feeder2010 Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Widziałem że w sobote pływali więc nie wiem czy prawdę piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam na Topoli i Kozielnie można łowić z łodzi cały rok oczywiście za wyjątkiem gdy zbiorniki te są skute lodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 feeder2010, a za czym o tej porze roku można pływać po topoli ? ja chciałem wyskoczyć na testy silnika i troche obsondowac zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Już w marcu widziałem jak pływali na łódkach, ale może ktoś wie czy na wyspie mozna sie juz zasadzić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 hmmm z tego co wiem nie ma nigdzie zakazu zeby na topoli nie mozna bylo wedkowac z wyspy jedynie na kozielnie nie wolno. Wyslij maila jak ja do pzw wałbrzych to sie dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam. Dzwoniłem i powiedzieli że na topoli nie ma żadnych zakazów jesli chodzi o wyspy, poprostu jak nie ma lodu to można siedzieć. Dzięki za sugestię , niby tam można najszybciej uzyskać informacje na dręczące pytania, co jest oczywiste, ale ja jednak na to nie wpadłem. He he najciemniej jest pod latarnia Pozdrowionka i połamania, bo przypuszczam ze wiekszośc z nas majówkę spędzi z kijem w łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 speedy3457, spoko moze sie kiedys nad wodą spotkamy to pogadamy o taaakich rybach hehe. Ja zamierzam spedzic majowke z kijem ale ponoć ma lać wiec bedzie cięzko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Siemka ktos ma wieści z Topoli ? woda dalej spada czy idzie do góry przez te opady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Jeżeli już jestesmy przy temacie Topoli to mam pytanie. Czy ktoś łowi tam regularnie bolenie? Ponoć boleń ze zbiornika zaporowego jest dużo cięższym przeciwnikiem do przechytrzenia niż boleń z rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 dobekfooto, ja kiedyś próbowałem bez efektów, wiem że ze 2-3 lata wstecz koles na wahadłówkę z brzegu złowił 2 bolenie medalowe. Boleń jest bo już bije ale żeby go złowić trzeba mieć fart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Dzięki za odpowiedź suhhar Mimo wszystko jednak spróbuje, może bolenie z Topoli nie znają jeszcze przynęt Lipińskiego i dadzą się oszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 I jeszcze jedna sprawa. Może podpowiecie mi gdzie najczęściej boleń 'się tłucze' ? Z tego co kojarzę to często widywałem atakujące bolenie w okolicach 'taśm' ale było to dawno temu kiedy zasiadałem tam z feederem Czy w okolicach zwalonego mostu też grasują bolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 tak przy garbatym bije ale teraz duza woda wali i kakao wiec napewno go tam nie ma, ja bym go szukał własnie koło taśm albo od garbatego na prawo w tych trawach albo od drewnianego tam zatoka jest fajna i ostatnio strasznie tam walil. Dam ci jedna rade nie bierz tylko woblerów wez wahadłówki gumy blaszki i mieszaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 dobekfoto tak jak ci kolega suhhar radzi weź przynęty dalekosiężne "spirit" jest ok ale na rzekę i próbuj z daleka . Miejscówka od taśm jest ok jak tam siedziałem z feederem to wręcz mnie ochlapywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 idzie coś teraz połapać??czy dno totalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Ja tydzien temu w czwartek od strony Błotnicy byłem na Topoli od 5 rano do 20 wieczorem - 8 ryb . Leszcz 47 cm, Jaź 38 cm, Jaź 35 cm, 2 karpiki 38-40 cm i 3 leszczyki takie 30taki. Ogólnie słabo, obok mnie ludzie prawie nic nie łapali albo maluchy, ewentualnie karpiki podchodziły co jakiś czas. Wszystko na pinke lub pinke z białym i gruba zanęta rowniez z pinka i kukurydza P.s Lepsze branie od 12-16 niż z samego rana. Ot paradoks 2 rada - przypon im cieńszy tym lepszy, ja miałem na jednej 14 i 16 i haczyki 12. Ludzie mieli haki 8 i 10 i nie mieli brań albo tzw. szturchnięcia, czyli ryba poczuła hak i uciekla. Ja mialem normalne agresywne brania. Sporo niestety mialem pudeł, bo na pickerki nie zawsze się da wszystko wcelować, to nie bojka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 No ja tez ostatnio 2 karpiki zaliczylem i jakies leszczyki a ojciec leszcza 55 na splawik obok kolesie ładnie połapali leszczy ale małych. Woda strasznie szybko spadała. Czy ktos wie jaka jest teraz ? ktos za sandaczem uderza jutro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Dzięki Koledzy suhhar i nalewator za informacje. Jak się wybiorę to dam znać jakie efekty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Cały dzień pływania po topoli i wielkie CH ! woda kakao nic nie bierze, ryb na echo nie widać. Jedynie jakims cudem szczuply mi sie zaczepil ale po 3 sekundach spadł z kija ityle przygód z rybami na topoli. Nie widziałem zeby ktoś miał jakąs rybę w siatce w ogole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Woda czysta na Topoli, około 10 leszczy na federki godz 14-19, raczej wszyscy mieli siatki w wodzie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 rolando22, to chyba nie o tej samej topoli piszemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 No właśnie jaka czysta woda jak wczoraj nysa na bartnikach wyglądała jak gówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 Na tasmach (szlaban) woda była czysta , byc moze z drugiej strony kakao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 rolando22, pływałem łódką o 10 rano w okolicy taśm i woda była brudna możliwe ze przy samym brzegu jest czyściejsza bo wiatr wszystko pchał w strone tamy. Najgorszy syf płynie od kopary tam woda jak po ulewie kakao gumy na 10cm nie widać. Tobie sie udało połowić bo o 10 od taśm nikt nie miał siaty w wodzie, mozliwe ze ryba sie pozniej ruszyła jak sie wypogodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Siemka ktoś wie jaka woda na Topoli ? coś się dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi