b0bek Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 Mam pytanie: czy można sprawdzić jakie są gatunki ryb w łowisky nie łowiąc tam ani nie pytając się nikogo?
tomek1 Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 Mam pytanie: czy można sprawdzić jakie są gatunki ryb w łowisky nie łowiąc tam ani nie pytając się nikogo? Wrzucić granat
maniek Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 czy można sprawdzić jakie są gatunki ryb w łowisky nie łowiąc tam ani nie pytając się nikogo?Tak ,stosując kamerę podwodną
Miras Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 Proponuję kurs telepatii lub wróżenia z fusów. A tak na poważnie to wiadomo, że na przykład w zamulonym stawie nie złowisz pstrąga, a w wodzie stojącej brzany itd. Poszczególne gatunki ryb mają swoje preferencje środowskowe, więc widząc daną wodę w przybliżeniu wiadomo czego się tam spodziewać. Poczytaj o danych gatunkach ryb to będziesz wiedział jakie wody zamieszkują
b0bek Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Napisano 8 Stycznia 2009 no na przyklad jest to rzeka ma jakies 3-5m szerokosci, woda raczej czysta ale rzeka jest najczesciej plytka
_barti_ Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Podałeś opis wieluuu z polskich rzek tzn za ogólnikowy, może jakieś szczegóły? Roślinność, ukształtowanie dna, rodzaj dna, zdjęcie itd.
b0bek Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Napisano 8 Stycznia 2009 dno jest piaszczyste, tylko w niektórych kawałkach muliste ukształtowanie jest takie: głębsze miejsca (ok 10-20m) są oddzielone od siebie górkami rosną tam coś jak nurzańce i w niektórych miejscach lilie wodne
Miras Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Moim zdaniem to jest jak wróżenie z fusów. Aby w przybliżeniu typować co pływa w danej wodzie trzeba doświadczenia, doświadczenia i jeszcze raz doświadczenia. Popytaj wędkarzy, przejdź się nad wodę z wędką i będziesz wiedział. Bo pytanie typu "Co pływa w piaszczystej rzece?" jest bez sensu.
arek_glogow Napisano 13 Stycznia 2009 Napisano 13 Stycznia 2009 Dokładnie...Ja powiem wam ze u mnie w Odrze złowili nawet troć...I CO I KTOŚ POWIE ZE TU NIE PŁYWAJĄ??? A tak na serio najlepiej ustawić się uniwersalnie a woda nam powie co w niej czyha...
lukasz3004 Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 a kolego zanim woda poszła w górę mój sąsiad złapał pstąga przy ujściu famabowskiej
michas Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 rzeka ma jakies 3-5m szerokosci głębsze miejsca (ok 10-20m) ciekaw jestem co to za rzeka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.