Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Troche chęci i można by samemu te drzewa z wody powyciągac za pomoca traktora i lin.Tylko kto będzie ryzykował wchodzeniem do rzeki aby to podpinać i dodatkowe koszty ponosic z wyciąganiem drzew z wody.Po drugie zrobisz komuś przysługe a i tak masz marne szanse że się załapiesz na miejscówke która jest okupowana dniami i nocami przez kilka miesięcy.Kolesie dzwonią do siebie i się wymieniają,takze po co komuś robić dobrze?Może i lepiej że te drzewa tam są. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Troche chęci i można by samemu te drzewa z wody powyciągac za pomoca traktora i lin.Tylko kto będzie ryzykował wchodzeniem do rzeki aby to podpinać i dodatkowe koszty ponosic z wyciąganiem drzew z wody.Po drugie zrobisz komuś przysługe a i tak masz marne szanse że się załapiesz na miejscówke która jest okupowana dniami i nocami przez kilka miesięcy.Kolesie dzwonią do siebie i się wymieniają,takze po co komuś robić dobrze?Może i lepiej że te drzewa tam są. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

chłopie zastanów się co ty piszesz. Te drzewa to naturalne siedliska wielu gatunków ryb i może dzięki nim coś się w tej wodzie uchowa. Patrząc na wiele naszych zmeliorowanych rzeczek (np. górną oławę) to marzę o tym, żeby były tam drzewa i karcze, a nie ma nic. Kocham rzeki zakrzaczone, zarośnięte, takie gdzie trudno operuje się wędką raz że wyglądają uroczo, a dwa że odstraszają tych wszystkich leniwców, którzy chcieliby podjechać samochodem nad samą wodę i zastawić cały brzeg swoim majdanem łącznie z grillem

Napisano

Hej Koleżanki i Koledzy nie ma tragedii na TOPOLI leżą dwa zwalone drzewa za mostem

ale to nawet lepiej fajne miejscówki się zrobiły a reszta się nie zmieniła.

NARAZIE ZERO BRAŃ 3 GODZINY ŁOWIENIA I NIĆ BYŁO TEŻ KILKA WĘDKARZY OD STRONY GÓRSKIEJ OD RANA I NIC PUSTA RZEKA JEST TRZEBA POCZEKAĆ

W TYM ROKU JESZCZE NIC NIE BRAŁO "INFO OD MIEJSCOWEGO WĘDKARZA"

Napisano
NARAZIE ZERO BRAŃ 3 GODZINY ŁOWIENIA I NIĆ BYŁO TEŻ KILKA WĘDKARZY OD STRONY GÓRSKIEJ OD RANA I NIC PUSTA RZEKA JEST TRZEBA POCZEKAĆ

W TYM ROKU JESZCZE NIC NIE BRAŁO "INFO OD MIEJSCOWEGO WĘDKARZA"

RYBAK3000, regulamin się kłania :wink:

Napisano

zdjęcia zrobione 10 luty 2011 i wspomniane drzewa w głębi rzeki

staram się być na bieząco co się dzieje nad wodą może inni też dadzą jakieś info jak na topoli.

post-11048-14544972767614_thumb.jpg

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Bylem dzisiaj, bez brania, tydzien temu jeden leszcz

Panowie uwazajcie dzisiaj ok .13 na parkingu przy tasmach ukradli mi tablice rej., co za kraj ,juz nawet przyjemnosci z lapania ryb nie ma :/

pozdr

Napisano

5 godzin nad woda i brak kontaktu z ryba przy moście bida , jeszcze większa na taśmie. Woda jeszcze za zimna trzeba poczekać ze dwa tygodnie .:(

Napisano

Ja także dziś byłem i też na zero. Byłem od strony drewnianego mostku. Zbiornik bardzo zmieniony, na moim miejscu gdzie rok i 2 lata temu pięknie brało na wiosnę teraz stoi kopara i wszystko zryte. Nie ma nawet jednej wyspy za to jest nowy nasyp. Jedyne co dopisała to pogoda.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam mam pytanie bo nie pamiętam co tam na tablicy pisalo od kiedy mozna szczupłego łowić ? bo z tego co pamiętam to od czerwca.

Napisano
Witam mam pytanie bo nie pamiętam co tam na tablicy pisalo od kiedy mozna szczupłego łowić ? bo z tego co pamiętam to od czerwca.

Dobrze pamiętasz, na Topoli i Kozielnie zakaz połowu szczupaka obejmuje okres od 1 stycznia do 31 maja.

Napisano
Fakt, pamiętam coś komuś obiecałem.

Nooo, już cała Kotlina o tym huczy. Nawet do mnie dotarło :mrgreen:

na 90% Topola

Ciężko będzie. Weekend majowy to będzie oblężenie. Z zębatymi lipa. Za okoniem jedynie można pobiegać ze spinnem. Ja bym w te dni stawiała w dzicz :wink:

U mnie problem z majówką z głowy, w sumie cały maj zagospodarowany i rybnie, i imprezowo :twisted::mrgreen::mrgreen: