Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 138
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wkrótce rozpoczynam sezon i czas najwyższy zmienić żyłki, mam tylko dylemat jaką średnicę tym razem wybrać. Mam Okumę TRB-45 0.25mm/310m, 0.30mm/220m i zastanawiam się nad średnicą 0.25-0.30mm. 0.25mm chyba będzie najlepsza do rzutów ale obawiam się o wytrzymałość, więc może jednak 0.30mm ? Pewnie będzie trochę przegrubiona (jak większość żyłek) ale 200m powinno wejść. A może coś pomiędzy ? Jeżeli chodzi o firmę to chyba wezmę Dragona, Maxima Carp & Feeder chyba będzie ok ?

• 4 months later...
Gość luzak1
Napisano

ja lapie na 10 i mam dobre wyniki

2 kuku i jest ok

• 5 months later...
Napisano

Witam wszystkich a co powiecie na temat tych zylek

TRABUCCO T-FORCE CARP ENDURO

AWA SHIMA ION POWER BROWNY CARP

KORDA SUBLINE

Korda Adrenaline

A zylki FLUOROCARBON ?

np X-LINE albo Korda Kontour

• 4 weeks later...
Napisano

Też miałem podobny dylemt, padło na subline.

Przeskoczyło mi w zamówieniu i jestem szczęśliwym posiadaczem 2km tej żyłki.

Sama puszka robi już duże wrażenie. Póki co po pierwszych testach w akwarium jestem zadowolony. Kupiłem 10 lb. Rok temu łowiłem na g line i też dawała radę. Na drugich szpulkach power pro.

Wszystko zależy jak planujesz łowić, ja mimo łódeczki łowię przeważnie pod nogami i do tego dobieram zestaw ( nawet na Rybniku :mrgreen: ) i efekty nawet nawet.

Napisano

Witam tam gdzie lowie to nie musze wysylac zestawu daleko jakies 30-40 m

To bedzie moj pierwszy w pelni przygotowany karpiowy sezon nie liczac zylki oczywiscie bo jeszcze jej nie mam :)

Ryby lowie juz od jakis 20 lat ale nigdy nie polowalem na karpie teraz wyszlo tak ze mieszam w Angli no i zarazilem sie na powaznie

Poprzedni sezon jakos przetrwalem na na tym co mialem a i tak wyciagnelem karpia 7 kg jak na pierwszego karpia to chyba dobrze :)

Teraz mam zestaw

DRAGON MegaBaits Tactic Carp 3,90 m / 3 lbs

Shimano 10000XTE Super Baitrunner

Alarm Delkim Standard Plus

• 2 weeks later...
Napisano
Witam wszystkich a co powiecie na temat tych zylek

TRABUCCO T-FORCE CARP ENDURO

AWA SHIMA ION POWER BROWNY CARP

KORDA SUBLINE

Korda Adrenaline

A zylki FLUOROCARBON ?

Witam.

Nawiń żykę Daiwa Tournament Mono (przeźroczysta) 0,31 - 0,35.

Żyłka miękka, dobrze układa się na szpuli kołowrotka - a co za tym idzie pozwala na dalekie posyłanie zestawów. Podobna do niej to TB Mono Steel również przeźroczysta.

Obie żyłki posiadają dobre parametry na węzłach. Acha i węzły wiąż na mokro:)

Napisano
A zylki FLUOROCARBON ?

Fluorocarbon to albo na przypony strzałowe albo do sztywnych przyponów lub kombinowanych przyponów, czasami bardzo pomocna.

Napisano

Jaką byście polecili żyłkę do dalekich rzutów, nie rozciągającą się myślałem nad żyłka Jet Fisha Senzor Line lub awa shima jakie macie o nich zdanie?

• 4 weeks later...
Gość czarnodusznik
Napisano

K Karp Camoue

Trabucco T Pro Force Carp

Sufix XL Strong

wszystkie 0,33 mm wszystkie 300 m

wszystkie w przedziale 28-32 zł

nawet w Bassie widzialem ostatnio

uzywam od siedmiu sezonów i są niezawodne

karp 17 kg Sufix, karp 15 kg Trabucco a poza tym wszystkie inne K Karp

polecam