Rafał74 Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Osobiscie rozstawiam sie za plażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Od 1 października na Próbie będzie można spiningować. Orientujecie się, jak jest z drapieżnikiem w tym zalewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Jest szansa na szczupaka i masę okonia, ale małego/średniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 29 Września 2011 Share Napisano 29 Września 2011 No to w sobotę lub w niedzielę się wybiorę. A możesz jeszcze powiedzieć, gdzie najlepiej porzucać spiningiem, gdzie się ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 29 Września 2011 Share Napisano 29 Września 2011 Jak to spinning. Obejść zbiornik dookoła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Koledzy jak wyniki na próbie? Słyszałem, że jest sporo okonia. Zamierzam się wybrać w weekend, ale sam nie wiem, czy lepiej na żywca łowić czy spinningiwać. Co byście doradzili. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał74 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam Był ktoś z was koledzy po kiju dzieje sie coś wybieram się tam na majówke na pare dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Ostatni raz byłem jeszcze w ubiegłym roku, jak jeszcze można było spinningować. W tym roku tylko przejazdem i sam bym się chętnie dowiedział co tam się dzieje. Nie nastawiaj się na zbyt wiele... Z białej ryby raczej nic złapiesz - no chyba, że się coś w tym roku zmieniło. Na pewno jest tam okoń, szczupak też się znajdzie. ps. bardzo fajny zbiornik, ładne miejscówki. Chętnie tam jeżdżę, bo mam bardzo blisko, ale efekty słabiutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Rafał74, Kolego jak po Twoim wypadzie? Mam nadzieję, że udało się coś złowić. Pochwal się ps. a może ktoś inny z Was był na Próbie w ostatnim czasie i może się podzielić ? Pytam bo już dawno tam nie byłem i zastanawiam się czy w ogóle jechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał74 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Witam z przyczyn technicznych wyjazd był nie udany padł srodek transportu,wybieram sie w piątek jezeli pogoda na to pozwoli Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał74 Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Witam Byłem na próbie sobota niedziela,efekt zerowy,nawet pukniecia ,metoda z gruntu i na spławik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Czyli standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Ja już kiedyś wcześniej wspominałem - mieszkam bardzo blisko tego zbiornika. Często jeżdżę, np. po to, żeby pogadać z wędkującymi. O tej porze wszystko jest tak zarośnięte, że szkoda sprzetu. Wędkarze całe zestawy z koszykami zrywają. Wg mnie pozostaje czekać do jesieni i na spinning. Na białą rybkę szkoda czasu. ps. można jeszcze spróbować na żywca jakiegoś drapieżnika złowić - ale też bez fajerwerków. Generalnie szkoda, że tak się dzieje bo zbiornik jest świetny, miejscówki także... jedynym mankamentem jest brak ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo347 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Czyli zostaje tylko podziękować PZW Sieradz za super zarybienia dokonywane na łowisku które mają pod nosem. Nie wspominając już o tym ze z roku na rok składki są coraz wyższe. Pytam na co idą te pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 O tej porze wszystko jest tak zarośnięte, że szkoda sprzetu.Wędkarze całe zestawy z koszykami zrywają. Można spokojnie połowić na spławiku, zarówno karpia jak i lina oraz drobnicę trzeba tylko sobie zanęcić i nie siadać na otwartej głębokiej wodzie ale od lasku i prawym brzegiem w stronę tamy ale max 200 metrów za wyspę. Najlepiej jest powiedzieć że ryby nie ma, wielkie g... prawda, jest ryba na Próbie tylko nie w takiej ilości jak kilka lat temu, jak ktoś ma mało ryby niech jedzie na Murowaniec, Szałe albo na Konińskie wody - na kanały tam się nałowi, pytanie czy jedzie się połowić, odpocząć czy po mięso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Lasek na próbie występuje po obu stronach Prawy brzeg... hm, to także zależy od której strony dojedziemy. Masz na myśli od strony plaży, tam gdzie w sezonie jest płatny parking oraz rozstawiają budki z napojami itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Druga strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi