Gość Anonymous Napisano 7 Listopada 2005 Share Napisano 7 Listopada 2005 Witam. mam zamiar wybrać sie w wekend do Kamienia. Prosze o informacje na temat łowiska, co się dzieje, czy płoc bierze? jaka metoda najskuteczniejsza. Dziękuje. Pozdrowienia. Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 12 Stycznia 2006 Share Napisano 12 Stycznia 2006 cy ktos wie cokolwiek na temat lodó na kanale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shark Hunter Napisano 13 Stycznia 2007 Share Napisano 13 Stycznia 2007 chciałem uaktualnić nie co temat. Pytania w sumie te same (pomijając te na temat lodó ) czyli właśnie kiedy bierze ta morska gruba płoć. Czy warto tam jechać oraz czy jest o wiele grubsza od tych grubych płoci z Odry. Z tego co wiem to miejsce te jest odwiedzane nawet przez przybyszów z dalekiej polski. Ponoć trzeba wiedzieć tylko kiedy biorą i można nałapać się aż do oporu. Okres brań przypada właśnie mniej więcej w tym czasie. Czy ktoś tam jeździł i mógł by się podzielić doświadczeniami ? Z góry dziękuję za podzielenie się wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 witam miłośników kanału w Kamieniu Pom. co tam w trawie piszczy, kto ostatnio tam był , teraz po ttych sztormach to pewnie zrobi sie ciekawie, bo wiatrzysko towaru napchalo pewnie do bolu czekam na odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Nie jesteś osamotniony w oczekiwaniach Kumpel mój był w tamtych okolicach niedawno i opowiadał że ryba jest i nie poddaje się presji moczykijów Muszę go szczegółowo przepytać bo możliwe że od przyszłego roku śmignę tam kilka razy pomęczyć match'em co większe okazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 hehe, czesc kocur, słuchaj jak bedziesz mial jakies info na temat Kamienia to daj znac, co gdzie i jak, czy na pompach juz lapia czy przy moscie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Ładną płoć można było połowić u mnie w Świnoujściu w porcie, teraz nie wiem jak sytuacja, ale z miesiac temu przy okazji meczenia okoni widzialem jak ladne plocie ciagali...w wakacje pewnego razu trafilem 15 ploci od 0.5 do 0.9 kg na boczny trok lowiac okonia w ciagu 2 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 luk1234 znam to miejsce, bylem i łapałem tyle ze duzo dalej od portu, jedyny bol to to ze strasznie ciagnie, i niezly kawalek drogi, na wiosne takie tez mozna polapac wlasnie w Kamieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 wczoraj bylismy autobusem w Kamieniu, czegos takiego to jeszcze nie widziałem na 35 osób złapano moze ze 4 kg ryb, (na kanale NIE MA RYBY) a co nie ktorzy bez brania byli, jednakże zdziwienie nasze niemiało końca kiedy podjechaliśmy do rybaków którzy łowią na zalewie i widząc pełne łodzie płoci w przedziale 0,5-1,2kg stwierdziliśmy jednogłośnie, że dopóki mrozu nie bedzie i nie zamarznie zalew wraz z kanalami, dopóty wedkowanie w Kamieniu można wybic sobie z głowy bo nie pozwolą na to wspaniali rybacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Panowie w kanał weszła duża płoć-naprawde duża . Więcej nie bede pisał jedźcie i spr. sami. pozdr ps. bedac w czwartek w Szczecinie na Wałach Ch. koles mial niewiele mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 No to jakieś fotki by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 cichy, nie wyłów wszystkich, daj im szansę żeby na wiosnę spłynęły do Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 spokojnie Kocur, ja takze licze na Szczecin i na nasza Regalice, pisze dlatego tak ze jak tam zacznie iść duża płoć to idzie tylko duża, a na Kamieniu duzy przylow jest tez drobnicy , z drugiej strony Kanał jest dostepny do łowienia przez cały rok a na Cegielinku to sam wiesz co teraz mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Panowie może wiecie co tam na kamieniu słychać ?? ojczulek szykuje wyprawę i kazał zapytać się o newsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 czec Wojciech, a no wiem co slychac bo bylem wczoraj, jesli wiesz gdzie jest na kanale przepompownia tzw. POMPY to wal tam, idzie piekna płoć, bierze na wszystko a najlepiej na zwierzątko białe i czerwone, i proponuje wyjechac duzo wczesniej niz zwykle bo ludzi tez duzo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 jesli wiesz gdzie jest na kanale przepompownia tzw. POMPY to wal tam siema dzięki za szybka odpowiedź no właśnie nie wiem gdzie to jest mógłbyś mi to miejsce na mapie narysować albo napisać jak tam dojechać ;D będę wdzięczny Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 jadac z Kamienia w strone Gryfic, za kamieniem jakies 2 km jest zjazd w lewo na Trzebieszewo, jedziesz do tej wioski, tam jest takie rozwidlenie dróg prawo-lewo, ty skrecasz w lewo i przejezdzasz obok kosciola i jedziesz prosto, wyjedziesz na takie pola i caly czas jadac ta droga zajedziesz pod samą przepompownie. Bedac na miejscu przechodzisz przez mostek skrec w prawo i za jakies 250-300m stawaj na rozwidleniu tego kanału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 cichy wielkie dzięki ;] mam nadzieje ze w weekend będą brały ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 nie ma sprawy Wojciech, tylko w wekend to naprawde musisz byc bardzo wczesnie nad woda, bo ludzi cala masa, ja jade w piatek na prosiaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 ooo ;D to koniecznie musisz pochwalić się wynikami , będę wiedział czego mam się spodziewać ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 spoko Wojciech, jak bedzie czym to sie pochwale ale to dopiero godziny wieczorne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 cichy a jaka technika jest najlepsza/najskuteczniejsza gruncik czy spławik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Panowie, na kanale idzie NADAL piękna płoc piekny przyłow stanowia okazale garbusy, technika: grunt i spławik, z przewagą spławika, proponuje wyjechac bardzo wczesnie bo ludzi jak na stadionie X lecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 no to gratki udanych połowów ;D a propo spławika to przelotowy czy na stałe ? i jeszcze pytanko o głębokość i uciąg wody ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Panowie jesli ktos byl na "Kanale" w Kamieniu to prosze o krotki meldunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi