suhhar Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 jak widać narazie cisza na Topoli ciekawe jak tam drewniany mostek da sie przejsc czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam, brania dziś nawet regularne ale ryba mała i średnia (taśmociągi). Przede wszystkim u większości to był jaź. Wyglądało, że sprawniej szło ze spławika. U mnie jazie i okonek, ale znacznie więcej brań niezaciętych z feederka. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Hejka po dłuuuuuugiej zimie czas wkoncu cos połapać macie jakies info na temat bran na topoli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Byłem wczoraj, jakoś się wyrwałem po południu, ale było cienko (jazik, ukleja). I mimo ze siatki byly w wodzie to niewiele mieli i narzekali na brania chyba wszyscy. Wygląda ze jest dość zmiennie bo na brania w niedzielę nie narzekałem. Proponuje tytuły do prasy "Ukleja krolową Topoli" , "Rekord Polski ukleji na Topoli", "Czy są tam jeszce ryby" Może niedługo będzie lepiej.. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 a z ktorej strony byles jesli mozna wiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Taśmociągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 W sobotę byłem na Topoli od strony taśm. Posiedziałem tak od 5.30 do 11.00 i chwalić sie raczej nie ma czym, jeden leszczyk 35 cm oraz cztery jazie takie w granicach między 25 a 30 cm. Ludzi sporo, do siaty walą wszystko co się rusza. Obok mnie gość złowił 10 cm okonia i nagle rozwinął 5 metrową siatę i wpuścił do niej tego bidnego okonka. Syf na Topoli, że człowiek ma wrażenie, że łowi na wysypisku śmieci, żal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moral Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 a tyle się płaci w PZW, żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 No nysa naniosla po zimie syfu co zrobić. Woda duża i wszystko pływa ale ja jak byłem ostatnio to w okolo siebie posprzatalem bo i tak nic nie bralo wiec jakby kazdy wedkarz siedziacy co 10m to zrobił to brzeg byłby czysty z tego co wiem to Służby z Topoli z kopalni co roku sprzataja brzegi pewnie czekaja aż woda opadnie. To że ludzie wszystko biora to wiem sam byłem świadkiem leszczyka wielkości dłoni ale gość ostro do siaty pakuje tylko pytanie po kiego ch....? czyżby to był chwast ?? ręce opadają ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Bylem w sobotę za taśmami od 7 do 16. Wynik jak dla mnie zadowalający, była zabawa. Efektem było ok 15 leszczy 20-35cm, krąpie 6szt. 20-25cm i ok 15szt. jazi w rozmiarach 20-30cm z czego chyba tylko 4 miały wymiar. Ciekawy jednak jestem efektów z nocy. Było sporo ludzi ale większość po 2h łowienia zwijało się o kiju. Z ciekawostek... Podczas majówki na stawach w byczeniu wyholowano suma 60kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Niestety nie udało mi się wyrwać w niedzielę a pogoda była super, ale już przyobiecane dzieciakom było. Teraz znów robi się deszczowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 ponoć nie tylko suma, jakieś szczupłe też padły. RETROPER, a na co łowiłeś grunt czy spławik jesli mozna wiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Łowiłem z gruntu na pełnym zasięgu zestawów. Do 20m od brzegu brały tylko jazie i chciałem zminimalizować brania niewymiarków, które zawsze głęboko łykają haczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 RETROPER, a widziałeś tego suma ? bo u mnie w pracy z 60 kilo zrobiło się 30 więc ciekawe ile w tym prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 technops, to realne, w pracy były już tylko filety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 no czyli masz kolegów co nie znają RAPR suma ma okres ochronny do 30 czerwca ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Zawsze wydawało mi się, że wyholować to nie znaczy od razu zabrać ale przynajmniej teraz jestem pewien, że przeczytać to nie zawsze zrozumieć.. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Czy widziałem suma na żywo ?? Niestety nie ale nie ukrywam, że bardzo bym chciał. Informację mam z tzw. pierwszej ręki czyli od osób, które tą właśnie rybkę złapali. Jutro będę widział zdjęcia. Mógłbym dodać nawet na jaką przynętę został złowiony ale ... ... co ja tu będę komu udowadniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 technops, to realne, w pracy były już tylko filety heh rozumiem że to żarcik tak ? może pływa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Żarcik żarcik. Retroper, może wstaw jakieś zdjęcie , oczywiście jeśli będzie się nadawało. Z drugiej strony, tyle razy były opinie o tym ile duży sum podjada że może czasem przydałoby się takiego wyciągnąć na filety (poza okresem) bo akwen nie za duży. Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cichy_79 Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Sum ważył 30 kg i został wypuszczony.Osobiście przy tym byłem. Dlatego proponuję zakończyć dyskusję na ten temat.A filety to proponuję z pangi. catch&release Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Faktycznie, wkradł się czeski błąd 30kg też niczego sobie, jeszcze raz gratulacje dla kumpla i dla ciebie bo też ładne sztuki wyciągłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azfish Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 eloł panowie dzieje się coś na Topoli od garbatego ? czy ktoś ma jakieś informację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Tak camping na campingu a siatek w wodzie nie widziałem jak przejeżdżałem dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 No przecież musza coś jeść.To co złapią to na grilla Nawet tam nie zajeżdżam aby się nie denerwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi