kaktus74 Napisano 8 Maja 2007 Share Napisano 8 Maja 2007 Szukam opini osób które go mają lub go testowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaktus74 Napisano 14 Maja 2007 Autor Share Napisano 14 Maja 2007 Widzę że chyba jest mało popularny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śledzik1977 Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 Mam na oku coś takiego do lekkiego spina (spinning na nizinnych przelewach oraz pstrągowanie) . Będę wdzięczny za wszelkie opinie o tym "młynku" od osób, które nim łowią lub miały go w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 Nie wiem czy ci pomoge ale... to jest recenzja jednego z klientow pewnego sklepu internetowego FM Exceler Plus 3000 Rewelacyjny kołowrotek. Tych 7 łożysk czuć przy każdym obrocie korbką. Bardzo dobrze wykonany, lekki. Świetny hamulec. Dodatkowa szpula z alu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śledzik1977 Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 Dzięki za info. Może odpisze ktoś kto kręcił nim już w boju i ma już wyrobione zdanie na jego temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweln_tbg Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 Rzuć okiem na to: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2906&start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śledzik1977 Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 Opinie różne. Kołowrotek do lekkiego i średniego spinningu a tu o ciężkiej orce bo przeciążają go gumami ciężkich główkach. Myślę, że przy przynętach stawiających mniejszy opór w wodzie będzie o.k.. Inna sprawa zależy na jaki się model trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 Jest to kołowrotek wyprodukowany w Japonii.W moim sklepie kosztuje 470zł. Jest to dosyć rzadki okaz.Produkowany jest tylko na rynek japoński.Może ktoś ma ten model http://www.plat.co.jp/english/bass/daiwa/FREAMS_KIX/FREAMS_KIX.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Witaj, ten kołowrotek to prawdopodobnie jakaś odmiana lokalna (na rynek japonski) kołowrotka Daiwa Caldia. Wyglądają tak samo (ten sam korpus, szpula itd.... ) i mają takie same parametry (przełożenie). Myślę ,że jest to podobna polityka marketingowa Daiwy jak w przypadku CERTATE oraz jego "prawie bliźniaka" na rynek europejski INFINITY, Pierwszy produkowany i składany w Japoni drugi gdzieś na świecie oba wyglądają tak samo, jednak mają inne nazwy i kolory korpusów. Jeśli moja teza jest trafna FREAMS to dopieszczona CALDIA i dlatego nalezało by zapytać posiadaczy CALDIA o to jak się spisuje. Daiwa Caldia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Zauważyłem to samo co Ty. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz w sklepie znajomy miał 4000(Made in Japan) i 3000(Made in Tajland)i najciekawsze jest to że między nimi było tylko 10zł różnicy, i ten 3000 z Tajlandi chodził o wiele lepiej niż z Japonii 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Daiwa ma takie dziwne sytuacje wsród kołowrotków że niektóre wielkości są produkowane w Japonii a inne w Tajlandii jak i Malezji. Kołowrotek FREAMS jest stosunkowo mało znany w naszym kraju a jest to polityka Daiwy że ten model nie jest robiony na Europę. Chcesz dobry kołowrotek Daiwy to wybierz ten http://www.kamimarket.pl/shop/product.php?prod_id=7103 jak się potargujesz w tym sklepie to wyrwiesz go za 400PLN. Jest wart swojej ceny. Od dłuższego czasu przechodzi testy u mego kolegi i sprawuje się doskonale, właśnie teraz zamówił drugi taki bo jest wart "grzechu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Keri, całkiem fajny ten TEAM DAIWA D 3012, tylko nie wiem czy do końca o to chodzi Naszemu Koledze, znam ludzi którzy wolą made in Japan, a podwójna korbka napawa ich odrazą (choć to tylko kwestia przyzwyczajenia / przekonania) Kolejna kwestia to wielkość , alternatywa którą wskazałeś (być może o niebo lepsza) to "zaledwie" rozmiar 3000 jak wnioskuje z symbolu w nazwie. Ale to twister podejmie decyzje, bo wie najlepiej czego potrzebuje i co mu pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Unises, pewnie masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 podwójna korbka napawa ich odraząJa uwielbiam kołowrotki z podwójną korbką(np. Shimano Super GT-RA).Ten Team Daiwa jest bardzo ciekawy:)ps.Twój kolega brał z tego sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 twister, tak z tego sklepu. i wyrwał za 400zł taniej będzie ciężko znaleźć ten kołowrotek. A Shimano Super GT-RA to on własnie sprzedaje na allegro http://allegro.pl/item252212895_shimano_1500_super_gt_ra.html tylko mały model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 A Shimano Super GT-RA to on własnie sprzedajeTo rozumiem, że ten superek się nie umywa do Team Daiwy?(wiem jak działa shimano i chciałbym wiedzieć czy jest od niego lepszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hegemon Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Witam wszystkich Jako 'greenhorne' na forum postanowiłem trochę naśmiecić.. Potrzebuję porady: Za kilka godzin stanę się właścicielem REGAL'a 2500 Xi kupionego od zaprzyjaźnionego wystawcy na eBayu. Kołowrotek kosztuje mnie razem z wysyłką ok 30$ (ok 83PLN) Wiem że to połowa ceny w kraju. I teraz mam dylemat... :/ Byłem na niego strasznie nakręcony, ale przeczytałem tyle negatywów na 'haczyku' że chyba mi przeszło.. Co radzicie? Zostawić go do użytkowania, czy jednak wystawiac na allegro? Szukam kręcioły do kijka mikado travel spin - 2.7m 3-17g. Małego, lekkiego kołowrotka, na jakieś 150m 0.16. Czy ta DAIWA to rzeczywiście aż taka porażka? Zaznaczę że liczę każdą złotówkę.. Straciłem niedawno całkiem niebrzydkie kombi z kompletem sprzętu (MOJEGO) w bagażniku, i nie stać mnie na odkupienie wszystkiego naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Byłem na niego strasznie nakręcony, ale przeczytałem tyle negatywów na 'haczyku' że chyba mi przeszło.. Co radzicie? Jedni cenią inni ganią...tak jest zawsze...W moim przypadku...sam zobacz co pisałem, może miałem po prostu wielkiego pecha...Miałem 2 takie i każdy z nich piszczał, nie wiem może słabo były nasmarowane a tak ogólnie to praca była bardzo przyzwoita(bez żadnych luzów,bez przeskoków),jedynie ten pisk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hegemon Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 z czystej ciekawości: 1. próbowałeś je sam przesmarować? może wystarczy masełko o nieco innej charakterystyce? 2. jesteś mi w stanie powiedzieć, czy Twoje 'regałki' były "made in" china, czy korea? Podobno prawie nie ma różnicy, ale prawie robi róznicę 3. i jak w takim razie odpowiesz na pytanie: czy jako kołowrotek do 100PLN warto go sobie zostawić? Czy raczej odsprzedać z zyskiem i szukać czegoś innego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 1. próbowałeś je sam przesmarować? może wystarczy masełko o nieco innej charakterystyce? Nie robiłem z nim nic, nie rozkręcałem go bo był na gwarancji.Możliwe, że było tylko trzeba go nasmarować...2. jesteś mi w stanie powiedzieć, czy Twoje 'regałki' były "made in" china, czy korea? Podobno prawie nie ma różnicy, ale prawie robi róznicę Made in China3. i jak w takim razie odpowiesz na pytanie: czy jako kołowrotek do 100PLN warto go sobie zostawić? Czy raczej odsprzedać z zyskiem i szukać czegoś innego? Nie wiem jak będzie sprawował się twój regal, ale myślę, że warto sobie go zostawić za tak niską cenę.Nie jedni mają ten model od dłuższego czasu nie widzą zużycia, zależy jak trafisz...np.jednemu źle nawijał żyłkę a w moim przypadku żyłkę nawijał bardzo równo...ps.nie sugeruj się tylko na mojej opinii, to jest moje subiektywne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 przeczytałem tyle negatywów na 'haczyku' że chyba mi przeszło.. Co radzicie? Zwróć uwagę że negowały ten kołowrotek a może nie dokładnie ten ale ogólnie REGAL'a osoby które go w ręku nie miały. Dominowały opinie zasłyszane.Ja też nie wędkowałem tym kręciołkiem tylko miałem go w ręku. Za kwotę jaką go kupiłeś czyli te 85 PLN na pewno nie straciłeś. Piszesz ze poszukujesz Małego, lekkiego kołowrotka, na jakieś 150m 0.16. Ta DAIWA mieści 0,28mm/155m tak więc jest za duża do twoich potrzeb mówię to tylko teoretycznie bo to odpowiedni kołowrotek. czy jednak wystawiac na allegro? wystaw go za 90 PLN i daj mi znać, na pewno go od Ciebie odkupię a Ty zarobisz jeszcze na dwa browary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hegemon Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Każde subiektywne jest dla mnie cenne Obiektywne próbują mieć tylko dystrybutorzy i sprzedawcy którym coś zalega na sklepie. Ten który ściągam, to Korea, co ponoć gwarantuje lepsze spasowanie. Ale dzięki za radę. Chyba ocenię w praniu. Najwyżej sprzedam jako używany - pewnie i tak mi się zwróci. Jeśli ktoś jeszcze używał DAIWY REGAL Xi - będę wdzięczny za komentarze Jeśli nie - temat można zamknąć. Twister - dzięki za radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Ostatnio kumpel kupił też Daiwe tylko Liberty 3000 Made in China w tym samym sklepie co ja.Jest on tańszy o ok 60zł niż Regal Xi-ab, ale ten Liberty przez pewien czas miał to samo co mój Regal.Może w tym sklepie coś nie tak Może na rynek amerykański robią lepsze, zawsze trzeba mieć nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hegemon Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 żeś się wkleił Keri w momencie mojego odpisywania Dzięki za "ilość" żyłki. Przeliczałem to sam z lbs na nasze, i najwyraźniej coś mi się omskło w internetowym kalkulatorze. Zasiałeś tym nieco moich wątpliwości Mój traveler ma krótki dolnik, i waży jakieś 300 g. A ta DAIWA zapowiada się na istny kombain.. Cóż - zobacze jak przyjdzie. Żeby nie wyszły mi z tego felgi 17' do maluszka Na allegro bede wstawiał trochę innego stuffu. Teraz np DAIWĘ Sweepfire. A jesli chodzi o tego regała - pewnie musiałoby wystarczyć na 3 piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hegemon Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Może w tym sklepie coś nie tak w sumie może jakis łańcuszek.. Może dystrybutor, a może lezakowanie w niewłasciwych warunkach Może go przegrzali gdzieś na trasie w blaszanych kontenerach, i smarowidło straciło właściwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi