Marcin1234567 Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Dzięki za pomoc! Wybiorę 0.35mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Wkrótce rozpoczynam sezon i czas najwyższy zmienić żyłki, mam tylko dylemat jaką średnicę tym razem wybrać. Mam Okumę TRB-45 0.25mm/310m, 0.30mm/220m i zastanawiam się nad średnicą 0.25-0.30mm. 0.25mm chyba będzie najlepsza do rzutów ale obawiam się o wytrzymałość, więc może jednak 0.30mm ? Pewnie będzie trochę przegrubiona (jak większość żyłek) ale 200m powinno wejść. A może coś pomiędzy ? Jeżeli chodzi o firmę to chyba wezmę Dragona, Maxima Carp & Feeder chyba będzie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość luzak1 Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 ja lapie na 10 i mam dobre wyniki 2 kuku i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii83 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 panowie nowy sezon z a niedługo heheh jaką zyłke na karpia polecacie są może jakies nowości 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun_Osw Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Coś tam podobno TB i jaxon wypuścił ... Ja zostaje przy Dragonie Guide Select 0,30 polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiq Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Witam wszystkich a co powiecie na temat tych zylek TRABUCCO T-FORCE CARP ENDURO AWA SHIMA ION POWER BROWNY CARP KORDA SUBLINE Korda Adrenaline A zylki FLUOROCARBON ? np X-LINE albo Korda Kontour Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Też miałem podobny dylemt, padło na subline. Przeskoczyło mi w zamówieniu i jestem szczęśliwym posiadaczem 2km tej żyłki. Sama puszka robi już duże wrażenie. Póki co po pierwszych testach w akwarium jestem zadowolony. Kupiłem 10 lb. Rok temu łowiłem na g line i też dawała radę. Na drugich szpulkach power pro. Wszystko zależy jak planujesz łowić, ja mimo łódeczki łowię przeważnie pod nogami i do tego dobieram zestaw ( nawet na Rybniku ) i efekty nawet nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 TRABUCCO T-FORCE CARP ENDURO ZDAŁO EGZAMIN W ZESZŁYM SEZONIE BYŁA TO ŻYŁKA O ŚREDNICY 0.30MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiq Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Witam tam gdzie lowie to nie musze wysylac zestawu daleko jakies 30-40 m To bedzie moj pierwszy w pelni przygotowany karpiowy sezon nie liczac zylki oczywiscie bo jeszcze jej nie mam Ryby lowie juz od jakis 20 lat ale nigdy nie polowalem na karpie teraz wyszlo tak ze mieszam w Angli no i zarazilem sie na powaznie Poprzedni sezon jakos przetrwalem na na tym co mialem a i tak wyciagnelem karpia 7 kg jak na pierwszego karpia to chyba dobrze Teraz mam zestaw DRAGON MegaBaits Tactic Carp 3,90 m / 3 lbs Shimano 10000XTE Super Baitrunner Alarm Delkim Standard Plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek-Karp Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Witam wszystkich a co powiecie na temat tych zylekTRABUCCO T-FORCE CARP ENDURO AWA SHIMA ION POWER BROWNY CARP KORDA SUBLINE Korda Adrenaline A zylki FLUOROCARBON ? np X-LINE albo Korda Kontour Witam. Nawiń żykę Daiwa Tournament Mono (przeźroczysta) 0,31 - 0,35. Żyłka miękka, dobrze układa się na szpuli kołowrotka - a co za tym idzie pozwala na dalekie posyłanie zestawów. Podobna do niej to TB Mono Steel również przeźroczysta. Obie żyłki posiadają dobre parametry na węzłach. Acha i węzły wiąż na mokro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek-Karp Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 A zylki FLUOROCARBON ?np X-LINE albo Korda Kontour Fluorocarbon to albo na przypony strzałowe albo do sztywnych przyponów lub kombinowanych przyponów, czasami bardzo pomocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marclew Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Jaką byście polecili żyłkę do dalekich rzutów, nie rozciągającą się myślałem nad żyłka Jet Fisha Senzor Line lub awa shima jakie macie o nich zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speed_Fire Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Jet fish sprawdzona na wywózkach jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarnodusznik Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 K Karp Camoue Trabucco T Pro Force Carp Sufix XL Strong wszystkie 0,33 mm wszystkie 300 m wszystkie w przedziale 28-32 zł nawet w Bassie widzialem ostatnio uzywam od siedmiu sezonów i są niezawodne karp 17 kg Sufix, karp 15 kg Trabucco a poza tym wszystkie inne K Karp polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi