Gość Tomek1992 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Zamierzam wybrać się tam pierwszy raz , jestem z Wielunia ok 35 km do tego łowiska . Co słychać na tym zbiorniku , jakiej ryby można się spodziewać? Ktoś się wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Karp, lin, karaś, szczupak trzeba mocnego sprzętu i dobrego kręcioła by daleko machać koszykiem, z brzegu na spławik jedynie linki i karasie, mam do zbiornika 8 km bywam na nim. Jak będziesz chciał połowić daj znać wybierzemy się razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Gdzie to łowisko dokładnie sie znajduje? Szukam dobrego miejsca by uganiać sie za szczupłymi choć okoniami i innymi też sie zajme:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Trasa Sieradz -Złoczew 8 km od Sieradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 O to daleko jakies 150/160 km ode mnie;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba75 Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Od czerwca byłem tam kilka razy, ostatnio dzisiaj Lubię łowić z brzegu na spławik, a w tym przypadku na czerwonego czy białego robaka płoteczka, okonek a przede wszystkim jazgarz, jazgarz i jeszcze raz jazgarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotras Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Koledzy nie wiecie, jaki jest status tego łowiska czy są jakieś ograniczenia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Chciałem podbić temat. Czy w ostatnim czasie łowił ktoś na Próbie? Wybieram się tak niedługo... Chciałem na spławik i na grunt. Może ktoś podpowie, na jaką metodę najlepiej się nastawić i w jakie miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opal Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 wydaje mi sie ze tam to tylko grunt, ale na za ciekawe wedkowanie to sie nie nastawiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Może połowisz mikro płoci Z gruntu jeśli jeszcze niewytrzebiony to linek, karpik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Właśnie wróciłem. Byłem może z 2,5h. Na spławik kompletnie nic. Na grunt tylko małe płotki. Porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opal Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 przecierz mowilismy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 pisaliście chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Co za różnica, ważne, że ryby tam mało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markol Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Jeszcze 3 lata temu żył ten Zbiornik. Można było mile spędzic czas jedna wedka na spławik, druga na grunt i naprawdę było co robic. Dziś jedyną rybą na spławik jest mijkropłotka, a na grunt czasmi wężmie jakiś linek. Rybą systematycznie jescze łapana jest węgorz, a raczej węgorzyk. Czasami trafia się coś większego u tubylców na rozciagnięte sznury. Ale i tak będe tam łapł, bo mam ten zbiornik pod nosem, a na pewno wczesną wiosną, bo wtedy można zlapac naprawdę ładnego jazia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 3 lata temu dość intensywnie łowiłem na Próbie. Z tego co pamiętam to już wtedy było słabo z rybą. Dodam, że mając już płotkę można spróbować zarzucić żywca, bo spinningować tam można tylko od listopada do grudnia, co jest dla mnie rzeczą nie do zrozumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markol Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Do Próby mam 10 minut drogi rowerem więc łowisko miałem zawsze podnęcone, no może to nie byly ryby imponujące ale zdarzał się linek i karpik. A co do spinningu to chyba nie jesteśmy tylko sami - jest nas wielu co tego nie rozumiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZBIG@SON Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Witam planuje wypad z synem na cały dzień na jakieś łowisko w najbliższym czasie czy warto sobie zawracać głowę Próbą czy może poszukać szczęścia gdzie indzej jestem z łodzi i mam wykuionę dopłat na Konin mozećie coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislavo Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Nie masz po co jechac nad Probe no chyba ze zab polapac bo te sa tam dorodne jak nigdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZBIG@SON Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 to może ktos podpoie gdzie mozna by było pojechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Skoro masz dopłatę na Konin to może tam próbuj szczęścia . Z tego co wiem jak jest zrzut ciepłej wody to można ładnie połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Z tego co wiem jak jest zrzut ciepłej wody to można ładnie połowić. Ale to już na wodach należących do GR Gosławice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Aha, nie wiedziałem. Nigdy tam nie łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał74 Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Witam Wypad na zalew 8 9 10 lipiec Zbiornik zarosniety cały nie wygrabisz sobie nie połowisz Efekt trzydniowej rybaczki wegorzyk 37 cm jeden bąk około 30cm kilka małych płotek i nic wiecej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 A gdzie najlepiej się rozstawić? Chodzi mi o to, czy od strony plaży bliżej tam - od lasu, czy po przeciwnej? Gdzie w ogóle jest jakakolwiek szansa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi