DAWID Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Dlaczego się nie nadają? zmniejsza ilość brań są chyba za bardzo widoczne w wodzie ale to tylko moja hipoteza, a po drugie jeśli miałbym już stosować plecione na klenie to bardzo cienką a łapiąc na wiślanej rafie po jednym moze paru dniach przetrze sie na kamieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 OK, dzięki. Kupiłem plecionkę 0,08 z myślą o takim właśnie łowieniu, a tu taka informacja. No nic, będę miał okazje porównać i też wyrobić sobie zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek23 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Cześć panowie przeczytałem wszystkie wiadomosci na tym forum dotyczace polowu kleni jazi jak myslicie piccer byl by dobra bronią na te rybki?tak z wiosny to delikatnie trzeba podejsc do tego tez mam spining o ciezaze 5-20 pstrągi sie fajnie lowilo nie wiem jak bedzie z kleniami ponieważ chcę sie w tym roku sie wybrac, w sumie poswiecic troche czasu tym pięknym rybkom.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek23 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 pisząc o piccerze mam na myśli zastosowac go jako spinning jest delikatna szczytowka powinno ladnie widac puknięcia, brania dajci jakies wskazowki najważniejsze GDZIE TU SIE WYBRAC NAJLEPIEJ NA KLENIA I JAZIA CHODZI MI O WISłE OKOLICE KRAKOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Arek23, niewiem jakiej klasy masz ten kij 5-20, ale podejrzewam ze powinien byc lepszy na klenia. mozesz probowac tym pickerem - choc to raczej budowa i akcja do gumek jak wklejka/jig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thugdogg Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 bez problemu mozesz tym kijem lowic a klenie biora raczej smialo i pewnie no nieraz sie zdazy ze skubia przynetey albo tylko odprowadzaja do sameych prwaie nog ale brania napewno bedzie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thugdogg Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 troche ciepl i efektem jest klen 48 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 troche ciepl i efektem jest klen 48 cm ładniutki..kiedy złowiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thugdogg Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 w piatek w samo poludnie najgoretsze slonce nad rzeka bóbr wziol na obrotówke własnej produkcji praktycznie przy samym brzegu pod krzakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 thugdogg, Tylko szkoda że nie będzie już większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 ale raczej nie w tym rou bo te listki na krzaku wyglądają na co najmniej maj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 ale raczej nie w tym rou bo te listki na krzaku wyglądają na co najmniej maj.... Dokładnie Zdjęcie jest na pewno z tamtego roku Drzewo jest tak zazielenione na zdjęciu jak na miesiąc maj co najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 w piatek w samo poludnie najgoretsze slonce nad rzeka bóbrTyle że nie w tym roku chłopaki mają racje coś nas oszukujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 No u mnie tak zielono napewno nie jest , uwierzę pod warunkiem że zdjęcie było robione w szklarni jednego z ogrodów botanicznych. Klenik ładny w zeszłym sezonie wyciągnąłem takowych dość sporo - bywały i bardziej tłuste. W tym sezonie pierwszy klenik miał ponad 50 cm - czekam na lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thugdogg Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 drzewo jest zielone juz od ponad 3 tygodni bo caly czas stoji w altance oszklonej z kazdej strony(taka mini szklarnia) ale jak sie robi cieplo to babcia kaze je juz wyniesc na dwor tak samo inne kwiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 a to ta mini szklarnia musi byc naprawde bardziej maxi niż mini, bo tam w tle tez masa zielonych drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thugdogg Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 zreszta nie musze sie tlumaczyc ja wiem swoje wy swoje i tyle do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 A w szklarni jest płot ogrodzeniowy i gacie się susza na sznurkach bo widać w tle na zdjęciu Fajna ta twoja szklarnia i czemu twarz sobie zamazałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 thugdogg, Jeszcze raz taka odzywka i rozmawiamy poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Fajna ryba szkoda ze zasuszona prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orwon Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Marny sposób na zdobycie szacunku kolegów po kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 thugdogg, no to przygwiazdorzyłeś już jeden taki był na forum.. był.. kłamał i bronił sie w ten sam sposób.. żenujące.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 No pisać o tych kleniach i jaziach, jak chłopak ma fantazję to może kiedyś książkę napisze, ale tu ma być o rybkach. Ja w tym roku też zamierzam zapolować na te rybki w Wiśle, zaraz za Warszawą (na odcinku Łomianki-Pieńków) lub na ujściu Warty w Nowym Dworze. Aale też mam problem z doborem miejsca i przynęty. Kijek Cupido 2,40m c.w.6-18g, żyłeczka 0,22 ale widzę że preferowane są cieńsze, zastanawiałem się też nad plecionką która też jest odradzana. Co jeszcze, jaka miejscówka jeżeli na odcinku Łomianki-Pieńków nie ma żadnych ostróg ani innych tego typu bajerów, jest za to kilka wysp i wypłyceń. Łowcy dzielcie się swoją wiedzą, rybek starczy dla wszystkich, K&R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Plecionka na klenia to nie jest najlepszy pomysl,zresztą sam sie przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Moim zdaniem plecionka to zły pomysł do tak lekkich przynet jakich sie uzywał przy połowie tych rybek. Kiedys łapałem na starorzeczu gdzie było porosniete dno i załozyłem małe kopytko na główce 4g i plecionka mi sie plątała ale juz przy 8g nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi