Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ale ujnia na topoli ! porazka totalna od 5.30 do 10 ani brania. Kumpel na bata złowił płotke i to wszystko. Ludzi full nikt siatki w wodzie nie miał. Pozniej kolesie karpia wyciagneli jakims cudem i to wszystko. Narazie nie ma po co jechac chyba zeby sie poopalac ;) acha woda strasznie wysoka...

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Wczoraj na Kozielnie pływający wędkarze zauważyli i zgłosili straży rybackiej zastawione sieci

W związku z powyższym zastanawiam sie czy straz lub policja interweniowała?

Ktos ma jakies informacje?

Na Topoli pewnie tez kłusują Ci sami tubylcy

Napisano

suhhar

W którym miejscu siedziałeś ?? Ciekawe jest to co piszesz bo byłem wczoraj od 4:30 do 14 i miałem ok 20 ryb. Chyba wszyscy w koło mnie mieli jakieś ryby na koncie

Napisano

rolando22, jak widać cisza żadnego info na stronie PZW nie ma ani nigdzie indziej więc pewnie rozeszło się wszystko po kościach;/

Napisano

rolando22, możesz dać znać, wysłać linka do lokalnych gazetek, przeważnie lubią takie tematy i mogą się pokusić o sprawdzenie, opisanie itp a nagłośnienie jest ważne.

Pozdr.

Napisano

Panowie a czy ktoś zaobserwował już żerowanie boleni ? jak ostatnio byłem to tylko raz widziałem i to w oddali jak sie spławiał a przy brzegu nic. W zeszlym roku to na 1 maja tak waliły że szok..

Napisano
suhhar

W którym miejscu siedziałeś ?? Ciekawe jest to co piszesz bo byłem wczoraj od 4:30 do 14 i miałem ok 20 ryb. Chyba wszyscy w koło mnie mieli jakieś ryby na koncie

Hej Retroper ,gdzie siedziałeś ? Od strony Błotnicy ?

Napisano

W sobotę nic nie brało tylko tablice rejestracyjne zap***** z auta. Już drugie w przeciągu 2 lat także jak sie wybieracie na Topole to lepiej żeby były przykręcone

Napisano

Pierniczysz ! ja odkąd tam jeżdze nic mi nigdy nie zgineło nawet jakies wedki czy coś. Nawet kumplom nigdy nic nie zajeb....A w którym miejscu ci tak zrobili ? zgłosiłeś kradziez na policję ?

Napisano

Ukradli na parkingu przy samym szlabanie, auto było kolegi podobnie jak poprzednie. Kradzież od razu zgłosiliśmy gliniarz co przyjmował zgłoszenie mówił, że o 18:20 tankowali na orlenie w Ząbkowicach i odjechali. za pierwszym razem jak ukradli to koleś jeździł po różnych stacjach złapali go w Strzelcach Opolskich musieliśmy jeszcze na sprawę tam jeździć

Napisano

na topoli sa 2 kozackie miejsca w tym roku bylem 2 razy z kumplem i za kazdym razem po kilka leszczyków +- 60 cm nie łapcie tam gdzie jest od h wędkarzy zbyt duza presja;D

Napisano

LeChifre, pewnie znasz jezioro jak swoj dom wiec wiesz gdzie sie zasadzic a my tacy amatorzy to siadamy gdzie sie da. Ja kiedys siadlem w miejscu gdzie nikogo nie bylo woda byla mała to trafiłem na taka głębine ok 5-6m albo i lepiej...

Napisano

Jak ryby biorą to wszędzie można złapać... Nie mam na Topoli ulubionego miejsca, zawsze siadam tam gdzie mało ludu, najlepiej nikogo :) 270Ha wody i dwie miejscówki :D hehe

Napisano

aa jak tam zawody na Topoli coś ktoś wie ? wyciągneli jakiegoś karpia ? pogoda była masakryczna wiec ciekawe jak efekty ?

Napisano

a które rejony na spina polecacie?? Wiem ze pomiędzy wyspami kolega zerwał sporego suma i od tamtej pory nic sam złapałem tylko szczupaka 88cm polecacie cos??

Napisano

LeChifre, czyli nie łowisz od taśm, tylko z przeciwnego brzegu. Te Twoje miejscówki z kolegą to od lat macie czy dopiero odkrycie tego roku? Powiem Ci młody wędkarzu, że od taśm ciągnie się również piękne leszcze i nawet karpie, poprostu trzeba wstrzelić się w dzień. Miałeś szczęście z kolegą i tyle.

Napisano

Pilczyk, nie zgodzę się z Tobą odnośnie dnia bo ja łowiłem leszcze od taśm a kumple po drugiej stronie nie mieli brania, więc coś musi być też miejscem.

Napisano

azfish, może i masz rację, a może i ja :), wędkowanie to niezła łamigłówka i może dlatego tak uzależnia prawdziwych wędkarzy :). Ale powiem Ci, że ja tylko łowię od strony taśm i nigdy nie byłem na przeciwległym brzegu, a czasem na prawdę trafiają mi się tam piękne leszcze. Pozdrawiam

Napisano

Racja Pilczykzgodze sie z toba że na taśmach da rade cos ładnego pociągnąc ale nie lubie tłoku i szukam spokojniejszych miejsc ktore mam a o których dowiedziałem sie od wędkarza który łapie juz od ponad 40 lat. Ostatnio byłem od strony błotnicy ze starszym na 2 dni i jak juz sie ciemno robiło nastąpiło kosmiczne branie lekko podciągneło swingera i nagły atak przy zacięciu poczułem mocniejszy opór chwia walki i żyłka strzeliła ;/ przez dwa dni poszedł tylko jeden sandał 5 leszczy i 1 karpik o drobnicy nie wspominam bo szkoda gadac

Napisano

LeChifre, ja obstawiam że był to boleń. Bierze zarówno na białe jak i na żywca. Nie wiem na co Ty lowiłeś, ale bolek - to nr 1 pod względem waleczności.