Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Witam, mam zamiar odwiedzić w najbliższy weekend łowisko Okoń. Chciałbym zapytać, czy ktoś z Was był tam ostatnio a jeśli tak to czy były jakieś ciekawe brania - jesień za pasem.

Dzięki.

Napisano
bede na okoniu w sobote i niedziele na stanowisku 32 a potem 26 powiem wam co sie udało wyciągnąc po wypadzie ;]

w niedziele bedziesz na 26 ? Bo ja rezerwowalem wlasnie na niedziele 32 : ) Jade z Tatą.

Napisz proszę na co zamierzasz lowic

Napisano
Łowie na metode mój własny sposób i nęce rakietą ;] Własnie w sobote będe na 32 do nocki i rano sie na 26 przeprowadzam niestety ;p

to dobrze zanęć tam : P

Odwiedze Cię na 26 w niedziele i spytam jak wyniki.

Powodzenia.

Napisano
ok a o ktorej bedziesz na tym 32 zebym wiedział kiedy sie zbierać ;)

no planujemy byc z samego rana, czyli od 6, al espoko, problemu nie bedzie : )

mamy tez 33 zarezerwowane.

Napisano
i jak tam pstrągi współpracuja? Można je wogole wypuszczac?
Nie można wypuszczać. Współpracują różnie, po samym wpuszczeniu najlepiej a czym dalej od tym gorzej. Bywało że jeszcze w marcu było dobrze ale i bywało że w grudniu był problem ze złowieniem. Takie są moje spostrzeżenia z zastrzeżeniem że mogą być średnio wiarygodne ze względu na to że nie bywam tam często.
  • 3 weeks later...
Napisano

Dzień dobry, w najbliższy weekend wybieramy się z kolegą na łowisko okon. Chciałbym zapytać jak wygląda sprawa z pstrągiem którym miało być zarybione to łowisko? Czy faktycznie, pstrąg jest wpuszczony? Czy i na co można go wyciągnąć? Które miejsca są najciekawsze?

dzięki

Napisano

Dołaczam się do pytania odnośnie pstrąga na okoniu. Ktoś może ma informacje czy został juz wpuszczony :?: No i oczywiście czy che współpracować ? :mrgreen:

Napisano

Postaram sie rozwiac wszelkie wąpliwości :grin:

Byłem na okoniu wczoraj. Pstrąg jest wpuszczony (były już 2 dostawy i planowana jest jeszcze trzecia). Jeżeli chodzi o wyniki to średnio, ale narzekac nie można. W sumie, na dwie łąwiące osoby 3 pstrągi+2 nieudane hole).

Widocznie ryby miały gorszy dzień, cóż czasem tak bywa :grin:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Ja byłem w sobotę.

Bardzo ładnie współpracowały pstrągi. Każdy miał po kilka w siatce (takie od 1 - 1,5kg).

W tą środę mają znowu zarybiać pstrągiem.

• 3 months later...
Gość czarnodusznik
Napisano

Witam.

Proszę o jakieś konkretny odnośnie karpia,suma i amura w sezonie 2012 na Łowisku Okoń w Janówku. Dziękuje za pitu pitu bez sensu na temat płotek, linków i szczupaczków. Konkrety o sztukach, kilogramach i miejscówkach dobrych bez polewania wody. Nie byłem już tam dawno ale często w łowisko wchodziły mi i pewnie nie tylko mi jesiotry. Wiem też że jeżeli chodzi o rekord karpia to bez rewelacji jakiś tam jest. Więc brać karpiowa bez ściemniania bo nigdy nie wiesz gdzie i co piszesz i kto to czyta. Pozdrawiam i połamania kija życze w tym roku.

Napisano

Okon dopiero co otwarty, za duzo sie nie dowiesz. Jak masz zamiar jechac na Miśki to polecam nocki, stanowiska od 23 do 34 w szczegolnosci 26,26,27,27A,28,29 Bałwanki pellet+kulka śmierdziuchy rządziły w tamym roku to można próbować. Pozdrawiam

Gość czarnodusznik
Napisano

Kolego do Okonia jezdze od 2005 roku i mam cynk ze juz znajomi polowili kilkanascie karpikow od 3 do 11 kg. To samo bylo w Grzegorzewicach w zeszly weekend ale dziekuje za cenne porady i pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Napisano

Witam kolego, odwiedziłem okonia w tym roku 2 razy, ale były to krótkie zasiadki góra 10godzinne i było to na początku kwietnia w dzien zarybienia i tydz. po zarybieniu maluchami i jedną 16. wieszały się same maluchy do 3 kg. O rekordzie nie słyszałem jedynie o karpiu 17.100 kg( chyba że to jest ten rekord, ale z moich info wychodzi że rekord łowiska to 18,6 rok temu) No nieważne kolego, jakbyś mógł coś więcej napisac o ty rekordziku i czemu zawody zostały odwołane, to byłbym wdzięczny. Obecnie wybieram się tam w niedziele 29 04 posiedzimy tam do 2 maja, wiec zobaczymy czy woda się ruszyła:)

Pozdrawiam

Napisano

Witam. Miałem na myśli rekord tegoroczny, dokładnie 17.1 kg numer 106 z 29tki, dokładnie tego samego wyciągneliśmy rok temu w czerwcu z tego samego pomostu ważył wtedy lekko ponad 15.5kg :wink: Ogromny Misiek i strasznie pazerny bo 2 tyg później kolega z tego forum też go złapał. Co do zawodów to ponoć za mało chętnych było, dlatego w ten weekend będzie można połowić, zastoju po zawodach też nie będzie także sie ciesze. Ja sie wybieram 29tego, niestety tylko na dzień. Pozdrawiam

Napisano

A zawody nie miały być pod koniec maja? No nie ważne, kolego a które stanowisko w niedziele 29 wybrałes? My mamy zarezerwowane 37,38,39 z tym ze 39 od nocy dopiero;)

Pozdrawiam