madry_bogdan Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Łowi, tam ktoś ?? Ogólnie łowisko rekreacyjne z dużą ilością płoci, jazi, sporą ilością ładnego karasia, lina i karpia, z tego co mi wiadomo jest też szczupak, za to brak leszcza. Wiem na pewno że siedzi tam ładny karp, wiem również że były tam łowione sztuki oscylujące w granicach 10 kg. Woda niezbyt czysta (łagodie to ująłem ) więc przestrzegam przed zabieraniem ryb do domu Osobiście w poprzednich latach sporo czasu tam spędziłem i muszę przyznać od maja do końca sezonu można naprawdę połowić i to większe ryby niz tzw. patelniaki jeśli ktos tam łowi czekam na spostrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Ryby na Przędzalnienej z pewnością są i to naprawdę duże. Tak jak pisałeś, można trafić nawet dwucyfrowego karpia, ale jak dla mnie wędkowanie w centrum miasta, gdzie tramwaj przejeżdża za plecami, jest wątpliwą przyjemnością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madry_bogdan Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 To są uroki (jeśli tak to można nazwać ) miejskich łowisk, ale z drugiej strony z braku perspektyw na niedzielny czy sobotni poranek czasem mozna się wybrać, choć przyznam ze w sezonie preferuje łowiska gdzie nikt mi za plecami z psem nie spaceruje, a młodzież wracająca z imprez nie wrzuca butelek do wody "kto dalej" choć czasem i na przedzalke sie wpadnie Fajna sytuacja jest , gdy złowisz większą sztukę i zaraz za plecami masz 15 wędkarzy z podbierakami, którzy zbiegli się z całego stawu zeby popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabat69 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 madry_bogdan, Jednym słowem bydło sie robi na Przędzalnianej? To tak jak wszędzie w naszym województwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madry_bogdan Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 sabat69, bydło to tam jest odkąd pamiętam jak tam sie wybieram wczesnym rankiem (sobota lub niedziela) to kontrolnie słusznych gabarytów nóż biorę ze sobą w celach prewencyjnych bo juz sie nasłuchałem co tam się dzieje jak młodzież wraca z zabaw choć ułomkiem nie jestem na nocke w zyciu bym sie sam na przedzalke nie wybrał ale poza tym obiecałem sobie ze w tym sezonie również przechytrze jakiegoś "przędzalnianego" karpika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCzak2 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Na przędzalke opłaca się łowić na spinning(szczególnie) teraz często tam jeżdżę bo jest ładny okoń i szczupak. Serdecznie zapraszam wszystkich spinningistów na Przędzalke Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Jak ze stawem będzie jeszcze w nim woda, cosik się nie spieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 http://edmund.flog.pl/ na Przędzalnianej tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi