładne słońce.

Pozdr.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

A więc dzisiaj 1 raz w tym roku na topoli. Ludzi pełno i ci pseudo karpiarze, dobrze że dalej miejsce było z dala od tej chołoty. Leszcz się trze i nie bierza a jak bierze to baaardzo słabo. Ogolnie do 13.30 pogoda była ekstra aż ty nagle burza ;) zlała mi wszystko i się zawinołem bo nie mialem parasola przeciwdeszczowego. Ogolnie wyjazd udany. Ale na rybe trzeba poczekać az sie wytrze.

Napisano

suhhar, potwierdzam Twoją relację, moi koledzy z Przyłęku byli na nockę na Topoli od strony taśm z 30 kwietnia 1 maja, złowili 1 leszcza takiego 35 cm i widzięli jak się trze. Trzeba z tydzień poczekać i do boju :). Pozdrawiam