Skocz do zawartości
tokarex pontony

Inoujście

Rekomendowane odpowiedzi

Gość okonia
Napisano

proszę o posty jeśli ktoś wie coś o tym pięknym i rybnym miejscu.

przynęty na klenia   Dragon
Gość okonia
Napisano

53°32'10.47"N

14°38'45.75"E

google maps

byłem tam kilka lat temu dokładnie przy zawalonym moście, piękna sprawa kleń, jaź gruba płoć no i okonie

zabawa przepiękna

• 2 weeks later...
Napisano

to zależy od dnia....pięknie jest ....ryb sporo ale nieletnich i płocio okonio gatunkowych . ;) może w tym roku zahaczy sie coś większego...czekam na info kiedy jechać...bo niewiem jak tam warunki teraz

Gość okonia
Napisano
to zależy od dnia....pięknie jest ....ryb sporo ale nieletnich i płocio okonio gatunkowych . ;) może w tym roku zahaczy sie coś większego...czekam na info kiedy jechać...bo niewiem jak tam warunki teraz

hej

znaczy ze byłeś tam teraz ?? czy jak?

jak będziesz miał cynk że tam bierze to napisz co i jak bo my tu w szczecinie strasznie ciekawi heee

Napisano

w tym roku tyko raz na początku stycznia jak błądziłem po Inie za trotką...ale w zeszłym to jeździłem kilka razy do lata do jesieni a rybami tak jak pisalem wczesniej...może mi tylko małe atakowały hehe ;) prawda...trzeba to sprawdzic...ale samemu niechce mi sie jechac i sprawdzac wiec ja tez poczekam na jakis znak od bywalcow ;)

• 1 year later...
Napisano

Niestety woda jest bardzo wysoka. Zdjęcia robione kilka dni temu, ale wczoraj było dokładnie tak samo. Tak, że na razie marne szanse. trzeba czekać aż woda zejdzie.

0da9f01e08b77aa9m.jpg

013c43b973be03c2m.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Witam

Czy ktoś z Was może mi udzielić jakichś wskazówek dotyczących samego dojazdu

(samochodem) do Inoujścia ?

Czy wogóle można tam dojechac samochodem, żadnej drogi na mapie nie widać ..... ?

Napisano

Oto wczorajszy rezultat połowu na Inie w rejonie spalonego mostu. 2,5 godziny łapania i 40 sztuk płotek.

36010ed8f52f5eb5m.jpg

Woda opadła na tyle, że można już swobodnie podejść pod sam brzeg.

542b5e8e5e2d16dam.jpg

1656792a12946c95m.jpg

Jeśli chodzi o dojazd na Inoujście, to jedziesz z Goleniowa do wsi Święta. W Świętej skręcaszw lewo do osady Kamieniska (jest znak gdzie skręcić). Przejeżdżasz przez Kamieniska (są to dosłownie dwa domy) i jedziesz cały czas płytami betonowymi aż dojedziesz nad samą Inę w miejsce, gdzie kiedyś był most. Jadąc płytami musisz uważać, bo na krótkim odcinku płyty się porozsuwały, ale jadąc powoli swobodnie dojedziesz samochodem.

Napisano

Witam panowie byl ostatnio ktos na rybkach i teraz moze troche glupie pytanie czy moge lapac na tym inoujsciu na karte gdzie mam wpisane wody nizinne czy musze wykupic górskie

Napisano

Ina dzieli się na krainy:

· kraina leszcza - od ujścia w miejscowości Inoujście do Goleniowa,

· kraina lipienia - od Goleniowa do Stargardu,

· kraina pstrąga - od Stargardu w górę rzeki,

· ponadto pozostała część zlewni rzeki Iny (oprócz rzeki Mała Ina) zalicza się do krainy pstrąga

Inoujście leży w krainie leszcza i są to wody nizinne.

A tu macie podział Iny na poszczególne wody:

http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,wody-gorskie-rzek-iny-i-gowienicy,6953

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Na Inę pod most polecam udać się na czerwcowego szczupaka. Piękne sztuki, o sile torped (dla nich ten nurt to jak siłka:))) zawsze się tam wybieram kajakiem- z mostu ściągam pełno żelastwa (obrotówki, wahadłówki i czasami woblercio). Ciekawa rzecz- do niektórych obrotówek przywiązana pleciona taka 0,20-0,22 :)))))

Napisano
Ciekawa rzecz- do niektórych obrotówek przywiązana pleciona taka 0,20-0,22 :) ))))

Trocie to silne ryby, a w tak małej rzece trzeba je holować dość siłowo :)

• 3 years later...
Napisano

Koledzy, czy na inoujściu można teraz coś połapać? Sasiad mi glowe suszy zeby go z synem na ryby zabrac bo mi się przypomnialo, że kiedyś powędkować lubił. Kupił pozwolenie SUM a podobno teraz z bialorybem na parnicy i okolicach posucha wiec pomyslalem o inoujsciu, tylko z tego co pamietam tam raczej pod koniec lata i na jesieni jezdzilem i nie wiem czy jest sens ich tam ciagnac teraz a glupio by bylo wrocic bez brania. Ma na mysli odcinek od spalonego mostu do ujscia.

Z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi.

• 3 months later...
Napisano

Witam,

Chciałbym połowić w Inoujściu, ale zgłębiam te informacje i już całkowicie zgłupiałem, czy zezwolenie mozna wykupić w PZW czy od inspektoratu morskiego. Czy w ogóle polecacie jakieś miejsce w tej okolicy na łowienie z brzegu, nastawiam się przede wszystkim na białą rybę: leszczyk/płotka na feeder/odległościówka

• 2 weeks later...
Napisano

Świnoujście to wody morskie więc inspektorat. Co do miejc nic nie polecę bo od dawna nic ciekawego nie połowiłem, wczoraj byłem na Ubotach ale sama drobna płotka i drobny okoń.