ddamcio Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Witam wszystkich. Chciał bym się dowiedzieć czy na zbiorniku 2 (tym większym), są już jakieś efekty? Dziś przejeżdżałem obok zbiornika i widziałem ze kilkanaście osób już kije moczyło, wiec moje pytanie kieruje głównie do tych osób, lub jeśli ktoś coś słyszał lub wie to też proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel18 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Kuzyn był dzisiaj od rana do 16 łapał na spławik efektem były same wzdręgi 18 szt po 25-35cm i 2 male płocie więcej nie wiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 To przynajmniej sie nie nudził, ale te ponad 30 to na pewno już ładne. Dzięki za info. Jak by ktoś coś jeszcze wiedział to proszę o wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Zbiornik fajny i dość urokliwy. W okresie letnim jednak są niedogodności w postaci grilowiczów, plażowiczów. Ponadto, co ciekawsze miejscowki oblegane przez karpiarz przez cały sezon. Ostatnio utrudnieniem jakie się tam pojawiło to fakt, że zbiornik zaczął "kwitnąć". W zeszłym roku robiliśmy my tam nocke w czerwcu i ciężko już na wodzie było znaleść miejsce do wykonania rzutu. Taki stan rzeczy czyni zbiornik ciekawszym, niemniej jednak ktoś powinien nad tym zapanować bo niebawem ( przy tym tempie) zbiornik "zniknie". Ryby to glównie krąp, pozostale ryby to charakterystyczny sląski rybostan, czyt, jak wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal282 Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Mam w planach wyskoczyć w tym tygodniu na ten zbiornik. Ktoś tam łowił w czerwcu? Gdzie najlepiej się rozłożyć? Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Łowiłem tam w tym roku kilka razy. Na kanale przy zbiorniku Rogoźnik 1 łowiłem na początku maja, efekt - kilka płotek średnich rozmiarów oraz kilka jazgarzy. Na zbiorniku Rogoźnik 1 - słabe efekty ale może już się coś ruszyło, nie byłem tam ok. 3 tygodnie. Na zbiorniku Rogoźnik 2 - duże ilości małych i średnich płotek na spławik i z gruntu, z gruntu małe leszczyki oraz kilka ładnych dużych płoci, niedawno z gruntu przytrafił mi się lin ok. 30 cm na białe robaki. Ogólnie raczej bez okazów. Na zbiorniku Rogoźnik 2 polecam rozkładać się od strony stromego brzegu. Od łagodnego brzegu duuże ilości roślinności wodnej i ciężko połowić jeśli nie trafi się akurat wolne dobre miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal282 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Przyznam się, że nie bardzo wiem który zbiornik to 1 a który to 2. Wybieram się jutro i raczej mam w planach łowić na spławik. Jak wrócę to dam znać jak mi poszło. Mam nadzieję, że nie wrócę o kiju. Dzięki za informację pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Z tego co ja sie oriętuje to rogoznik II to ten wyzej, polozony i od niego woda sluza spływa do tego pierwszego, ale moge sie mylic, moze ktos to 100% potwierdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Zbiornik Rogoźnik II to ten położony wyżej, woda z niego spływa do położonego niżej zbiornika Rogoźnik I z którego woda spływa do kanału. Co do łowienia na spławik to ostatnio na zbiorniku Rogoźnik II szalały małe krasnopiórki, branie zaraz po rzucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal282 Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 No i byłem dziś na Rogoźnik II zapłaciłem 5 PLN za przejazd koło budki z kebabem. Wiadro zanęty wylądowało w wodzie. Łowiłem na kukurydzę, makaron, na czerwone i białe robaki. Przez cały dzień 2 kiepskie brania. Wróciłem o kiju. Pełny zawód. Jedyne co udało się mi złowić to mały rak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
defektor Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja z połowem karpia na R II? Jakie smaki kulek, peletów preferują i jakie miejsca na zbiorniku ? O liczebność nie pytam bo zarybienia rozchodzą się w dwa dni, ale napewno jakies sztuki zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Witam Jak z braniami na R1 i R2 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 W zeszłym tygodniu na R2 od strony wysokiego brzegu tak w połowie linii brzegowej stałem to ładnie płoć brała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 W zeszłym tygodniu na R2 od strony wysokiego brzegu tak w połowie linii brzegowej stałem to ładnie płoć brała. Dziękuję za info, bo mam pewne plany pod koniec września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Osobiście bardziej bym się tam teraz nastawiał na żywca na szczupaka, na obu zbiornikach zresztą. Muszę się wybrać niebawem z wiadereczkiem karasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Witam Dzieje się coś na Rogoźniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieja Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Ponawiam pytanie byłem tam raz w życiu, opłaca się tam jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
defektor Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieja Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 2 spławiki w wodzie, stanowisko nęcone a rybka nawet nie obgryzła robaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Dziś na jedynce tylko lekkie skubnięcie z gruntu, a na ochotkę mały okonek przy brzegu. Na wodzie widać ślady aktywności ryby. Dodatkowo niedaleko plaży około 50m od brzegu ranny?/przyduszony? sum lub tołpyga (w każdym razie coś konkretnego) ponad metrowej długości kołowało po powierzchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieja Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 dziś powtórka z rozrywki na II z gruntu nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecik(Piaski) Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Witam Był ktoś może w ostatnich dniach na którymś z Rogoźników chodzi mi o terminy od 25-28/03 ?? Czy ruszyło się coś czy nadal martwa Cisza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Dołączam do pytania kolegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieja Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 dziś piękna płoć 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Na którym ? To jedyny kontakt z rybą czy działo się coś poza tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi