szotornik Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Witam mam pytanie do znawców tematu czy już śledzie już sa w porcie czy już biorą proszę o inf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papke3 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Przyłączam się do pytania, dodatkowo - gdzie je najlepiej w porcie Gdyni łowić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Jak byłem w sobotę we Władysławowie słyszałem, że w porcie ludzie całkiem nieźle już bawią się z tymi rybkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Odświeżę temat. Które miesiące dają największą szansę na złowienie śledzia? Wiem już, że całkiem dobrych wyników można spodziewać się w miesiącach letnich i jesiennych. W ubiegłym roku całkiem niezłe efekty odnotowywałem latem i w listopadzie. Zastanawiam się jak sytuacja wygląda wczesną wiosną... Pytam, ponieważ planuję kilkudniowy wypad nad Bałtyk pod koniec marca. Na pewno spróbuję połapać śledzie, może jakieś inne rybki... Czekam na sugestie kolegów bardziej ode mnie zorientowanych w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekfr Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Koledzy mekka śledzia jest jest Łeba w marcu kwietniu jak śledź podchodzi na tarło wtedy jest istne szaleństwo i piękne duże tłuste sztuki.Sam czekam na ten moment . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stary55 Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 jacekfr, jak będa brały to daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekfr Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Ok stary dam znać na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Ciekawe jak tam ze śledziem?? dzieje sie już coś chłopaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Coś się ruszyło, byłem dzisiaj godzinę prawie pełne wiadro wszystkie 20-35cm. Takie łowienie nie jest na moje nerwy, część ludzi przestaje myśleć jak zobaczą trochę mięsa.Wyciągniesz 4 śledzie na raz i od razu się robi ciasno. Niektórzy to mają nawet pomysły żeby tobie zza pleców rzucać , pogonisz takiego to później stanie z boku i godzinę sapie coś pod nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 greenlife, a gdzie łowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Aha mam małe pytanko, pytam o śledzia ponieważ chciałbym się pobawić z nim troszke, już tłumacze o co mi chodzi. Jestem w Danii jak myślisz czy śledz i tu już bierze normalnie?? byłem wczoraj na fiordzie ale puki co nie było go widać, a może na otwartym jest jeszcze?? bo tyle co dałem rade sie dowiedzieć to że śledz wchodzi na fiordy marzec-kwiecień. Może jeszcze nie dotarł do fiordów?? A w necie nic nie moge się dowiedzieć bo nikt nic nie pisze na tentemat, gdybym znał duński bądz angielski zapytał bym w sklepie wędkarskim , a tak to lipa Wiesz może jak długo już trwa mekka śledzia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Wczoraj była powtórka Niecałe 2 godziny i pełne wiadro, drugi i ostatni raz w tym roku. Więcej nie jadę bo strach Wszyscy łowili teleskopami i żyłkami ~0,40 i nie mogli sięgnąć ławicy. Ja spinem do 30g, żyłka 0,22 i co rzut 3-4 szt. greenlife, a gdzie łowisz Łeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolek_93 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 No to ładnie połowiłeś Greenlife A orientuje sięktośco ze śledziem w okolicy Gdańskich miejscówek?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekfr Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 No to ładnie połowiłeś Greenlife A orientuje sięktośco ze śledziem w okolicy Gdańskich miejscówek?..[/quotPanowie potwierdzam Śledź w Łebie jest i jest go dużo i ładny tłusty też dzisiaj byłem i ładnie połowiłem,jest świeży śledź tak że w pierwszy dzień Świąt jadę na plażę wypróbować nowy sprzęt do Surf Castingu. Dla wszystkich Wesołych Świąt Wielkanocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekfr Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 jacekfr, jak będa brały to daj znac stary55 w Łebie śledzia bardzo dużo zbieraj sprzęt i w drogę,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolek_93 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Ja czekam az wejdzie do Gdańska myślę że po świętach powinien już być WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Witam Śledzia łowili w Łebie na kamieniach u ujścia kanału portowego na pięć haków pięć śledzi i to dosyć spore ludzi pełno na tych kamieniach i wiadra też mieli pełne widziałem jak wypływałem z portu i wpływałem do portu może się wybiorę i moje pytanie jakie zezwolenie jest potrzebne pozdrawiam rekin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 greenlife, Dlaczego strach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stary55 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 jacekfr, Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekfr Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Witam Śledzia łowili w Łebie na kamieniach u ujścia kanału portowego na pięć haków pięć śledzi i to dosyć spore ludzi pełno na tych kamieniach i wiadra też mieli pełne widziałem jak wypływałem z portu i wpływałem do portu może się wybiorę i moje pytanie jakie zezwolenie jest potrzebne pozdrawiam rekin Kolego zezwolenie na amatorski połów morski jeden dzień 18pln a cały rok 49pln i wykupujesz kartę w urzędzie Morskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Aha dzięki za info a tak ogólnie to dużo trzepią ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Śledzia łowili w Łebie na kamieniach u ujścia kanału portowego W razie kontroli łowienie na kamieniach, albo gwiazdach 500zł+, ale i tak nie brakuje takich co chcą zapłacić 1000zł za wiadro śledzi warte 10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 No tak racja, ja pojade spróbuje czy bedzie śledz wtedy pojade zapłace jeden dzień i z głowy :) A kto orientuje się jak w Kołobrzegu śledzik ;>?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 No tak racja, ja pojade spróbuje czy bedzie śledz wtedy pojade zapłace jeden dzień i z głowy :) Z tego co mi wiadomo nie ma zezwoleń krótszych niż miesiąc. Przy czym cena którą podał jacekfr dotyczy właśnie zezwolenia miesięcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekfr Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 No tak racja, ja pojade spróbuje czy bedzie śledz wtedy pojade zapłace jeden dzień i z głowy :) Z tego co mi wiadomo nie ma zezwoleń krótszych niż miesiąc. Przy czym cena którą podał jacekfr dotyczy właśnie zezwolenia miesięcznego. Kolego masz rację pomyliłem dzień z miesiącem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi