mafusa Napisano 16 Września 2007 Share Napisano 16 Września 2007 Witam, czy ktoś z Was koledzy wędkował może u naszych sąsiadów Czechów? Interesuje mnie 3 dniowy wypad z rodzinką, czyli z noclegiem. Jakie są opłaty i wogóle jakieś szczegóły odnośnie ryb, metod. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Mam pytanie . łowił ktos z was w czechach? bo slyszalem ze tam niezle lowiska mają a i z pozwoleniami nie ma problemu. bede wdzieczny. pozdrawiam bronek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker_k Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam, interesuje mnie wypad na pstraga do Czech a dokładnie rzeka Metuje okolice Adrspach. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak uzyskać zezwolenie na wedkowanie u naszych południowych sąsiadów, jakie obowiązują tam zasady wędkowania i ile to kosztuje. Jak ktoś zna inne fajne miejsca w tych okolicach również jestem ciekaw. Będę wdzięczny POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysiek_radom Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Czy łowisko w Koblov po ostatniej powodzi jeszcze istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzajas Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Witam Mam pytanie czy ktoś z kolegów łowił na zbiorniku terlicko 10 km od Cieszyna byłem tam 7 lat temu i pamiętam ze było tam super wtedy miałem 16 lat i widziałem że sztuki łowili tam piękne chciałbym się jak jest tam z opłatami za połów ile kosztuje na 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 WitamMam pytanie czy ktoś z kolegów łowił na zbiorniku terlicko 10 km od Cieszyna byłem tam 7 lat temu i pamiętam ze było tam super wtedy miałem 16 lat i widziałem że sztuki łowili tam piękne chciałbym się jak jest tam z opłatami za połów ile kosztuje na 3 dni byłem tam rok temu zasiadka trwała 2 tygodnie nastawialiśmy się na karpie i amury łowiliśmy z takiego lasku tam były przygotowane miejsca do połowu 3 dni nęciliśmy kukurydzą peletem rybnym i kulkami po trzech dniach zarzuciliśmy zestawy karpiowe największy karp miał 97cm 24,6kg i amury od 70 do 90cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzajas Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 mateusz1990, a ile kosztuje tam pozwolenie na 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 za dwa tygodnie zapłaciliśmy 2000 koron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 jedno dniówki to już nie pamiętam ale drogo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzajas Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 a gdzie te pozwolenia można kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzajas Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Ale na miejscu u kogo gdzie dokładnie czy w jakimś sklepie wędkarskim jak byś mi podał adres bo jadąc tam nie chcemy tracić czasu na szukanie! A czy dalej tam nie można łowić w nocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 wolno łowić w nocy a pozwolenie kupowałem u właściciela tych campingów on nam pokazał gdzie łowić duże karpie i amury da się z nim dogadać po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzajas Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 w którym miejscu były te campingi? http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.terlicko.cz/turistika/mapy/th_tmap_a1.jpg&imgrefurl=http://www.terlicko.cz/turistika/mapa_terlicko.html&usg=__skA2TlRm3FybsfSmsAvqUxDsQ9w=&h=102&w=128&sz=13&hl=pl&start=83&um=1&itbs=1&tbnid=4-ps6Sumql0P-M:&tbnh=73&tbnw=91&prev=/images%3Fq%3Dmapa%2Bterlicka%26start%3D72%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26ndsp%3D18%26tbs%3Disch:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 zaraz jak jest wjazd na terlicko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzajas Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 czyli na tej mapce gdzieś około plaży nr3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafusa Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam, chciałem dopytać czy nad tym jeziorem jest dużo możliwości noclegowych? Chodzi mi o takie miejsca które położone są nad samą wodą. Może ktoś zna jakieś konkretne miejsce gdzie warto się udać na 3 dniową zasiadkę rekreacyjną z rodzinką? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 A czy ma ktoś jakieś informacje na temat łowisk typowo spinningowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart666 Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Hej, Czy ktoś może łowił na jeziorze Rozkos niedaleko Nachodu? Jakie są opłaty za dzień lub tydzień wętkowania? dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Właśnie zdałem egzamin na kartę wędkarską w Czechach i zostałem pełnoprawnym członkiem Czeskiego Rybarskiego Svazu, jeżeli ktoś jest zainteresowany tematem to mogę napisać więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 interesuja mnie rzeki .gdzie moge lapac na muche ,gdzie starac sie ozezwolenia jakie sa oplaty oraz wszystkie inne informacje .Czekam na info Dzieki Ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Witam ! Również jestem zainteresowany wszelkimi informacjami na temat łowienia w Czechach. Po pierwsze, gdzie najbardziej warto sie wybrac ? Metoda polowu to spinning, interesuja mnie tak samo rzeki jak i zbiorniki, im bardziej urozmaicony rybostan tym lepiej . Odleglosc nie gra roli . Druga sprawa, ile trzeba szacowac za wypad 3-4 dniowy? W gre wchodza ceny noclegu i zezwolen. Dzieki z góry za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek15 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 No to może kilka zdań dla zainteresowanych na temat łowisk u naszych południowych sąsiadów. Łowiska naprawdę godne polecenia. Opłacałem pozwolenia przez trzy lata... i powiem wam, że łowienie aż mnie znudziło. No bo co powiecie na przypadki wyciągnięcia w samo południe ponad 60 karpi w niecałe 3 godzinki. To prawie jak łowienie na komercyjnym stawie. Jeździłem co prawda tylko na zbiornik zaporowy Rozkos. W związku z tym, że wolę delikatniejsze zestawy brań było co nie miara. Wkurzająca może być tylko obecność większości rodaków z naszych przygranicznych miejscowości np. podwójne siatki (druga w trzcinach bo limit karpia tylko 2 sztuki). Nie dziwne że Czesi do nas sympatią zbytnia nad wodą nie pałają. Opłata na czeski okręg 3000 Kc, przy tym należy posiadać czeska kartę wędkarską (Rybarsky listek) - do wyrobienia w każdym urzędzie miejskim po okazaniu polskiej karty. Na 10 lat koszt był 500 Kc, nie wiem jak teraz. A ryby naprawdę sporo - od białej po drapieżnika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monolit Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 Witam, mieszkam w Czechach i staram sie coś tu łowić. Chętnie posłużę pomocą, odnośnie informacji lub tłumaczenia, a może ktoś byłby zainteresowany wspólnym wypadem na ryby. W zamian chętnie usłyszę jakieś podstawy, bo samemu jest ciężko to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi