Jarosław Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 Witam. Czy był może temat łódki zanętowej, bo kupiłem i chciałbym się podzielić doświadczeniami innych kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Ja właśnie kupiłem Jabo 2 CG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 @Staszek to napisz co, jak i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Łódka Jabo 2 CG. Wbudowany GPS , jakaś tam marna echosonda ale na kształt dna , głębokość , temperaturę wody wystarczy. Cena 1699 złociszy . Ma pamięć 8 celów tzn. wysyłasz ją w zapisane miejsce ,sama nęci i sama powraca do punktu startu. W tym roku nastawiłem się na karpiowanie na PIV . W 100 % zrealizowałem plan : ze 140 leszczy w przedziale 65-75 cm ( max 4,5 kg sztuka) , i z 25 karpi -najmniejszy 35 największy prawie 90 cm ( kilkanaście karpi powyżej 10 kg ). W nadchodzący sezon nastawiam się na wywózkę trupka, wątróbki , rosówki ...... czyli łowienie węgorza, suma i sandacza na Przeczycach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 16 godzin temu, Staszek napisał: Łódka Jabo 2 CG. Wbudowany GPS , jakaś tam marna echosonda ale na kształt dna , głębokość , temperaturę wody wystarczy. Cena 1699 złociszy . Teraz kupiłeś, czy już używałeś do tego karpiowania w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Kupiłem teraz. Karpiowanie było "tradycyjnie" z wyrzutu i to dosyć blisko-max 20 m. Przy okazji trafiło się kilka węgorzy i sumów a raczej sumików bo max 30 cm . Tak jak napisałem w następnym , nadchodzącym sezonie, zmieniam łowisko na Przeczyce , od wiosny tzn. kiedy woda osiągnie 10 stopni zaczynam w określonych 4 miejscach nęcenie posiekaną wątróbką , rosówkami itp. Te "specjały" wymieszam z piaskiem i będę wywoził łódką . Myślę że przyzwyczaję węgorze do tych miejsc . Dzisiaj sprawdzałem łódkę na wodzie. GPS działa poprawnie ale echosonda trochę wariuje. Dzwoniłem do przedstawiciela producenta a ten powiedział że w tak zimnej wodzie ( prawie 0,5stopnia) to możliwe że echosonda głupieje . Nie za bardzo się dziwię bo zdaję sobie sprawę z tego że wsadzili w łódkę raczej namiastkę echosondy . Za tę cenę mieć łódkę z GPS ( działa dokładnie - płynie w zapisany punkt, otwiera pojemnik po czym wraca do brzegu) , echosondą to i tak mistrzostwo świata. Cudów tutaj nie będzie . Na wiosnę w wyznaczeniu punktów posiłkować się będę Depperem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Proszę o poradę. Potrzebna łódka do wywozu zanęty z gps i echosondą. Budżet 3-4 tysiące. Łódki będzie używał ojciec, więc Gps potrzebny do "trafiania" w ustalone miejsce i fajnie gdyby też był automatyczny powrót. Echosonda nie musi być cudo. Głębokość, dobrze byłoby móc odróżnić twardość dna. Ładowność nie musi być jakaś gigantyczna. Będę wdzięczny za porady i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 2 godziny temu, tomek1 napisał: Proszę o poradę. Potrzebna łódka do wywozu zanęty z gps i echosondą. Budżet 3-4 tysiące. Łódki będzie używał ojciec, więc Gps potrzebny do "trafiania" w ustalone miejsce i fajnie gdyby też był automatyczny powrót. Echosonda nie musi być cudo. Głębokość, dobrze byłoby móc odróżnić twardość dna. Ładowność nie musi być jakaś gigantyczna. Będę wdzięczny za porady i doświadczenia. Tomku jeśli nie szukasz nówki to mój kolega z czasów szkolnych pozbywa się Vikinga Patrol L z echo i gps kupił jesienią model 2021 a dwie mu nie potrzebne.. Jak coś to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi