palealex Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 witam wszystkich czytam te posty od dłuższego czasu wiec będę podawał informacje bo coś kiepsko!! a wiec tak nocka z piątku na sobotę ok 20 h 6 wędek na żywca, wywożone ( kiełbie karasie płoć) na topoli i tylko lekkie poszarpywanie no i leszcz tez nic na topoli oraz rzeka na ujściu w Wójcicach 4 wędki na żywca i rano maly szczupaczek wiec tez lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 no i spining tez nic ludzi jak zwykle dużo no i dla zainteresowanych to 1,5 tygodnia temu były sieci zastawione na kozielnie i topoli przez ichtiologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 a co sprawdzał ile bolenia sie wylęgło w tym roku ? bo o inna rybe cięzko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 1,5 tygodnia temu były sieci zastawione na kozielnie i topoli przez ichtiologa o tych sieciach też słyszałem. Ponoć powybierali szczupale i sandacze, wrzucili do bagażnika i odjechali. Resztę ryb ludziska targali taczkami. Ile w tym prawdy nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 gdzie sa zdjecia i dowody ? skoro tak gadacie to róbcie fotki i zapisujcie rejestracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Piszę to co słyszałem. Wolny kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 napisze co mieli żeby nie było niedomówień na kozielnie pociągnęli 3 razy 2 razy w sieciach prawie nic nie było ostatnim razem mieli ok 20 -30 kg jazi i okoni i nic poza tym a na topoli mieli ok 400 - 500 kg ryb 70 % leszcze ( duże ok 2kg ) 20 % krąp ( mały ok 20 kilku cm) sandacza ponad 90 cm jakieś szczupaki trochę grubych okoni i karpia ok 10 kg lepsze ryby chyba wzięli a resztę to ludzie chyba zabrali bo ponoć nie mogli ich wpuszczać powrotem ( widziałem zdjęcia i rozmawiałem z gościem który był przy tym jak wyciągali ryby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 hmm to co mialy na celu te odłowy ? nie kapuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 odłowy selekcyjne w celu sprawdzenie stanu i pogłowia ryb no i jeszcze dodam ze wpuścili na kozielno suma no i ponoć węgorza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 no super, czyli wszystkie sztuki wyciągnięte, policzone, i zabrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 to i tak dobrze bo tylko 400 - 500 kg ( dobrze ze ryba stoi przy dnie i sie nie rusza wiec mało wpadło w siec ) a na nysie na wiosnę odłowili ponad 2 tony leszcza (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Tak czytam te posty o oodłowach siecią i sobie myślę, że to są jakieś jaja....a my się dziwimy dlaczego nie ma ryb, dlaczego nie biorą? Pewnie na Pilcach też juz ichtiolodzy przeprowadzili badania. Uważam, że jest to bezczelna kradzież w majestacie prawa!!! I nie rozumiem co by się stało gdyby po przeliczeniu tych ryb wpuścili je spowrotem? Jednak Polska to zacofany kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 nie rozumiem co by się stało gdyby po przeliczeniu tych ryb wpuścili je spowrotem? Pewnie ichtiolog ocenia stan ryb po wyjęciu z sieci. Wiekszość ryb jest ranna, pozostała część martwa. Wypuszczenie jednej czy kilku rannych ryb nie jest zbyt duzym problem, ale kilkaset sztuk pewnie mogłoby doprowadzić do rozwoju choroby np.: pleśniawki. Tym samym skutki tego mogłyby być jeszcze gorsze. Zastanawia mnie tylko jedno, czy nie mozna było znaleźć (oczywiscie duzo wczesniej)odbiorcy na pozostałe ryby i je sprzedać, a kasą zasilić "rachunek PZW na zarybienia". Ale to wymaga pewnej logistyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 jareksm2, większość tych ludzi jest zaprogramowana tylko na sprzedaż znaczka i wyjazd na ryby, , i chyba nic więcej niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 większość tych ludzi jest zaprogramowana tylko na sprzedaż znaczka i wyjazd na ryby, , i chyba nic więcej niestety... znam to z autopsji widząc działania we "własnym gnieździe" (kole) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Słyszałem ostatnio od kolegi z Przyłęku, że jakaś grupa karpiarzy będzie zgłaszać sprawę w prokuraturze, robili zdjęcia i nagrali film i kolega widział ten film, puszczali go w Ząbkowicach w jakimś sklepie wędkarskim, zresztą sam był świadkiem jak usypali hałdę z ryb, głównie leszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 ale co oni tak na prawdę działali bo nie kumam z tym usypianiem..gdybyś dopisał bo nie zrozumiałem, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 aregmax, nie usypianiem tylko usypaniem dużej hałdy ryb, taki wielki kopiec podobno zrobili i zostawili je na brzegu, a ludzie później taczkami podobno zabierali te ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 ok, ciemno było , dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Witam Wczoraj wypad na Topole po dłuższej przerwie, miejsce - były drewniany mostek, efekt - zero brań, na garbatym moście bierze plotka ,leszczyk wszystko około 15 cm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo555 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Witam, jak tam sytuacja wygląda z drapieżnikiem czyt. sandacz, okoń ? Słyszałem, że trochę sie zmieniło ukształtowanie na zbiorniku i nowy nasyp na środku jeziora powstał. Możecie jakieś orientacyjne miejscówki i wskazówki podać, żeby nie pływać godzinami i na łapaniu sie w ciemnościach skupić. Wiem, że najlepiej samemu jest namierzyć odpowiednie miejsca, ale od początku roku łowiłem na Mietkowie a tu psikus na jesień i trzeba na innych akwenach szukać mętnookich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 jesli chodzi o sandacza to siedzi w starym korycie nysy a tam kamienie i krzaki wiec dlubania jest ale jak sie trafi to mozna polowic. Rolando znajomy mowil ze ok 2 tyg temu od drewnianego polowil leszczy ale takich po 20-25 mowi ze w zyciu tak sie nie nałowił, co rzucił juz mial branie, na 2 wedki nie dawał rady. Zabrał 4 najwieksze sztuki po 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Bylem na drewnianym mostku około 2 miesięcy temu i faktycznie od razu po zarzuceniu wziął leszczyk 55 cm ,a później juz same 15-20 cm ,próbowałem wtedy na kuku na i czerwone ale nic nie bralo wtedy, a na biale pinke sama drobnica co rzut teraz drewnianym mostkiem ktos pali w piecu bo juz go tam nie ma , dobrze ze mialem w podstawowce 5 za skok w dal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 nie gadaj ze juz nie ma jak sie dostac do jeziora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 kurde czegoś nie kumam, drewniany mostek na Topoli to to samo co garbaty mostek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi