misiolek Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Też słyszałem, że leszcze ładnie pociągali. Niestety nie osobiście. W niedziele sam się wybieram więc jakąś relacje zdam. A może koledzy odważniej podzielą sie efektami ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiolek Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 W ciągu 5 godzin - 1 leszcz 50cm 2kg. Wczoraj było ponoć lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 O 2016-11-27 o 03:17, wasyl1968 napisał: witam jak koledze poszlo na zawodach w Lubiewicach? Na Lubniewicach byłem 7 ale miałem największą rybę zawodów szczupłego 94.4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 3 minuty temu, Józef Wyspiańsk napisał: Na Lubniewicach byłem 7 ale miałem największą rybę zawodów szczupłego 94.4 witam kolegę graty za "krokodyla" , miałeś może okazję spotkać Pawła Kołodziejczyka ? w tym roku też jadę do Lubniewic ( meta zarezerwowana ) jadę trochę lepiej przygotowany , i trochę poznałem i pogadałem w zeszłym roku z tymi co parę lat wędkują na Lubiążu , wnioski wyciągnięte pozdrawiam Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Chłopaki wszystko fajnie ale to temat o Topoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Siemka czy na Topoli dalej jest zniesiony limit i wymiar bolenia tyle tych uchwal ze ciezko cos znalezc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 - Uchwała 3/2015 (z dn. 07.01.2015 r. § 1 Znosi się limit połowu oraz okres ochronny dla bolenia Aspius aspius na zbiornikach zaporowych Topola i Kozielno wchodzących w skład III.2. Obwodu rybackiego rzeki Nysa Kłodzka nr 2. § 2 Znosi się limit połowu dla suma (Silurus glanis) na zbiornikach zaporowych Topola i Kozielno wchodzących w skład III.2. Obwodu ryback iego rzeki Nysa Kłodzka nr 2 oraz na zbiorniku Witoszówka II wchodzącym w skład IV.2. Obwodu rybackiego rzeki Bystrzyca nr 2. § 3 Uchwała obowiązuje od dnia 7 stycznia 2015 roku do odwołania. - Wprowadza się całkowity zakaz połowu ryb na odcinku 200 m od tzw. „Mostu Garbatego” poniżej tj. w kierunku zbiornika zaporowego Topola (strefa przyujściowa zbiornika) na okres od 01.03 do 31.05 każdego roku - Uchwała 40/2016 (z dn. 30.11.2016 r.) - Wprowadza się na zbiornikach zaporowych Topola i Kozielno limit leszcza wynoszący 8 kg na dobę oraz wymiar ochronny dla tego gatunku ryb do 35 cm. Z limitem połowu bolenia to uchwała obowiązuje niby do odwołania,ale czy odwołano nie wiem,może ktoś kompetentny się wypowie.A jak tam rybki na Topoli biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Uchwały w dalszym ciągu obowiązują. Przypominam, że w sprawie suma rozszerzono temat później tj. - Uchwała 8/2015 (z dn. 11.02.2015 r.) § 2 Znosi się limit połowu dla suma (Silurus glanis) na wszystkich wodach użytkowanych przez Okręg PZW w Wałbrzychu. § 3 Uchwała obowiązuje od dnia 11 lutego 2015 roku do odwołania. Sprawdziłem,uchwały nadal obowiązują.Te informacje uzyskałem dzięki uprzejmości biura PZW w Wałbrzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Dzięki Grzegorz za info a tutaj coś nowego Zarząd Okręgu PZW w Wałbrzychu wprowadza na zbiornikach zaporowych Topola i Kozielno (w granicach III.2. Obwodu rybackiego rzeki Nysa Kłodzka nr 2) obowiązek rejestracji złowionego leszcza na zasadach rejestracji ryb limitowanych tj. ryby wpisujemy zaraz po złowieniu i umieszczeniu w siatce. Ponadto w siatce można przetrzymywać ryby w ilości nie przekraczającej limitu bieżącej doby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz R Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Jakieś świeże info z Topoli odnośnie białorybu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Tak, leszcze gotowe na tarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 W niedziele zrobiłem objazd po topoli i kozielnie. Najwiecej ludu na zakrecie na topoli cos tam w siatkach mieli ale nie wiem co. Wiem ze od drewnianego mieli leszczyki a leszcz ma chyba wymiar 30 ? Na kozielnie mało ludzi głownie rekreacja ale mieli po 1 leszczu w siacie. Woda duza wali i zimno. Acha ktoś na topoli stał z przyczepką podłodziową ale łodki nie widziałem moze na wyspie siedzieli ? Nie widać zeby sie cos tarło. Chyba za zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 Wymiar ochronny leszcza na Topoli wynosi 35cm,limit w ilości 8kg na dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Po otrzymaniu informacji od Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej we Wrocławiu informujemy szanownych Wędkarzy, że ze względu na prowadzone prace konserwacyjne turbozespołów budowli zrzutowej poziom piętrzenia wód zbiorników zaporowych Topola i Kozielno obniżony zostanie od dnia 4 czerwca 2017 r. o 0,5 metra. Po wykonaniu wszelkich niezbędnych prac poziom wód ww. zbiorników zaporowych zostanie doprowadzony do stanu obecnego. Info ze strony PZW WAŁBRZYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 0,5 metra to malutko szkoda ze ryba pojdziesie teraz trzec, wode opuszczą i gówno się wytrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Maja 2017 Share Napisano 22 Maja 2017 http://dza.doba.pl/artykul/drogi-dojazdowe-do-bartnik-i-topoli-utwardzili-200-tonami-kruszywa/10353/15 Szykuja sie przed gpx polski fajnie ze sie w tym temacie trohe ruszylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Czerwca 2017 Share Napisano 3 Czerwca 2017 Siemka panowie jaka woda na topoli ? ktoś coś tam jeszcze poławia ? leszcze sandacze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 W związku z organizacją Zawodów Spinningowych z cyklu GPx Polski "Puchar Burmistrza Ząbkowic Śląskich" informujemy szanownych wędkarzy, że zbiorniki zaporowe Kozielno i Topola będą wyłączone z wędkowania z brzegu i ze środków pływających w dniach 15-16 lipca 2017 roku. W powyższych dniach zakaz wędkowania obejmuje godziny od 5.00 do 14.00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Witam kolegów po kiju. Mam prośbę, czy możecie mi powiedzieć jaki jest stan wody na Topol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 8 Lipca 2017 Share Napisano 8 Lipca 2017 Poziom wody to około 1 metr mniej niż zazwyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Lipca 2017 Share Napisano 8 Lipca 2017 czyli stan sie utrzymuje bo jak byłem ostatnio to był metr poniżej normalnego stanu. Napisz czy coś sie działo jak byłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Byłem w ostatnią sobotę na Topoli. Siedziałem od od godziny 3 do 11 i wielka lipa. Złowiłem dwa leszcyki po 25 cm, a tak ani brania. Z tego co widziałem i rozmawiałem z innymi wędkarzami to też narzekali na brak brań. Woda opadła tak myślę ok dwóch metrów, porównuję to ze stanem kiedy byłem na łowisku w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Wczoraj sobie potańczyłem na łodzi zanim wyciągłem bolenia 75cm z Topoli. Wędka piąteczka od Sebastian Mazur miała jeszcze troche zapasu w przeciwieństwie do moich rąk haha. Szkoda że taki bonusik nie wpadł tydzień temu na Topoli na zawodach GPP. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartlom02 Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 29 Lipca 2017 Share Napisano 29 Lipca 2017 Mam prośbę, powiedzcie mi jaki stan wody na Topli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi