bary_47 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 witam, Mam prośbę abyście mi doradzili jaką dobrą żyłkę kupić na trocie( firma itd ),przekrój o jakim myślę to 0,30-0,35mm. Plecionkę mi odradzono wiec szukam żyłki. Macie może pozytywne doświadczenia z żyłkami, które są na tyle mocna, ze nie traci się za wiele przynęt na zaczepach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 ja używam "Konger Kevlon Steelon fishing line" . Węzeł "palomar" przy agrafce i jest OK. Czasami przy zaczepie próbuje postrzelać z żyłki (jak to się sprawdza przy plecionce). Często zaczep odpuszcza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 bary_47, ja używam HM 69 - 0,286mm Dragona. Sprawdza się chłodną porą na rzece, bardzo wytrzymała, zaczepiłem kawał konara i dała radę, żal mi było katować kija i z całej siły zawiniętą wokół rękawic, wytargałem drąga na brzeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość psulek Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 P-Line CX-Premium albo CXX-Xtra Strong. Pierwsza jest o tyle fajna, że nie naciąga wody i ma mniejsza rozciągliwość. Nie napisałeś jeszcze gdzie chcesz łowić - bo ostatnio na tapecie jest temat łowienia sreberek w morzu. Takie trzy kilo na kiju to lepsza jazda niż pięciokilowa kelcina . Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 ja używam HM 69 - 0,286mm Dragona. właśnie wczoraj taką nabyłem do łowienia sreberek w morzu. zobaczymy jak się spisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bary_47 Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 artech - i jak sprawdziła się żyłka? Czytałem o niej, że jest dosyć rozciągliwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bary_47 Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 a co powiecie o tej żyłce "ŻYŁKA TRABUCCO T-FORCE SPINNING PIKE 0.309MM ". Miał ktoś z nia jakieś doświadczenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Gorąco nie polecam.Miałem 0.205 jesienią i pełen zachwyt przez trzy wyjazdy po kilka godzin.Prostowałem haki i wyciągałem konary z wody.Na następnej zaczeła pękac na węźle w rękach.Zmieniałem węzły(mimo że stosuję ten sam od praktycznie zawsze bez problemów) do tego nagle zaczeła żyć własnym życiem(spadajace zwoje,nawijała się na pokrętło lub dół szpuli i miałem piekne brody).Nie polecam i z tego co inni pisali doświadczenia mieli takie same.Do tego sporo przegrubiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bary_47 Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 A co polecasz w takim razie. Chcę jechać za tydzień nad Parsęte więc muszę pilnie cos kupić. Proszę o radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 artech - i jak sprawdziła się żyłka? Całkiem przyzwoicie, dosyć miękka, dosyć mocna i baz przesadnej "pamięci"Czytałem o niej, że jest dosyć rozciągliwa. jak to żyłka nie odbiega od innych.Chcę jechać za tydzień nad Parsęte więc muszę pilnie cos kupić To może lepiej jakąś plecionkę 15 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość psulek Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Ostatnio znajomek strasznie narzekał na plecionkę, bo mu ryby bardzo schodziły. Na troć to chyba nie zawsze dobry wybór. Poszukaj - istnieją żyłki o bardzo obniżonej rozciągliwości. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacior Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Już w nowym roku wybieram się nad : REGĘ!!!. Potrzebuję kupić 2 żyłki po 150 m, 1 - 0,32, a 2 - 0,35. Jakieś dobre firmy, nie wiem jakie na troć zimą będą wytrzymałe no ale jak się walczy z takim przeciwnikiem trzeba przewidzieć co się może dziać . Czekam na propozycje. W grę nie wchodzą żyłki jaxon i mikado - straciłem zaufanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Ja używam Dragona HM 80 0,3mm polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 ja uzywam dragon maxima - jedna to jaskrawo czerwona "trout&jig" druga "spin&cast" szpulki po 300 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi