Przemo1 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Taki nieduży 4h, bardzo przyjemny stawik koła wędkarskiego nr. 17 w Pęczniewie gm. Poddębice woj. łódzkie. By na nim połowić trzeba być członkiem koła. Jeśli ktoś na forum jest z tego województwa i bywa na tej wodzie pisać będziemy się umawiać na spotkania nad wodą. Z ryby: karp, amur, lin, szczupak, leszcz, węgorz, płoć, wzdręga, trochę sandacza ale szczupak go wycina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 A jeśli ktoś nie jest członkiem koła w Pęczniewie? Istnieje możliwość wykupienia zezwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba02121 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Ale Ci odpisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiu Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Istnieje taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Nie istnieje, by łowić trzeba być członkiem koła, znieśliśmy wkładki jeśli ktoś nie jest członkiem koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 I mamy państwo w państwie,co twoje to i moje ale mojego nie dam. Powodzonka panowie z Pęczniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OPELEK Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Właśnie Edmund - po prostu "czeski film" - dziwi mnie że administratorzy stawu nie są zainteresowani dystrybucją zezwoleń. Toż to nic innego jak czysty pieniądz... Przecież chodzi tutaj o ryby i innych wędkarzy. Ale co tam - trzeba się uczyć przez całe życie. Na początek zawsze można zrobić bojkot w zakresie wydawanych zezwoleń łowisk w okolicach Łodzi dla sz.p. kolegów z koła z Pęczniewa... A co tam - podsunę ten pomysł na najbliższym posiedzeniu zarządu swojego koła.. P.S. "ŁOWIĘ - NIE zaBIORĘ"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Orientuje się ktoś jak wyglądają składki w kole w Pęczniewie, umożliwiające wędkowanie na stawie Ferdynandów? Czy są jakieś ograniczenia w ilości członków, których koło w ciągu roku może przyjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Ograniczenia w ilości członków nie ma, zebranie będzie w ostatnią niedziele ferii będzie można zrobić sobie opłaty na zebraniu. O ile się nie mylę to pełna opłata jeśli chcesz przejść do naszego koła to 193 zł umożliwiająca połów wszystkimi metodami, jeśli chcesz bez łódki o 24 mniej. Nie wiem tylko jak dokładnie jest z członkowskim i legitymacja czy byś za to musiał płacić czy nie. Zmienił się jednak zarząd i widać ze już jest robione przez nich w dobrym kierunku pod względem wędkowania i rybostanu na stawie. By łowić wogóle należy być członkiem koła, nie ma wkładek dla osób będących członkami innych kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Kolegów z Łodzi i łódzkiego którzy są/byli w Łodzi w kołach wędkarskich i nie opłacili jeszcze kart wędkarskich na ten rok zapraszam do Koła nr. 17 w Pęczniewie. Zmienił się zarząd, woda jest regularnie i konkretnie zarybiana. Na ten rok planowane są duże zmiany związane z łowiskiem. Zasady jak wyżej - by łowić trzeba być członkiem koła a z uwagi na to iż Łódź nie podpisała z nikim porozumień przepisując się do nas do koła macie prócz naszego stawu na Ferdynadowie wszystkie wody PZW Sieradz do tego PZW Kalisz (porozumienie), PZW Piotrków (porozumienie), na Konin dopłata 60 zł. Opłata bez łódki 180 zł z stawem na Ferdku lub 204 z łódką (w opłacie wliczone 10 zł na utrzymanie czystości nad łowiskiem). Zainteresowanych lub mających pytania zapraszam do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Ja w tym roku przenoszę się do was. Wprawdzie lepszą ofertę ma Legnica, bo bez dopłat dochodzi Łódź i Skierniewice ale przemawia do mnie Ferdynandów. ( swoją drogą do czego to doszło- żeby połowic w Łodzi i gdziekolwiek indziej w pobliżu Łodzi trzeba do Legnicy jechać wykupić zezwolenie, żenada...!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj.slawko Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Zeby połowić w Łodzi trzeba raczej do Skierniewic. Legnica nie ma porozumienia z Łodzią,tak mówi stronka koła ,albo mnie popraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Sorki, chodziło mi o Leszno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj.slawko Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Przemo1, To jak jest, wykupujac Sieradz nie można u Was łowić,a kupując u Was można w Sieradzu + porozumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Przemo1, To jak jest, wykupujac Sieradz nie można u Was łowić,a kupując u Was można w Sieradzu + porozumienia. Nie łapię? wykupując Sieradz gdzie? że nie można u nas łowić? W Łodzi nie wykupisz pozwolenia na Sieradz - brak porozumienia. W Sieradzu wykupując tzn. będąc członkiem jakiegokolwiek z kół sieradzkich masz wszystkie wody PZW Sieradz + porozumienia jakie PZW Sieradz zawarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbynek Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Przemo1, To jak jest, wykupujac Sieradz nie można u Was łowić,a kupując u Was można w Sieradzu + porozumienia. Nie łapię? wykupując Sieradz gdzie? że nie można u nas łowić? W Łodzi nie wykupisz pozwolenia na Sieradz - brak porozumienia. W Sieradzu wykupując tzn. będąc członkiem jakiegokolwiek z kół sieradzkich masz wszystkie wody PZW Sieradz + porozumienia jakie PZW Sieradz zawarł. Koledze dj.slawko z pewnością chodziło o to :" Wykupując Sieradz (składka w okręgu Sieradzkim) nie można u Was łowić (W Ferdynandowie), a kupując u Was (koło Pęczniew, PZW Sieradz) można (W Ferdynandowie) w Sieradzu +porozumienia. Więc kolego dj.slawko wygląda to tak, że Ferdynandów to prywatna woda koła z Pęczniewa i składki w PZW Sieradz to za mało aby tam łowić. Gdybyś opłacał składki w okręgu Sieradzkim w kole w Pęczniewie (był jego członkiem) mógłbyś łowić w Ferdynandowie. Co do porozumień które ma zawarte PZW Sieradz to oczywiście mając składkę w okręgu Sieradzkim możesz łowić w okręgach z którymi zawarte są porozumienia. Mam nadzieję, że w miarę jasno to wytłumaczyłem bo jak widać czytanie ze zrozumieniem i poprawne wysłowienie się nie jest takie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj.slawko Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Już wyjaśnione ,Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Więc kolego dj.slawko wygląda to tak, że Ferdynandów to prywatna woda koła z Pęczniewa i składki w PZW Sieradz to za mało aby tam łowić. Gdybyś opłacał składki w okręgu Sieradzkim w kole w Pęczniewie (był jego członkiem) mógłbyś łowić w Ferdynandowie. Staw jest własnością gminy, my jako koło go dzierżawimy i odrębnymi, wewnętrznymi przepisami mamy ustalone iż tylko członkowie koła mogą łowić a koło małe nie jest, w zeszłym roku o ile dobrze kojarzę ponad 380 członków zrzeszało tych co opłacili składki a ogólnie na liście członków z roku ubiegłego było 486 chyba dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbynek Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Więc kolego dj.slawko wygląda to tak, że Ferdynandów to prywatna woda koła z Pęczniewa i składki w PZW Sieradz to za mało aby tam łowić. Gdybyś opłacał składki w okręgu Sieradzkim w kole w Pęczniewie (był jego członkiem) mógłbyś łowić w Ferdynandowie. Staw jest własnością gminy, my jako koło go dzierżawimy i odrębnymi, wewnętrznymi przepisami mamy ustalone iż tylko członkowie koła mogą łowić a koło małe nie jest, w zeszłym roku o ile dobrze kojarzę ponad 380 członków zrzeszało tych co opłacili składki a ogólnie na liście członków z roku ubiegłego było 486 chyba dokładnie. No jak zwał tak zwał wiadomo o co chodzi, że wy jesteście opiekunami/dzierżawcą itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptja Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Mam niedaleko działkę (w Siedlątkowie) i dzisiaj zrobiłem sobie z rodzinką przejażdżkę rowerową w tę okolicę, więc po powrocie do komputera zagooglowałem i trafiłem tu. Jakiej głębokości jest ten zbiornik? Przyznam się, że się skusiłem i kawałek w nim przepłynąłem dzisiaj (przy powierzchni woda miała chyba ponad 20 stopni) i w północnej części było bardzo płytko: wodorosty na głębokości 1-1,5m, dno parędziesiąt cm niżej. Na usprawiedliwienie mam (jeśli pływanie tam nie jest dozwolone, bo przyznam się, że nie wiem) jedną butelkę która z dna trafiła do worka na śmieci... A szczeżuje są rekordowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Głębokość raczej jest stała-około 2 metrów. W tym roku byłem dwa razy na Ferdynandowie, ale nie miałem szczęścia do rybek. Kolejny wypad prawdopodobnie pojutrze. Z tego co słyszałem latem woda strasznie tam zarasta na większej części zbiornika. Kolego ptja, dużo wędkujących było tam w weekend? Ktoś coś połowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptja Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Z tego co słyszałem latem woda strasznie tam zarasta na większej części zbiornika.Kolego ptja, dużo wędkujących było tam w weekend? Ktoś coś połowił? Na północnym brzegu było dwóch wędkarzy, ale chyba w głębi też jakieś "kije" wystawały. Przyznam się, że nie wiem, z jakim skutkiem. Zbiornik przepłynąłem wszerz i praktycznie wszędzie po opuszczeniu nóg natrafiałem na wodorosty, ale nie wiem, jak jest w południowej części. A to jeszcze nie lato Nie miałem maski ani okularów, więc trudno mi powiedzieć czy coś tam pływało gromadnie (nie licząc 2cm-owego narybku i stadka łysek), a poza tym widocznośc była ok. 0,5m -- pozdrawiam, Jarek Andrzejewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 O świcie na Ferdynandowie dwa szczupłe i dwa leszcze, potem brania ustały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arecki031 Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Proszę o namiar na koło w Pęczniewie lub kontakt z kimś z tego koła ponieważ zamierzam się do niego zapisać. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Główne skrzyżowanie w Pęczniewie, zakład fotograficzny prowadzi skarbnik koła. 601 993 968 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi