jareksm2 Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 dobekfooto, boleń tłucze przy brzegu od strony taśm? Czy bliżej ujścia nysy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 jareksm2, przy brzegu od strony taśm - dzisiaj też się tłukły. Na ujściu obozowisko, 5 przyczep campingowych i pełno aut więc się tam nawet nie pchałem bo nie lubię tłoku. Pilczyk, dzisiaj jeszcze zobaczyłem że jest możliwość dojechania na Topolę pomiędzy wsią Topola a Błotnicą. Tutaj taka mapka poglądowa tych dwóch dojazdów: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/414d307530f6aeae.html Dzisiaj na taśmach trafiły mi się dwa leszczaki na kanapkę z kukurydzy i białego robaka. Ponoć lepsze efekty mieli na pinkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 http://zabkowice.express-miejski.pl/galeria/4079,smiertelny-wypadek-na-drodze-382.html Dzisiaj zginal wedkarz z kamienca :/ kolo byczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 znam te miejscowke od blotnicy-drewnianego mostku. Powiedzcie jaka jest woda na topoli ? wysoka czy juz malutka ? planuje weekend pod namiotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 na topoli od garbatego ludzi tłumy myślałem ze jakiś festyn lub zawody he he w siatce po kilka leszczy od czwartku i nie moglem się powstrzymać żeby zrobić zdjęcie ps. dobrze ze dałem sobie spokój z topola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 nie chce wejść foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Ja byłem wczoraj z kolegą od drewnianego, myślałem ze będą tłumy a tam tylko 2 auta SZOK rano trochę zimno ale sie rozpogodziło i było super do godz 13 wtedy zaczął wiać wschodni wiatr brania byly jedno na godzinę z gruntu praktycznie nic nie brało (chyba ze skubał maly leszczyk) za to na spławik połowiłem ale nie napisze co pozniej pojechalismy na garbaty zobaczyc ile wiary i rzeczywiscie cały parking. Kempingi itp. masakra nigdy tam nie pojade posiedziec. Acha woda spadła szkoda ze ryba sie tarła a oni wode spuscili. Ciekawe czy sie cos wykluje. Moze we wtorek pojade z ojcem to dam znac co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Wczoraj byłem z ojcem na Topoli od strony taśm. Zaczęliśmy łowić gdzieś koło 10:00. Zanęciłem pod tyczką na 11 metrze, ojciec w podobnej odległości pod batem. Pierwsze wstawienie zestawu i malutki boleń melduje się na haku. Potem cisza. Po pół godzinie spławik znika pod powierzchnią zacinam i guma 0,8mm wyjeżdża na 1,5m. Po chwili w podbieraku widzę piękną płoć (tak na oko ze 35cm). W 10 minut doławiam jeszcze 2 płocie takich rozmiarów i donęcam z kubka 2 kulki i brania ustają, jakby płociom przeszkodziło donęcenie. Po jakichś 15 minutach od donęcenia zaczynają się brania u ojca. Wyciąga 4 sztuki (wszystkie podobne wielkościowo do moich) i nagle cisza. Po godzinie bez brania mam w końcu kolejną ładną płoć. Do godziny 14 wyciągam jeszcze 2 sztuki pięknych płoci. O godzinie 14 koniec łowienia. Wszystkie ryby wróciły do wody. PS. Grunciarze z rana (albo w nocy) coś połapali bo siatki mieli w wodzie. Koło nas koło godziny 13:30 jeden z wędkarzy wyciągnął ładnego leszcza na kukurydze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 ja czekam jak bedzie ladna pogoda bo teraz jakos kiepsko ma byc;/ "Ochlodzenie" i wyruszam na jakies 3,4 dni moze cos wejdzie w łowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 adrianos tez byłem z ojcem wczoraj ale od drewnianego i efekty słabsze bo po 2 płocie ładne i jeden leszczyk i to wszystko. Brania słabe, drobnicy nie widac, nawet bolenia. Koleś co był na nocce miał 1 duzego leszcza, mowil ze bardzo slabe brania, ledwo do zaciecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 witam Powiedzcie czy na garbatym gania boleń?? namówiłęm wujka zeby kupił sobie w koncu spininga i chce go zabrac zeby troche porzucał i tak mysle o garbatym bo tak sie mnie pytał gdzie można bolenia złowic. czy Moze lepiej na elektrownie za kozielno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Lepiej na kozielno a jeszcze lepiej odcinek między dwoma jeziorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 dzieki taktez myslałem tylko że kurnA wujek nie ma wykupionego opolskiego i lipa ale pookaże mu topole albo pojedziemy na przyłek lub bardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 witam Powiedzcie czy na garbatym gania boleń?? namówiłęm wujka zeby kupił sobie w ...quote]Przy taśmach też się rzucał wczoraj, może nie tak często jak czasem lubi walić ale co jakiś czas się pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 na przyłek czy bardo nie masz po co jechac za boleniem bo go tam nie ma byłem w tym roku i wiem ze tylko sa male pstrazki i nic wiecej. Ponoc w okolicach bartnik mozna go zobaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 dzieki za info ale nie stety a moze stety narazie jedziemy na biały kościół polatac po dwóch stawach za szczupakiem lub sandaczem ale za tydzień napewno uderzymy na garbaty. osobiscie wolałbym na tame za kozielnem ale te ciołki nie maja wykupionego opolskiego tylko ja wiec jeszcze poczekam,sam tam kiedys uderze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 byłem wczoraj za boleniem na topoli i efekty na minus 3 urwane gumy i nic poza tym. Ludzie mieli po 1 leszczu i to wszystko w nocy nic nie brało tym co siedzą na garbatym. W ogole na garbatym to juz miasteczko obozowe sie zrobiło. Ogolnie to wszędzie lipa z ryba i woda wszedzie niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Suhhar to mnie nie pocieszyłeś. W tym roku na Topoli i Kozielnie kombinują z wodą, niski stan i ryba idzie w jezioro. Byłem raz od wioski i efekty bardzo mizerne, to nie to samo co przed laty. Chciałem jechać w niedzielę, z grillem, kobitą i oczywiście wędkami, ale chyba odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 W tygodniu polapalem dużo ladnych leszczy wzystkie przedzial 50-60 cm, rybka bierze bardzo dobrze co o czym swiadczy brak wpisow na forum, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Dziś byłem na zbiorniku i leszcz ładnie współpracował złapałem 11 sztuk w przedziale 45-55cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 a człowiek musi w pracy siedzec biorą bardziej rano czy popołudniu? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Nie wiem czy rano biorą bo nad wodą byłem dopiero o 10.30 . Brania zaczęły się od 13.30 i do 16.30 później to nie wiem bo na mecz pojechałem. Bolek ładnie bił i to z 2m od stanowiska gdzie siedziałem. Chodziło kilku spinningistów ale rezultatów nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 nalewator, gdzie siedziałeś? Ja też byłem i na bata połapałem kilka ładnych płotek około 25cm i 4 leszcze (DS) ok 48cm. Byłem na cypelku Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 panowie przypomnijcie mi bo sobie zapomniałem w jakiej odległosci jest zakaz spiningu od garbatego mostu ? 100 metrów w góre tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi