Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Gość psulek
Napisano

Co fakt to fakt. Przygodę z kołowrotkami za 100 PLN zakończyłem kilka lat temu gdy jedno takie badziewie rozwaliło się po trzech tygodniach wiślanej orki. Cały czas ostrzę sobie zęby na Certate - to naprawdę świetny młynek, ale dopóki mój TP5000PG nie padnie to nie zmienię - a na to się nie zanosi.

Nie uważam że pracownie to coś złego - wręcz przeciwnie, po ich produkty prezentują światowy poziom, a ekstrwagancja w tym względzie nie szkodzi - o ile jest za co. Rodbuilderom też zdążają się wpadki ale w takim przypadku reakcja jest zazwyczaj natychmiastowa (co jest bardzo in plus).

Pozdrawiam

Paweł

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

marewel, a nie możesz się wybrać do Lublina do pracowni Kawalec ?? http://www.wedki.pl/1/Strona_glowna.html. Na pewno znajdziesz tam lepsze blanki niż dragonowskie HM'y. Jeżeli chciałbyś uzbroić HM w pracowni to policz sobie ok 500 pln w alconite plus cena blanku i wysyłka tam i z powrotem. Taniej wyjdzie Ci chyba kupienie już uzbrojonego HM'a.

Napisano
a nie możesz się wybrać do Lublina do pracowni Kawalec

Raczej nie,bo tam taki kijek jakbym chcial wychodzi 1600zl a to lekka przesada.

• 2 months later...
  • 4 months later...
Napisano

Chciałbym zapytać - jakie macie kijaszki od rodbuilder'ów :?: i jeżeli teraz ,mieli byście zamówić wędkę o tych samych parametrach - czy nadal był by to ten sam kij ,czy jednak coś byście zmienili :roll: ( coraz częściej ,myślę o takiej wędce :cool: )

Napisano

Ja mam dwa kije:

1. Pacific Bay, 2.9m, 7-21 gr, który służy mi jako uniwersał na Odre (boleń, sandacz, szczupak)

2. Lamiglas xmg 2.9m, 3-11 gr używany jako kijek kleniowo-jaziowo-okoniowy + boleń na bardzo lekkie wobki.

Z obu wędek jestem zadowolony. Lamiglasa nie zamieniłbym na nic innego a gdybym miał wybierać kijek do cięższego łowienia (powiedzmy za pac-baya) to wziąłbym coś troszkę szybszego ale to tylko moje "widzimisię". Ogólnie - wykonanie świetne, użytkowość rewelacyjna. Jak Cię stać to nie ma się nad czym zastanawiać.

Zapomniałbym, rodbuilding ma jedną wadę, po pierwszym kiju raczej już nie wrócisz do sklepowych gotowców :wink:

Napisano

Dzięki dawm84 :smile: Na początek będzie jedna ,taka pod daną rybę - sandacza.Później się zobaczy :roll: .Raczej dbam o sprzęt - mam nadzieję ,że będzie to zakup na kilka lat.

Ciekawe kto następny :?:

Napisano

Jakoś wcześniej ,nie zlalazłem tego posta :oops: .Dzięki artech :grin:

Oczywiście pytanie dalej aktualne:

- jakie macie kijaszki od rodbuilder'ów i jeżeli teraz ,mieli byście zamówić wędkę o tych samych parametrach - czy nadal był by to ten sam kij ,czy jednak coś byście zmienili
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 5 months later...
Napisano

No i stało się, dzisiaj u Daniela zamówiłem kijek

Composite Developments

Seria Blue Rapid BLRBR2108M, dł 2,75, cw 7-28, akcja x/fast.

Kij jest uniwersalny - od sandacza w rzece na 35 g główki, przez bolenia, szczupaka, po troć i belonę w morzu. Miałem w ręku inny kij zrobiony na tym blanku, czuć faktycznie że oznaczenie cw na tych kijach ma się nijak w porównaniu do tych seryjnych, zapas mocy jest bardzo duży.

Teraz najgorsze - czekanie...

Gość grzechuce
Napisano

bede bardziej na prostej to tez podobnie jak kolega Jacek, zlece zlozenie kija sandaczowego kogo polecice?