suhhar Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Potokowiec, byłem dzisiaj z pontonem od strony błotnicy woda spada co się klamotów natachałem to moje 1 szczupaczek 58cm i okonek 15 cm i wsio. Jakie trzciny chcesz obławiać przecież tam nie ma wody od błotnicy było 4 wedkarzy od taśm nikogo chyba. Od błotnicy brały leszczyki 15 cm jeden odważny co tam był to zabierał ;/ Leszcze są ale na środku jeziora i zapomnijta że je złowicie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Póstynny łofca Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Na weekend z soboty na niedzielę byłem ja,dziadek i karpiarze co mieszkają tam na zawsze. Mówię o stronie od błotnicy. Nic nie brało na grunt,jedynie krąpiki max 20cm. Przybyło 20metrów "plaży" i ubyło chyba ze 3 metry wody jeśli chodzi o głębokość. Za to ci co uciekli to przenieśli się na Pilce że nie było wolnego miejsca,ale nie wiem jak tam z braniami. Trochę śmierdzi padliną i woda kwitnie. Pytanie kiedy wodę "oddadzą"? bo ryby która poszła z nurtem w dół na Kozielno i dalej to już nie zwrócą. No też o barkach na Odrze słyszałem,ale każdy co innego opowiada. Może ktoś z PZW się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axelgx Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Potokowiec, byłem dzisiaj z pontonem od strony błotnicy woda spada co się klamotów natachałem to moje 1 szczupaczek 58cm i okonek 15 cm i wsio. Jakie trzciny chcesz obławiać przecież tam nie ma wody od błotnicy było 4 wedkarzy od taśm nikogo chyba. Od błotnicy brały leszczyki 15 cm jeden odważny co tam był to zabierał ;/ Leszcze są ale na środku jeziora i zapomnijta że je złowicie ! Suhhar,gdzie się wodowałeś?,na slipie przy garbatym?chcę jutro wyskoczyc z pontonem ze spinem i nie wiem czy da radę przepłynąć na drugą część ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 wodowałem sie od błotnicy i drewnianego, jak ze slipa to jak bedziesz płynął to lipa wszedzie górki. Ja pływam bez silnika tylko na wiosełkach z silnikiem gorzej bo mozna niezle zaryć. Zalezy tez jaki masz ponton bo jak jakis duzy to powodzenia w przenoszeniu go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axelgx Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Wpadłem na cudowny pomysł i wodowałem się na slipie,w jedna stronę ne zaryłem ani razu,ale w drugiej części 3razy zaryłem śruba ale bezawaryjnie.Polecam wiosełka i pomalutku,pomalutku bo pod powierzchnia dużo wynalazków.Ludzi zero.łodzi zero.ryby zero.Tylko ja dziwnie zadowolony bo pięknie nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axelgx Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Co do pontonu to mam forsage pro marine 320 i dzwiganie go od Błotnicy w taka pogodę to nie dla mnie a do tego Yamaha 9,9 :grin:A ty suhhar na czym pływasz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Panowie chyba żartujecie z tymi płyciznami.... czy tak na serio jest masakra? Pytam ponieważ z kumplem miałem ochotę popływać z echo na topoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axelgx Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Popływac oczywiscie mozna,ale ostrożnie bo płycizn jest mnóstwo silnika nie polecam bo co chwilę zonk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 ja mam maly pontonik 2.8m i wiosełka. Teraz widac co jest pod wodą gałezie drzewa mozna ładnie zaryc. bylo wiadomo ze w taka patelnie nic nie bierze chyba ze o 4-5rano. Po zmianie pogody warto chyba sie wybrać bo teraz to męczarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potokowiec Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 koledzy zamierzam miło i spokojnie spędzić weekend bo jest pierwszym wolnym odkąd cykrownia skończyła kampanie i chciałbym coś ciekawego złapać co polecacie i gdzie można sie usadowić żeby przez 3 dni coś złapać będe bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 jedz na opolskie czyli otmuchów głębinów to coś połowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potokowiec Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Tam jezdze sporadycznie i nie znam wiele miejsc jak np ujście do otmuchowskiego i ujscie w wójcicach reszta miejsc jest mi nieznana i niewiem czy warto sie pchac tam gdzie nic o tych miejscówkach nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Póstynny łofca Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Na Topoli jest 10 metrów więcej "plaży" i 2 metry mniej wody. Na wysepkę można sobie przejść - woda po kostki.BTW ktoś pisał o Bartnikach że okonki biorą,to fakt raz tam byłem w ciemno i okonek jeden na 8 godz.(jeden wziął) mały i uwaga - na kukurydzę Ja cały zeszły tydzień jeździłem na spinning na 2-4 h i zawsze jakiś się skusił No tak,ale ja nie rzucałem,tylko z gruntu. Dodam że koszyczek przy wyciąganiu z wody był bardzo ciepły,miejscówka chyba słaba jakaś - koło drogi zaraz. Co do zrzutu wody tu chyba jest wyjaśnienie link: http://www.zegluga.wroclaw.pl/news.php?readmore=2097 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Jak sytuacja wygląda od strony taśm? Daleko trzeba rzucać na grunt?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 29 Lipca 2015 Share Napisano 29 Lipca 2015 http://wroclaw.rzgw.gov.pl/pl/shownews/40/4771/W_Odrze_wciaz_niski_poziom_wody_-_od_7_lipca_rozpoczynamy_zasilanie_rzeki_ze_zbiornikow dogrzebałem się do wiarygodnych informacji na temat niskiego stanu wody na Topoli, napisałem jeszcze maila do zarządcy o więcej informacji jak coś to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Póstynny łofca Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Jak sytuacja wygląda od strony taśm? Daleko trzeba rzucać na grunt?. Od taśm pojawił się cypel z którego nie trzeba rzucać daleko,są brania,ale zwykle drób tj. krąpiki 15-25cm.Opisuję sytuację na lawo od taśm. Na spina nic. Dziadek z babcią machali batami 13m. a po wszystkim zabrali około 5 szt.drobnicy "dla kotka" kur...aż mnie trzepie. Ja przez 3 godziny wyjąłem 11szt krąpia ale oddałem go wodzie bo mam tylko psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c573d58ea4ab6f7e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c020064c8a107aed.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9628bbcc719d9f79.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/05e4c451b7d27c27.html woda jeszcze spada, nigdy nie widziałem tak niskiego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 5 Sierpnia 2015 Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Fotki przytłaczające,chyba marny ten rok na Topoli i jakoś się nie zapowiada, że wody będzie przybywać.Ale i tak pojadę "posiedzieć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Sierpnia 2015 Share Napisano 5 Sierpnia 2015 coś tam jeszcze pływa ale rewelacji nie ma... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c671bf8e6eda803.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Póstynny łofca Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Byłem dziś od 4.30 do 10 ,na koszyk dwa leszcze aż 30 cm ,brania do 8.00.ludzi brak tylko ja i dwie osoby na garbatym na środku rzeki stały(woda tam po kostki)standardowo w oddali ataki drapieżnika i pływające zaskrońce,bardzo upalnie,wody ciągle mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Póstynny łofca Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 UWAGA! Kto wie ile w tym prawdy że na Topoli ma być zakaz połowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 a zakaz to se może być pytanie kto go będzie pilnował ? pewnie dlatego że woda dalej spada i ryby to już niedługo tylko w dołach zostaną i pod tamą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Póstynny łofca Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 No i ponoć po to ma zakaz powstać,żeby nie odłowić resztki pozostałych przy życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 coś woda podskoczyła na Topoli ? Ponoć na byczeniu była nawałnica jakieś straty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi