suhhar Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Panowie pytanie z innej beczki. Otóż czy można bolenia łowić wyżej garbatego ? czy ktoś próbował ? jakieś efekty ? gdzie byście się wybrali na bolenia ? nigdy nie złowiłem tej ryby więc chętnie bym spróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 suhhar, ja biegałem za bolkiem na nysie na wysokości stawów w Bartnikach, jest tam wiele wypłyceń i ogromna kamienista plaża. Efektów nie miałem niestety żadnych, ale bił wówczas drobnicę niemiłosiernie. Problem polegał na niemożności dorzucenia wobka w miejsce gdzie zerował (wpływał za drobnicą na płycizny), można było go dosłownie zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Zapomniałem dorzucić, że od garbatego 100m wzwyż jest zakaz spin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Na bolenia zapraszam w moje rejony czyli rzeka Odra w okolicach miejscowości Ścinawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Dzieki za zaproszenie Pilczyk ale za daleko dla mnie. Jarek rzeczywiscie zapomnialem ze tam zakaz spina. Nie znam rzeki w okolicach bartnik ale skoro boleń sie tam spławiał to znaczy ze musi tam byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 suhhar, jak byś chciał to nie ma problemu, przyjeżdżasz, rozkładamy namiot przy samej rzece bo można i łowimy, samochód również jest pod ręką. na prawdę piękne miejscówki, także zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Pilczyk, a jak tam u Ciebie z grubym leszczem, szczupakiem i sandaczem ? bo raczej nic innego mnie nie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 technops nie bądź taki miesiarz :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 technops, w tym roku rozpocząłem sezon 30 marca, ale nie było sięczym pochwalić. Jedynie ostatnio 30 kwietnia na Topoli połowiłem leszcze, tak jak wcześniej pisałem były to takie ok 35 cm i dwa trafiły się takie pod 40 cm (wszystko poszło do wody). Cały czas się przygotowuję na grube leszcze oraz szczupaki......boleń tylko na Topoli ...Pozdrawiam....acha grube leszcze to łowiłem jakieś 3 lata temu, w tamtym roku złowiłem może max z 5 sztuk, czyli takie powyżej 3 kg. To skromny wynik zestawiając z czasem poświęconym na wędkowaniu i wrzuconej zanęcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 technops nie bądź taki miesiarz :P:P oj tam oj tam powiem szczerze, że za miesiąc, półtora zaczynam zabierać wszystko wymiarowe gdyż albowiem powstaje staw a Pilczyk pytałem jak z tymi rybami w Twoich rejonach bo nigdy na Odrze nie łowiłem Boleń na Topoli to jest śmiech na sali w porównaniu co się dzieje na odcinku od zapory kozielno do powiedzmy ujścia do nyskiego... tam to się woda kotłuje non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 ktore miejsce na topoli polecacie i czym nęcicie?? bylem tam raz i nie znam tego łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Lechifre mieszkasz w kamiencu i nie znasz Topoli ? ja jakbym mieszkal 500 m od jeziora to bym je znal jak wlasna reke. Nie licz na to ze ktoś ci poda swoja miejscowke i czym neci, trzeba samemu dojsc do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 technops, a to sorry nie zrozumiałem w takim razie. Na białą rybę się nie nastawiam na Odrze, choć jest jej sporo, potężne leszcze, sumy, sandacze, bolenie, piękne okonie, w zasadzie każdy gatunek. Osobiście na Odrze spininguję jesienią i zawsze coś tam ładnego wyciągnę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 byłem wczoraj na topoli na nocce i nic zerooooo i wujek mój tez nic jedynie po lewej na rogu cos tam mieli po 2 sztuki przyszła burza i skitrałem sie do auta z wujkiem o 2 pojechalismy na kozielno i szok nikogo nie było zadnej zywej dyszy i oczywiscie tez nic nie brało o 4 rano pojechalismy do niemczy i wpadły 2 karpie 40 i 45cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Na Topoli łowiliście od strony taśm? Jeśli tak to czy bliżej Paczkowa czy Byczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Hej W sobotę byłem na Topoli w godzinach 7-15 i zabawy miałem sporo. W sumie 11 leszczyków takich 35-40cm, 2 krąpie po 30cm i 2 płotki, w tym życiówkę 33cm Chyba muszę pomyśleć nad waglerem bo nie nadążałem z dwoma gruntówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 oczywiscie wszystko z ikra kolego pewnie co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Bez ikry kolego Gdybym zauważył którąkolwiek rybkę z ikrą automatycznie wypuszczam wszystkie. Wierz lub nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 jakieś newsy bo weekend się zbliża to gdzieś bym wyskoczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxym Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Od rana na półwyspie od strony betonówki bardzo kiepsko, znikome brania z gruntu bez efektów, pogoda prawie leszczowa lekka falka, przy brzegu częste ataki prawdopodobnie boleń ugania się za drobnicą, na "garbatym" przejazdem rano widziałem jakieś leszczyki u kolegów z nocy, ludzi jeszcze mało. może przy zmianie pogody będzie jakaś pozytywna zmiana. pozdrawiam brać wędkarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Mały raporcik. Byłem w niedzielę, późnym rankiem (8 do 11) na taśmach i jeszcze jakies brania się trafiały. 3 małe sztuki nie godne uwagi. Sąsiedzi (z nocki lub bardzo wczesnego ranka) trochę nałapali i mieli całkiem ładnego leszcza w siatkach. Do południa juz sporadyczne brania. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Na Topoli boleń tłucze jak szalony. Jakby ktoś miał czas wyskoczyć i połowić to niech się pochwali zdobyczami Ja dzisiaj 2 godziny z feederkiem na taśmach - bez efektow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Panowie ja przyznam się, że dopiero zaczynam poznawać Topolę, ponieważ wcześniej ćwiczyłem Pilce, Dzbanowski i Cmentarny i mam je w małym paluszku. Na Topoli łowię zawsze od strony taśm (pierwszy zjazd od Kamieńca). Powiedzcie jak daleko trzeba rzucać i na co tam najlepiej bierze? Ostatnio połowiłem tam sporo leszczy ale takich 35 cm, wszystkie wróciły do wody. Zastanawiam się jak dojechać na przeciwległy brzeg od strony taśm i czy są tam jakieś fajne miejscówki i czy jest jakiś kontakt z samochodem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Pilczyk, na przeciwległy brzeg można dojechać. Z Topoli kierujesz się na Błotnicę a z Błotnicy na Kozielno. Zaraz po wyjeździe z Błotnicy skręcasz w lewo i szutrową drogą dojedziesz na parking przed wałem. Co do miejscówek to po wyjściu na wał po lewej stronie masz ciekawą płyciznę a po prawej głębszą wodę. Jak tam jest teraz z rybami to nie wiem, to już musisz sam sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 dobekfooto, dzięki za informację, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi