kolek_93 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Orientuje się może już ktoś co z tą rybką w zatoce Gdańskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawoo Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Śledzik jest w zatoce, dziś byłem koło kapitanatu w Gdyni ok 2h i ok 3kg załapane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Ok Dziękuję wam za sprostowanie :) A orientuję się ktoś jak W kołobrzegu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekfr Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Śledzik jest w zatoce, dziś byłem koło kapitanatu w Gdyni ok 2h i ok 3kg załapane. Kolego możesz powiedzieć gdzie to jest dokładniej i jaki śledź bierze chodzi mi o wielkość z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawoo Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Innymi słowy koło Dworca Morskiego (koniec ulicy Polskiej). Wielkosc rózna. Zdazaja sie i duze i srednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekfr Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Innymi słowy koło Dworca Morskiego (koniec ulicy Polskiej). Wielkosc rózna. Zdazaja sie i duze i srednie. Kolego zapytam jeszcze czy jest dużo ludzi bo byłem w Łebie i co tam się dzieje to szkoda gadać wędkarz na wędkarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolek_93 Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 okej myślę że w niedzielę podskoczę z kolegami . A jakie miejsce w Zatoce Gdańskiej polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawoo Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Wczoraj max 10 osób dziś podobnie ale byłem tylko chwilke ok 13. Śledzia tez mało dziś. Wczoraj 14-16 zdarzały sie komplety na choince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Chłopaki czy jest ktoś z kołobrzegu co wie coś na temat śledzia w Kołobrzegu ?? można już jechać czy jeszcze za szybko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Jak to wygląda w Świnoujściu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szotornik Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2010 slawoo walnij na gg do mnie 3520547 a tak poza tym wybiera się ktoś jutro do Gdyni do starego portu na śledzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Takie rzeczy pisz se na pw ;P odpowie ktoś na moje pytanie ?? Bo nie chce mi sie jechać 120km zeby porzucać na marne ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 panowie co to by był za temat jak każdy zada pytanie a wiadomości na PW to chyba nie fer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 panowie co to by był za temat jak każdy zada pytanie a wiadomości na PW to chyba nie fer Kiedyś jak tyle ludzi nie wiedziało o śledziach można było sobie przyjechać o której się chciało w niedzielę i miejsce było Wczoraj w Łebie podobno była rzeźnia kilku się pobiło, podobno sobie nawet rowery do wody powrzucali i do tego ktoś się utopił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Wczoraj w Łebie podobno była rzeźnia kilku się pobiło, podobno sobie nawet rowery do wody powrzucali i do tego ktoś się utopił Dlatego dziwię się, że tak barwnie opisujecie udane połowy na forum Każdy kto łowi śledzie wie, że ilość miejsca do łowienia przy wyjściu z portu- jest bardzo ograniczona. Kilkunastu ludzi na główkach oznacza łowienie ramię w ramię (dosłownie). Jak wśród tych osób jest jakiś kretyn, to znacznie wzrasta prawdopodobieństwo zwady. Jeżeli zamiast kilkunastu pojawi się dwadzieścia parę, to już zaczyna się robić nieśmiesznie, bo ci co przyszli później rzucają na skos tam gdzie lepsze brania. Jakie są efekty wiadomo. Dlatego łowienie śledzi to sport dosyć ekstremalny. Może to trochę głupio zabrzmi jak na forum, ale zachowajcie rozwagę w informacjach o śledziach, dla zdrowia Waszego i innych owładniętych szałem połowu. Bawię się w to już ładnych parę lat i czasem ciężko uwierzyć do czego zdolny jest wędkarz, żeby złowić kilka rybek, których kilo kosztuje 5 złotych Coś takiego jest w tej zabawie, że emocje idą w górę (może to dążenie do zapięcia kompletu na zestawie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 panowie co to by był za temat jak każdy zada pytanie a wiadomości na PW to chyba nie fer Dla mnie wydaję się że, umawialnia jest gdzie indziej a nie w takim miejscu,( chodzi głównie o temat), jesli chce niech sobie założy temat i tam pisze a z tym PW to mi chodziło o wysłanie jego numeru gg, A nie ja np zadaje pytanie, z niecierpliwością czekam na odpowiedz, a ktoś za przeproszeniem zaśmieca i wyrzuca moje pytanie gdzieś dalej i ludzie na nie nie odpowiadają bo jest ono wyrzucone np na inną stronę, a nie każdy z użytkowników chodzi po każdej stronie w danym temacie, zazwyczaj czyta ostatnie posty, i co mam codziennie pisać znowu by ktoś odpowiedział na moje pytanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 tomek1, Zapewne dążenie do zapięcia kompletu hehe :) Pozdrawiam :) Ponawiam Pytanie czy ktoś był na śledziach w Kołobrzegu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Kurcze, mroweczka177, ktoś musi Ci coś w końcu o tym Kołobrzegu napisać bo nie odpuścisz, haha. Ja byłem tam wczoraj służbowo, wieczorem poszedłem na spacer, byłem w porcie, żadnych łowiących nie widziałem. Ale to może żadna wskazówka, bo to było już późno, jakieś pół godziny przed zmrokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Już sie wytłumacze dla czego tak bardzo chcem :) a więc Gdzie pójdę indziej na rybki ? Jeszcze troszke za szybko zimna woda a na dorsza jeździć co tydzień już nie będe bo brak pieniążków. A głównym powodem jest to że przed świętami pojechałem do Danii, gdzie miałem łowić śledzie w fiordze, lecz opóźniło się to wszystko w tym roku i śledzia nie było jeszcze, a ja musiałem wracać do PL, i dla tego nie odpuszcze :) A tak jak już pisałem szybciej mam 120km do kołobrzegu, i nie chciał bym pojechać porzucać tylko i wrócić Nie ukrywając zabawa ze sledziem dla mnie jest znakomita Jacek, Dziękuję Ci bardzo ale gdybyś wiedział coś już wiecej to daj cyne jakoś, kiedy idziesz znów na spacerek do portu , hehe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 mroweczka177, ja niestety byłem tam tylko na jedną noc, więc nie będę mógł już Ci pomóc, pozostaje liczyć że odezwie się ktoś bezpośrednio z Kołobrzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Jacek, Więc bardzo dziękuje za pomoc :) Trudno, tak jak mówisz pozostaje czekać aż ktoś z Kołobrzegu sie odezwie ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 A ja mam w sumie jedno pytanie dotyczące śledzia, czy da rady go złowić gdy jest ciemno ?? Chodzi mi np o godzinie hmmmmm 4 rano gdy jeszcze jest ciemno ? próbował kto kolwiek łowić o takiej porze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal o. Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 przyłączam się do pytania warszawa_24, ktoś wie jak sytuacja wygląda w Świnoujściu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolek_93 Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Byłem w niedzielę w okolicach Gdańska na śledziku w 4 osoby nałowiliśmy prawie limit dzienny dla każdego z nas na koniec juz się nie chciało łowić ręce bolały nie było gdzie pakować 3 wiaderka po 5 l sprzedaliśmy na miejscu turystom ) W niedzielę wybieram się znowu tym razem postaram się załatwić jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Nie wiedziałem, że można handlować rybami złowionymi nie przez rybaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi