Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dlaczego się nie nadają?

zmniejsza ilość brań są chyba za bardzo widoczne w wodzie ale to tylko moja hipoteza, a po drugie jeśli miałbym już stosować plecione na klenie to bardzo cienką a łapiąc na wiślanej rafie po jednym moze paru dniach przetrze sie na kamieniach :evil:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 197
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

OK, dzięki. Kupiłem plecionkę 0,08 z myślą o takim właśnie łowieniu, a tu taka informacja. No nic, będę miał okazje porównać i też wyrobić sobie zdanie

• 4 weeks later...
Napisano

Cześć panowie przeczytałem wszystkie wiadomosci na tym forum dotyczace polowu kleni jazi

jak myslicie piccer byl by dobra bronią na te rybki?tak z wiosny to delikatnie trzeba podejsc

do tego tez mam spining o ciezaze 5-20 pstrągi sie fajnie lowilo nie wiem jak bedzie z kleniami ponieważ chcę sie w tym roku sie wybrac, w sumie poswiecic troche czasu tym pięknym rybkom..

Napisano

pisząc o piccerze mam na myśli zastosowac go jako spinning jest delikatna szczytowka powinno ladnie widac puknięcia, brania dajci jakies wskazowki najważniejsze GDZIE TU SIE WYBRAC NAJLEPIEJ NA KLENIA I JAZIA CHODZI MI O WISłE OKOLICE KRAKOWA

Napisano

Arek23, niewiem jakiej klasy masz ten kij 5-20, ale podejrzewam ze powinien byc lepszy na klenia. mozesz probowac tym pickerem - choc to raczej budowa i akcja do gumek jak wklejka/jig.

Napisano

bez problemu mozesz tym kijem lowic a klenie biora raczej smialo i pewnie no nieraz sie zdazy ze skubia przynetey albo tylko odprowadzaja do sameych prwaie nog ale brania napewno bedzie widac :wink:

Napisano

w piatek :mrgreen: w samo poludnie najgoretsze slonce nad rzeka bóbr wziol na obrotówke własnej produkcji praktycznie przy samym brzegu pod krzakiem

Napisano
ale raczej nie w tym rou bo te listki na krzaku wyglądają na co najmniej maj....
Dokładnie :evil: Zdjęcie jest na pewno z tamtego roku :evil: Drzewo jest tak zazielenione na zdjęciu jak na miesiąc maj co najmniej :evil:
Napisano

No u mnie tak zielono napewno nie jest , uwierzę pod warunkiem że zdjęcie było robione w szklarni jednego z ogrodów botanicznych. Klenik ładny w zeszłym sezonie wyciągnąłem takowych dość sporo - bywały i bardziej tłuste. W tym sezonie pierwszy klenik miał ponad 50 cm - czekam na lato.

Napisano

drzewo jest zielone juz od ponad 3 tygodni bo caly czas stoji w altance oszklonej z kazdej strony(taka mini szklarnia) ale jak sie robi cieplo to babcia kaze je juz wyniesc na dwor tak samo inne kwiaty

Napisano

A w szklarni jest płot ogrodzeniowy i gacie się susza na sznurkach bo widać w tle na zdjęciu :evil: Fajna ta twoja szklarnia i czemu twarz sobie zamazałeś :lol:

Napisano

thugdogg, no to przygwiazdorzyłeś :???: już jeden taki był na forum.. był.. kłamał i bronił sie w ten sam sposób.. żenujące..

Napisano

No pisać o tych kleniach i jaziach, jak chłopak ma fantazję to może kiedyś książkę napisze, ale tu ma być o rybkach.

Ja w tym roku też zamierzam zapolować na te rybki w Wiśle, zaraz za Warszawą (na odcinku Łomianki-Pieńków) lub na ujściu Warty w Nowym Dworze. Aale też mam problem z doborem miejsca i przynęty.

Kijek Cupido 2,40m c.w.6-18g, żyłeczka 0,22 ale widzę że preferowane są cieńsze, zastanawiałem się też nad plecionką która też jest odradzana.

Co jeszcze, jaka miejscówka jeżeli na odcinku Łomianki-Pieńków nie ma żadnych ostróg ani innych tego typu bajerów, jest za to kilka wysp i wypłyceń.

Łowcy dzielcie się swoją wiedzą, rybek starczy dla wszystkich, K&R.

Napisano

Moim zdaniem plecionka to zły pomysł do tak lekkich przynet jakich sie uzywał przy połowie tych rybek. Kiedys łapałem na starorzeczu gdzie było porosniete dno i załozyłem małe kopytko na główce 4g i plecionka mi sie plątała ale juz przy 8g nie było problemu.