pawelw Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Ludzie co wybrac: MIKADO WĘDKA PURPLE RAIN MATCH 390 lub Konger Wędka Primax Match 390 Ceny podobne, jakosc podobna. Npisze ze wedka ma sluzyc do polowu Ploci, Leszczy, Linow i jesienia do polowu z lekkim zywcem. Pomozcie podjac decyzje. Pozdrawiam.
Marcin186 Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Skoro jakościowo i cenowo podobnie to wybierz tę, która lepiej leży ci w ręku. Osobiście wybrałbym kij mikado ponieważ sam używam od 2 lat spiningu z tej serii i jeszcze mnie nie zawiódł,ale ostateczna decyzja należy do ciebie.
Miras Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Ja używam Mikado Needle Point light match 4,20 i z czystym sumieniem mogę Ci polecić odległościówki tej firmy. A co do "Kongera" to jakoś nie mam przekonania.
Damian21 Napisano 9 Lutego 2009 Napisano 9 Lutego 2009 mikado 3,9m waga 198g - podejrzanie malo. konger 3,9m waga 280g - stosunkowo duzo, mialem vectrona 4,2m o wadze 330g troche ceglowka.. ale to juz dawno temu, cosik wszystkie ich maczowki sa ciezkie. jakkolwiek wybralbym ten pierwszy.
zdrapek Napisano 9 Lutego 2009 Napisano 9 Lutego 2009 Nawed na stronie producenta (sklep mikado) podają taką wagę (198). Sklepmikado Purple Rain: http://www.sklepmikado.pl/?module=Katalog&func=katalogview&katid=891 Stawiam na MIKADO mimo że osobiście niemiałem do czynienia z tym kijaszkiem.
Damian21 Napisano 9 Lutego 2009 Napisano 9 Lutego 2009 no dobra, ale hodzi o to zeby sie niepolamala z tego zbytniego "odchudzenia" przy tej cenie/jakosci grafitu
pawelw Napisano 10 Lutego 2009 Autor Napisano 10 Lutego 2009 Kupilem Mikado, wedka wazy 200 g, jest leciutki, wykonany solidnie i super lezy w dloni. Sprawdzimy ja juz niedlugo nad woda. Dam znac popierwszym wypadzie, mam nadzieje, ze to juz niedlugo. Pozdrawiam
Danny1661 Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 A ja kupiłem Kongera Primax Match 360/25 i jestem bardzo zadowolony. Jak na węglówkę tania sprawa. Była już testowana (2 razy) i wszystkie testy pomyślnie zakończone. Jak narazie to z czystym sumieniem mogę ją polecić. Zobaczymy jak się bedzie dalej sprawować, ale zapowiada się obiecująco. A gdy dodać do tego fakt, że udało mi się ją kupić po dość korzystnej cenie....
Gość Grisha Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 pawelw możesz coś napisać n/t tej matchówki mikado ? chodzi mi po głowie jej zakup z tym, że o długości 4.20 ... polecasz czy odradzasz ?
hiperg Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 akurat nie miałem tych dwóch wędek w ręku ale posiadam Wędka Mikado SCR MATCH 420 i naprawdę pierwsza klasa - jak dla mnie konger troszkę niższa pólka i nie za bardzo chętnie kupuje rzeczy tej firmy - w ciemno brałbym mikado
Manfred1979 Napisano 19 Stycznia 2011 Napisano 19 Stycznia 2011 pawelw możesz coś napisać n/t tej matchówki mikado ? chodzi mi po głowie jej zakup z tym, że o długości 4.20 ... polecasz czy odradzasz ? Ja tez mam Mikado Purple Rain... i odradzam. Jest sztywna i źle się nią rzuca. Po prostu krótko leci zestaw. Oczywiście można nią łowić, ale juz myślę nad zakupem czegoś z wyższej półki. Wykonanie - bez szaleństw, ale poprawne jak na ta cenę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.