Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak sprawdzić gatunki ryb?

b0bek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie: czy można sprawdzić jakie są gatunki ryb w łowisky nie łowiąc tam ani nie pytając się nikogo?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Mam pytanie: czy można sprawdzić jakie są gatunki ryb w łowisky nie łowiąc tam ani nie pytając się nikogo?

Wrzucić granat :?::mrgreen:

Napisano
czy można sprawdzić jakie są gatunki ryb w łowisky nie łowiąc tam ani nie pytając się nikogo?
Tak ,stosując kamerę podwodną :wink::mrgreen:
Napisano

Proponuję kurs telepatii lub wróżenia z fusów.

A tak na poważnie to wiadomo, że na przykład w zamulonym stawie nie złowisz pstrąga, a w wodzie stojącej brzany itd.

Poszczególne gatunki ryb mają swoje preferencje środowskowe, więc widząc daną wodę w przybliżeniu wiadomo czego się tam spodziewać. Poczytaj o danych gatunkach ryb to będziesz wiedział jakie wody zamieszkują

Napisano

no na przyklad jest to rzeka ma jakies 3-5m szerokosci, woda raczej czysta ale rzeka jest najczesciej plytka

Napisano

Podałeś opis wieluuu z polskich rzek tzn za ogólnikowy, może jakieś szczegóły? Roślinność, ukształtowanie dna, rodzaj dna, zdjęcie itd. :?::!:

Napisano

dno jest piaszczyste, tylko w niektórych kawałkach muliste ukształtowanie jest takie: głębsze miejsca (ok 10-20m) są oddzielone od siebie górkami rosną tam coś jak nurzańce i w niektórych miejscach lilie wodne

Napisano

Moim zdaniem to jest jak wróżenie z fusów. Aby w przybliżeniu typować co pływa w danej wodzie trzeba doświadczenia, doświadczenia i jeszcze raz doświadczenia. Popytaj wędkarzy, przejdź się nad wodę z wędką i będziesz wiedział. Bo pytanie typu "Co pływa w piaszczystej rzece?" jest bez sensu.

Napisano

Dokładnie...Ja powiem wam ze u mnie w Odrze złowili nawet troć...I CO I KTOŚ POWIE ZE TU NIE PŁYWAJĄ??? :twisted: A tak na serio najlepiej ustawić się uniwersalnie a woda nam powie co w niej czyha...

• 5 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.