Kubiak Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Łowił ktoś z was na żyłkę Jaxon Crocodile Carp Ja łowię nią od kilku sezonów i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 No i czy ktoś łowił na czerwone żyłki ? Kolor czerowny dość szybko staje się nie widoczny w wodzie podobno Ale jak sie to ma do tradycyjnych kolorów żyłek ? więkrzość firm produkuje specialne żyłki z dopiskiem "FEEDER" w kolorze ciemno czerwonym a więc może w tym coś" być,ja jednak nie zauważyłem specjalnej różnicy w braniach,pomiędzy pomiędzy"rudą"żyłką a np zieloną czy szarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Łowił ktoś z was na żyłkę Jaxon Crocodile Carp Ja łowię nią od kilku sezonów i jestem bardzo zadowolony. a jaką największą rybę na nią wycholowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 rowniez mialem do czynienia z zylkami jaxon crocodile carp 0,28 a takze odmianami do innych metod i moge sie wypowiedziec pozytywnie. Moge polecic takze uniwersalna(ze wskazaniem na spin) zylke jaxon xt pro, nieco drozsza ale naprawde swietna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Łowił ktoś z was na żyłkę Jaxon Crocodile Carp Ja łowię nią od kilku sezonów i jestem bardzo zadowolony. Tak, ja ją mam, 0,35 XT-Pro ale zrobiłem jej test - max podniosłem na niej 11 Kg a nie 22 jak jest napisane na opakowaniu. Raz udało mi się kłode na niej wycholować Mimo to zmieniam ją na Daiwa Carp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 ja uzywalem sufixa ale od tego sezonu przezucam sie na daiwe infinity slyszalem na roznych forach ze to dobra i mocna zylka tylko mam dylemat czy 0,33 czy 0,35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 a jaką największą rybę na nią wycholowałeś? No cóż,okazów to ja nie łowię ale kilka ładnych karpików się trafiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 A ja mam pytanko co do tej żyłki DAIWA - Infinity Duo Carp Line 0.33mm 1100m - czy ktoś miał z nią do czynienia ? A co chcesz wiedzieć.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Powiedzmy ze jak ogólne wrażenia Wyrzymalosc na wezłąch ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Jest lepiej niż przypuszczałem i z wytrzymałością i ogólnym użytkowaniem ,dodam że dwa sezony pełne używam i to tylko na Odrze .Jeśli stare wiadro z dna wyciąga lub konar zamulony to taka żyłka dla mnie jest miód ,generalnie można jechać na niej dwa sezony ,wcześniej miałem 0,31 bo tylko taka była na sklepie ,teraz 0,31 dałem na sandacze a na karpiony zakupiłem 0,33 . Dla mnie nie ma lepszej żyłki i nie chodzi mi o to co za bzdury wypisują na temat innych bo praktyka szybko to weryfikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarom81 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 jakiej firmy i jakiej grubości żyłki są dobre na karpie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja sobie sprawiłem Mistrall Amundson Carp. W sobotę lub w niedziele zasiadka na karpie, to sprawdzę jak się spisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 W tym sezonie sprawdzę tą żyłeczkę. Carp mono: http://www.allegro.pl/item608952981_zylka_karpiowa_mega_baits_carp_mono_600m_0_35mm.html Używam Dragon Mimicry Carp i jest bardzo ok. i jeszcze do przetestowania nawinołem w tym sezonie jak w linku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Witam kolegę . Może Dragon Millenium Boillie Braid 0,10 mm/ 5,90 Kg/ 15 M Chyba jest jeszcze w "Sandaczu" na 1 Maja. Mam trochę grubszą, polecam. Choć jak dla mnie, to jakoś cieńko na karpia, 0,27? Jak uważasz, ja planuję też kupić Daiwę ale 0,36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 zdrapek, i jak się sprawuje nowe dziecko dragona? Daj znać jak przetestujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Mi się sprawdza przy pickerku z nasatwieniem na karpiowate. Tylko mam pytanie do MODA, czy to dobry dział? Żyłka na karpie a tu gadamy o plecionce przyponowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 zdrapek, i jak się sprawuje nowe dziecko dragona?Daj znać jak przetestujesz. Jestem bardzo zadowolony jak narazie - wytrzymałość na wzałch niesamowita i rozciągliwość bardzo dopasowana do karpiowania - narazie super. Więcej na koniec sezonu Mimicry natomiast używam już kilka sezonów i już zaraziłem nią mojego kolegę - ale stosujemy ją na słonej wodzie (jego żyłka Cormorana i Kevlona pod koniec sezonu miały wytrzymałość żenującą a moją używam 2 sezony po przewinięciu i jest ok ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Jaką możecie polecić żyłkę na karpia do 25 zł Wiem, że za tą cenę nie można oczekiwać cudów, ale coś sensownego w tym przedziale cenowym napewno się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Daiwa Infinity Carp Duo Trabucco Pro Carp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Daiwa lub TB mają podobne ceny za 1000m placi się ok 50 zł i są to dobre żyłki. jak za taką cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Daiwa lub TB mają podobne ceny Oby jeszcze TB miał choć trochę zbliżoną jakość ,ja sie zastanawiam nad kupnem Daiwy Infiniti ale na szpuli 3000m i podzielić to na 4 wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Dragon mega baits carp mono 0,35mm 12,7kg 600mb -31,50 zeta lub daiwa infinity 0,35 mm 9,8 kg bodajże 1200mb -59 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Czy łowił już ktoś na żyłkę Pelzer White Lightning , wiem tylko tyle ,ze jest mlecznobiała kosztuje prawie drugie tyle co Daiwa Infiniti Duo jest podobno Lepsza od Daiwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 A co powiecie o żyłce Dragon Mega Baits Carp Mono Używał ktoś Na allegro.pl stoi po całkiem przyzwoitej cenie (30zł za 600m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Zdrapek używał. Trzeba prosić o podsumowanie na koniec sezonu. Ja ją kupuję, ale tuż przed sezonem. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=6269&postdays=0&postorder=asc&start=30 BTW. Wcześniej kolega tam pytał się o plecionkę przyponową, został mały bałagan (jego postów nie ma a moje zostały). Czy ktoś może to sprzątnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi