misiolek Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Dzisiaj na garbatym od 7 do 12 - kilka okoni, płotek, leszczyk. Generalnie bardzo słabo i wody przynajmniej z metr lustra mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Czy stan wody na Topoli bez zmian, nadal niski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Byłem dziś chwilkę dla relaksu ,kilka szczupaków i okoni (maluszki) .Woda opadła znów około metra licząc od mojej wizyty w niedzielę,czyli już jakieś 6 metrów brzegu jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Dzięki za informację. Dlaczego to robią i dopuszczają do wysychania Topoli? Czyżby zasilali inne rzeki z powodu suszy? No szkoda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Według informacji z w/w stronki to wody wypuszczają 4m3na sek ,a napływa 2,51m3 na s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Rok temu zasilali Odrę,aby barki mogły pływać http://wroclaw.rzgw.gov.pl/pl/shownews/40/4771/W_Odrze_wciaz_niski_poziom_wody_-_od_7_lipca_rozpoczynamy_zasilanie_rzeki_ze_zbiornikow wydaje mi się ,że teraz jest podobnie, ale nie tak drastycznie jak wtedy,gdy wody było malutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Czy w zwiazku z tym ze jest taki maly stan wody mozna normalnie plywac plywadlem bo nigdzie info nie znalazlem a w tamtym roku tak bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Pływać można,ale czy łowić to nie wiem Suhharku,stan zbiornika nie jest tak niski, jak rok temu,więc zakazu bujania się na wodzie obecnie brak.Połamania kijka.Byłem na żwirowni Pilce w sobotę szczupły pracuje.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Czy coś się zmieniło ze stanem wody na Topoli? Przybyło czy ubyło? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Siema pany dzisiaj byłem porzucać na Topoli od drewnianego nie widać ryby i ani brania więc przeniosłem się na ujscie. 3 auta woda bardzo mała ale jeszcze nie taka jak w zeszłym roku. Tutaj coś się działo jeden szczupaczek ok 20cm i jeden spad ale też coś małego. Woda spada co nie wróży nic dobrego. Brak możliwości zwodowania łódki. Ktoś coś robił z droga bo za zjazdem dziury polepione ale dalej kompletna tragedia do ujścia nie można dojechać takie dziury. Teren wyrównany obok śmietnika chyba coś tam będzie może pole namiotowe czy coś. Trzeba chyba czekać na mrozy zeby się cos działo. Acha 2 panów na pontoniku spiningowało za koparą ale nie mieli brania więc ja się cieszę z 2 pstryków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiolek Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 suhhar, nie wiesz co z białą rybą? Coś się dzieje poza okazyjnymi jaziami i płotkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 Hm od ujscia na 1 parkingu widzialem przy wodzie parasol a ci co tam siedzieli mieli cos w siatce nie wiem czy z tamtej strony tylko na zywca nie lowia. Przy samym ujsciu nie widzialem zeby ktos cos lowil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 dzisiaj 4 godziny przy ujciu po lewej stronie i ani pstryka. Byli śmiałkowie 2 na pontonie i 2 na łódce ale nie wiem jak u nich wyniki pewnie tak samo. Ogolnie myslalem ze nad wodą bedzie piekna pogoda bo u mnie rano taka była a po przyjeździe wiatr pizgawica i deszcz. Z nocki ludzie mieli 1 branie ale na samym ujściu coś łowią bo siatki w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Też byłem chwilkę, nawet okonki nie brały ,o większych nie wspomnę.Na Pilcach 5 szczupaków ale takie do 40cm,ogólnie cienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiolek Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Woda malutka, na ujściu drobnica chodzi jak wściekła. Ale odważnych do połowu mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 9 godzin temu, misiolek napisał: Ale odważnych do połowu mało A to jest jakiś zakaz połowu na ujściu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiolek Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Nie, a skąd ten wniosek ? Odważnych bo pogoda nie rozpieszcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Wiem,że nie dotyczy to Topoli, ale wiele osób łowi tu z okolicznych miejscowości,zaczęły się zakazy połowów w związku z zarybianiem wielu zbiorników więc polecam odwiedzać w/w stronkę,tu podane są terminy zarybień i okres zakazu wędkowania,http://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/104035/60/jesienne_zarybienia_karpiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Od przyszłego roku już nie będzie takich problemów z zamykaniem stawów dla wędkarzy po zarybieniu karpiem . 2016r jest ostatnim rokiem gdzie karp miał dwu tygodniową kwarantannę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 I szkoda ze nie ostatnim w zarybieniu tej ryby. Wyrzucanie kasy w bloto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Mam prośbę, czy wiecie jaki jest stan wody na Topoli? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiolek Napisano 30 Października 2016 Share Napisano 30 Października 2016 Trochę późno... Dzisiaj byłem na Topoli i powoli stan wody rośnie. Na garbatym już kamieni nie widać, ale do letniego poziomu jeszcze brakuje. Znowu zaczęło się płociowe eldorado na Topoli. Tak z ciekawości - ktoś tej jesieni ma jakieś sandaczowe wyniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Udało się załatwić coś co do niedawna jeszcze było kosmosem i oto jest i zostało zaklepane przez Kapitanat Sportowy PZW: GRAND PRIX POLSKI w SPINNINGU KOZIELNO-TOPOLA 14-16 LIPIEC 2017r Wielka promocja dla Okręgu Wałbrzych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 4 godziny temu, Józef Wyspiańsk napisał: Udało się załatwić coś co do niedawna jeszcze było kosmosem i oto jest i zostało zaklepane przez Kapitanat Sportowy PZW: GRAND PRIX POLSKI w SPINNINGU KOZIELNO-TOPOLA 14-16 LIPIEC 2017r Wielka promocja dla Okręgu Wałbrzych. witam jak koledze poszlo na zawodach w Lubiewicach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 W wędkarskim słyszałem, że ostatnio chłopaki połowili, ale co i jak to nie wiem. Ktoś coś słyszał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi