Skocz do zawartości
tokarex pontony

Kamień Pomorski - zapytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

('Kristofer, ') tam juz tak jest odkad jezdze tam a juz kilkanascie lat tam brykam, z niecierpliwoscia czekam na lod, to wtedy mozna sie wykazac :grin:

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 298
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam wszystkich po dlugiej przerwie slyszalem ze na kanale zaczela brac ploc chodz osobiscie sam w to nie wierze no ale tak za miesiac mozna spokojnie ruszac na lowy :smile:

Gość FALUBAZ_ZG
Napisano

W kamieniu coraz ciasniej i im blizej pomp tym trudniej o dobre miejsce. Powoli zaczyna sie tradycyjny rytual czyli wczesne zajmowanie miejsca i godzina czekania na lowienie.

Napisano

Czyli rozumiem że morska płoć weszła w kanał??

Przyjeżdzają o 3-4 w nocy i rezerwują miejsca ?? no nieźle byłem na piastowskim tydzień temu i ludzi jak na lekarstwo , a płotka brała ale ta ładna morska jeszcze sporadycznie chociaż w nocy pieknie cmokała po powierzchni wody aż miło było słuchać :)

Niestety ta babka to przekleństwo bierze na wszystko :((

Napisano

FALUBAZ nie zabardzo rozumiem czyli chcesz powiedziec ze ludzi jest juz na kanale duzo i ze ploc ta morska zaczela kasac, :roll: jak cos wiecej wiesz napisz cos jak mozesz pozdro.

Gość FALUBAZ_ZG
Napisano

Czy ploc weszla to nie wiem, bo ja za czym innym chodze.

Mozna jednak wnioskowac, ze powoli wchodzi, bo katem oka widzialem, ze towarzystwo cos lowilo i nie bylo przy tym okrzykow "kuuuurrrrrwwwwaaaa" charakteryzujacych reakcje na krapia :)

Bylem po 5 i juz na pompach 5 aut stalo w tym jeden bus i sporo miejscowek bylo pozajmowanych. Tloku jeszcze nie ma, ale widac, ze powoli sie rozkreca i mysle, ze za dwa tygodnie juz bedzie kociol.

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Napisano

Nie bardzo.Są pojedyncze duże sztuki które ganiają za ukleją jak szalone.Można je dostać chyba jedynie tylko na żywczyka.Raczej nie ma jeszcze większych ilości i nie widziałem by ktoś łapał.Na razie jako sporadyczny przyłów.Chyba,że do tej pory coś się zmieniło...

Napisano

witam wszystkich

właśnie wróciłem z kanału od strony Grabowa

o 7 byłem nad wodą, wędkarzy sporo,

po godzinie połowu (na głębokim odcinku) kilka płoci, zmiana stanowiska na płytszą wodę i całkiem dobre efekty (dużo drobnej płotki, ukleja, gruba płoć na kukurydzę), okoń szaleje i widziałem, że całkiem dobrze niektórzy połowili okonia, woda cofała się z zalewu do kanału i może dlatego średnie efekty...?

a może ktoś wie jak dojechać z drugiej strony żeby słońce tak nie dawało po oczach?

połamania... :)

Napisano

Do wioski Trzebieszewo,tam skręcasz w lewo i naprzeciw kościoła jeszcze raz w lewo,skończy się bruk a zaczną płyty "jumbo" nimi kilkaset metrów do końca i jesteś na miejscu.

• 3 weeks later...
Napisano
Do wioski Trzebieszewo,tam skręcasz w lewo i naprzeciw kościoła jeszcze raz w lewo,skończy się bruk a zaczną płyty "jumbo" nimi kilkaset metrów do końca i jesteś na miejscu.
Napisano

Witam. Ja wczoraj byłem w Grabowie. O 6.30 brak wolnych miejsc, wcisnąłem się gdzieś tam. Strasznie zimno było , brania słabe. Wynik to około 4kg płoci. Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Napisano

jak tam na kanale gryzie coś? nikt nic nie pisze a pare dni temu przejeżdżając przez most w kamieniu widziałem kilkadziesiąt samochodów nawet na hulajnoge miejsca na parkingu nie było ale widocznie na kilkaset wędkarzy żaden nie ma internetu.

pozdrawiam