Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 months later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 749
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Koledzy może ktoś coś napisać o tym zbiorniku. Jest sens tam jechać ?? Nigdy nie byłem i nie wiem czy tracić czas czy da się pobawić.

Chodzi mi głównie o karpia.

Z góry wielkie dzięki.

Napisano

Z rybą nie ma aż takiej tragedii. Byłem kilka dni temu: pare płotek, leszczyków, jazi, 2 małe linki. Dużym minusem jest smród szamba, który szczególnie czuć jak się mgła podnosi. Podejrzewam że wieśniaki spuszczają szambo do rzeczki.

Napisano
Czyli aż tak strasznie.

Dzięki i pozdrawiam.

przejeżdżałem tam ostatnio i masakra. śmierdzi tak że nie wiem jak można wędkować w takim smrodzie.

jedź lepiej gdzieś gdzie są miłe okoliczności przyrody.

i niepowtarzalnej.

• 2 weeks later...
Napisano

Kilka lat wstecz jeździłem tam dość często, niestety bez efektów poza sumem karłowatym. Znajomy jeździ wiosną i jesienią - chwali, że niby karpi połapie, pojechałem z nim parę razy - ani mnie ani jemu nic nie brało... generalnie zbiornik obłowiony na maxa przez "elite", w innych miejscach tylko sum karłowaty :)

Napisano
Kilka lat wstecz jeździłem tam dość często, niestety bez efektów poza sumem karłowatym. Znajomy jeździ wiosną i jesienią - chwali, że niby karpi połapie, pojechałem z nim parę razy - ani mnie ani jemu nic nie brało... generalnie zbiornik obłowiony na maxa przez "elite", w innych miejscach tylko sum karłowaty :)

większość z tych co tam niby łapią to bajkopisarze.

jak już ktoś ma nie łapać (a tam najczęściej się nic nie łowi) to już lepiej siedzieć w jakimś urokliwym miejscu , nieśmierdzącym .

• 6 months later...
Napisano

Orientuje się ktoś jak teraz wygląda sytuacja na Mitrędze ?

Chciałem pochodzić za szczupakiem.

Czy zalew jest otwarty do wędkowania (podobno miało być jakieś zarybianie) ?

Napisano

Właśnie wróciłem. Wędkarzy jak mrówek. Ogólnie lipa, widziałem tylko gościa z jednym karpikiem. Ja na spining jednego szczupaczka 60cm wychaczyłem na płytkim i miałem jedno wyjście do przynęty (mały szczupak).

Fajne łowisko, tylko woda śmierdzi...

Napisano

przejeżdżałem obok dzisiaj.chyba były zarybienia bo tylu "sępów" tam dawno nie widziałem :wink:

wyciągną chyba wszystko bo pogoda dopisuje.

Napisano

No jest grubo! ja byłem 2 dni temu ze spławiczkiem. Lipa straszna, dwa jazgarze i jeden sumik... .Nie widziałem żeby ktokolwiek cokolwiek złowił, a wędkarzy w cholerę (ja usiadłem na pomoście, bo nie bardzo miałem gdzie).

• 2 months later...
  • 2 months later...
Napisano

Zajeżdżaj dziadki już szarpią karpie ,linki leszczyki zjechała cała elita z chruszczobrodu i ciągowic nawet dostawczakami więcej wejdzie , ciekawe czy już zamrażarki zamontowali naoglądasz się specjalistów

• 2 weeks later...
  • 7 months later...
Napisano

chyba zarybiali bo dzisiaj ludzi jak w biedronce.

była pogoda nikogo a dzisiaj nawet w deszczu twardo siedzieli,

zima idzie lodówę trzeba zapełnić.

Napisano

Bez przesady kolego szczupak79, bo do południa kontrola wykazała około 7 karpi złowionych, oczywiście nie wliczam ile osób złapało i się zabrało. Aczkolwiek z relacji kolegów, którzy później kontrolowali oraz wędkarzy, którzy od rana siedzieli o kiju to ryba nie brała. Ostatnie dni też bez rewelacji, mało kto złapał, a jak już się coś trafiło to siedzieli po 12 godzin.

• 4 months later...
Napisano

Witam,panowie co tam najczęściej można połowić na spławik,bat,odległościówka o tej porze? płotka jak wszędzie? jakie tam dno jest i głębokość? pozdrawiam

• 2 months later...
Napisano

Bardzo lubię tam jeździć ze względu na ciszę, spokój i dobry dojazd. Łowie na spławik tyczką, batem, odległościówką i bardzo delikatnym pikerkiem. Ryb nie zabieram z wyjątkiem sumików do dalszej hodowli, :D. Efekty to 3-4 kilo tak jak i dzisiaj.

• 9 months later...
Napisano

koledzy podpowiedzcie z której strony zbiornika jest najmniej mułu? wiem że tam jest go sporo wszędzie ale jest w którymś miejscu mniej? i jeszcze jedno pytanie:jak przejeżdżam widzę że większość siedzi od parkingu - to lenistwo czy lepiej z tej strony biorą ;) 

dzięki.

• 1 year later...
Napisano

Witam wszystkich wiecie jaka teraz jest sytułacja na zalewie czy jest jeszcze lód i czy jest tam sens jechać? Łowiliscie tam coś ostatnio a jak tak to na co się przygotować?