Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W okolicach Czarnowąsa(tama) i Żelaznej można podobno niezłą sztukę złapać !!!Tylko nie wiem jak tam dojechać?? !!.Może ktoś z BRACI WĘDKARSKIEJ mógłby mi pomóc tam trafić -Byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam OPOLSKICH kolegów.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

pomiędzy opolem a Brzegiem jest kilka jazów Zwanowice następnie przy ujściu Nysy kłodzkiej , Mikolin , Narok,Dobrzeń,Czarnowąsy ....generalnie łowiska super, powyżej jazów woda spokojna i dosyć głęboka poniżej fajnie "rwie"w Mikolinie jest most nad odrą i tutaj masz największe szanse na znalezienie fajnego i wolnego stanowiska dlatego ,że masz dostęp do dwóch brzegów odry , do każdego jazu jest droga wystarczy mapa, niektóre fajnie widać na google earth...połamania na odrzańskich łopatach

Napisano

Dzięki za szybką odpowiedź.W Mikolinie można mieć auto przy sobie i czy wolno rozbić namiot?Nocne połowy tylko uprawiam i byłoby głupio gdyby były BRANIA samochodu(daleko pozostawiony).!Czy w Czarnowąsach jest podobnie?-A może w Żelaznej bo na mapie widać bardzo blisko Odry drogę(UL.warszawska).Ze trzy nocki planuje i auto przydałoby się przy d...e. :razz: Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam BRACISZKA rocznik 1979. Nara.

Napisano

dalej niż w okolice Mikolina sie nie zapuszczam bo nie ma takiej potrzeby :mrgreen: Auto można mieć przy sobie, nic nie wiem o zakazie rozbijania namiotu czy palenia ogniska...

• 1 month later...
Napisano

Był może ktoś z braci wędkarzy na wyżej opisywanym terenie ? Interesuje mnie wypadzik sobotnio - niedzielny z nastawieniem na nockę.

Napisano

łowił ktoś ostatnio? leszcze ruszyły?, dwa tygodnie temu wyciągnąłem dwa piękne Jazie 1,20 kg i 1,40 kg..

Napisano

Radros a gdzie dokładnie byleś ? Szukam miejscówki z dobrym dojazdem, chętnie od strony Wielunia, tak żeby się do Opola nie wbijać.

Napisano

ja byłem w Naroku, ale jeszcze fajne miejscówki są w Mikolinie i w Zwanowicacch, wszystkie z dobrym dojazdem, auto pod ręką

Napisano

Witam. Ja wybieram się w piątek - może się spotkamy to "pogadamy".Miejsce obok mostu w Mikolinie chyba będzie najlepsze ?. A może w Naroku ?- Jak najlepiej dojechać do jazu ?.Zabieram tylko gruntówki i robaki(nie swojskie)-Chyba wystarczy - nie...?.Noo może jeszcze coś do :cool:

'picia" coby się nie odwodnic...!.Nara

Napisano

W piątek nie dam rady. na razie obstawiam Jeziorsko. Daj znaka jak poszły połowy i czy jest coś oprócz leszcza - za tymi akurat nie przepadam.

Napisano

Jeździłem 2 lata temu na drugi brzeg, takie dwie kilkumetrowe tamy. Ale głównie leszcze brały i drobnica. Chętnie pobawiłbym się z drapieżnikiem oraz z gruntu - jazie, brzany lub nocne zasiadki na wąsatego :) Czy można tam dojechać jadąc od Wielunia przez Kup ??

• 9 months later...
  • 4 months later...
  • 8 months later...
Gość Wielgos85
Napisano

Witam,

Szkoda że ten temat umarł w ubiegłym roku. Poruszamy post ponownie?

Ja już byłem naprzeciw Mikolina na Rybnej.

Jest ktoś chętny niech pisze.

• 1 month later...
Gość Wielgos85
Napisano

Temat ucichł. Nikt nie pisze na forum na temat odry?

• 4 months later...
Napisano

Dzięki za info. Ja byłem za dnia na odrze i leszcze to 40 cm sztuk 8. a pogoda była barowa

Napisano
Dzięki za info. Ja byłem za dnia na odrze i leszcze to 40 cm sztuk 8. a pogoda była barowa

Kolego ale mozesz wyjawic gdzie lowiles ?

Bylismy wczoraj miedzy pod Opolem ( Miedzy Dobrzyniem a Czarnowasami ) lowilismy z glowek, uciag znikomy, brania: jakies tam były, zlowione ryby: maly sumek, leszczyk, klenik, kielb i ukleje, metoda polowu to feeder, trupek i tyczka, ilosc wedkarzy 4, wedkarzy obok:0

T :?::?::?::?::?::?::???:

Napisano

Witam,

Najpierw od wschodu posiedziałem z kolegą na Rybnej za śluzą. Sama drobnica co mógłbym z nią pochodzić za zębaczem po Warcie. Po 10 rano wszystko do bagażnika i zjechałem nad brzegiem wraz z piegiem woody, Po drodze spotkałem 5 ekip wędkarskich powiedzmy że za zakrętem gdzie siedzieliśmy sami od świtu. Jadąc dalej natrafiłem na ekipe budowlaną - jedni naprawiali wał przerwany wiosną, drudzy kopali jakby staw przy rzece- jak przejeżdzaliśmy do kwadrat miał wielkość 30x30m.

Usadowiliśmy się za nimi w wysokich topolach przed przeprawą promową której tam nie ma bo droga asfaltowa dochodzi do rzeki i koniec. Wioska jest na przeciwko jakaś. Powiem że na dwie osoby to zaczeło się dziaś po jakiejś godzinie. Piewrszy leszczyk 37 wpadł do siadki. Miescowych nie było widać sami przyjezdzni. z drapieżnika i na trupka nie posmakowaliśmy o i płotka jedna w nurcie 29cm. o 18 się zwineliśmy.

Wyprawa uznajmy za udaną choć trzeba się przemieszczać szukając ryby.

Pozdrawam kolegów po fachu. :arrow: