hubal Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Nigdy tam klenia nie dorwałem, a troche czasu juz spędziłem nad tą wodą. Dzisiaj np. łowiłem piękne okonie na kukurydze o 12 w południe. ( chciałem zobaczyć czy karpiki kukurydze wyjadają), więc nie zdziwi mnie już nic. Lesio żyłkę opuszczam na ziemie i podtrzymuję gałązką albo co tam w pobliżu, w momencie brania gałązka spada ( kawalek małego patyczka) i niby oporu nie ma. Jak dalej będę bezradny, to tomek czuj się zaproszony w czerwcu. Może razem je dopadniemy ( a i wędkarsko-imprezowa ekipa się znajdzie i spać gdzie jest)
tomek1 Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Jak dalej będę bezradny, to tomek czuj się zaproszony w czerwcu. Może razem je dopadniemy ( a i wędkarsko-imprezowa ekipa się znajdzie i spać gdzie jest) Nie mówię nie A teraz wróćmy do tematu, bo narobiło się trochę bałaganu (dobrze że chociaż ciekawego )
Gość Holik Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 A ja z takim pytaniem : Czy teraz węgorze są w tak samo dobrej kondycji jak latem ? I drugie : czy stosujecie na węgorki podwójne krętliki? Jak się sprawują ?
kocur Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 -trupki okon i płotka ok 6-10 cm ( może płotka bez głowy ). Płoć u Was w okręgu nie ma wymiaru ochronnego
hubal Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Płotka ma wymiar tylko na zalewie. No ale elektrownia to inna liga.
piotr2273 Napisano 14 Maja 2009 Napisano 14 Maja 2009 Witam .Od kilku lat łowię węgorze z gruntu. Więcej mam brań gdy w pyszczek martwej rybki wciskam kawałek (wałeczek) twardej pianki.Wtedy przynęta,jest pływająca,i lepiej się prezentuje nad dnem. Wypróbujcie ten sposób i napiszcie jakie były efekty. Połamania kija!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.