Damianoooo Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 piekne sztuki sam miałem okazje podbierac 17 kg jesiotra miesiac temu a na jakich stanowiskach najlepiej biora 26-32? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 ostatnio chłopak na 1 stanowisku wyjął dwa karpie 4 i 8 kilo...ja w tym czasie siedziałem na stanowisku 27 i tylko leszczyk i karpik...stanowisko to jedno a umiejętności to inna sprawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guslik Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 planowalem w tygodzniu jakos pojechac na 24h a;e jak mowisz ze narazie cos nie biora to moze sie wstzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 no tak masz racje . Mi najlepiej przypada do gustu 32 . Zamierzam sie w najbliższym czasie wybrać dlatego tak sie wypytuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 ostatnio chłopak na 1 stanowisku wyjął dwa karpie 4 i 8 kilo...ja w tym czasie siedziałem na stanowisku 27 i tylko leszczyk i karpik...stanowisko to jedno a umiejętności to inna sprawa:)Ciekawostką jest to, że na dalszych stanowiskach jest sporo ale mniejszych ryb a na bliższych jest gorzej z braniami ale jest większa szansa na ładniejszą sztukę, pisałem już kiedyś o tym. Widziałem gościa, który sporo nęcił na stanowisku 9, niby nie najlepszym, wrzucił dużo kulek. Daleko rzucał i miał dobre efekty, narzekał jak mu karpiki mniejsze niż 6 kilowe "zawracały d..ę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 no tak masz racje . Mi najlepiej przypada do gustu 32 . Zamierzam sie w najbliższym czasie wybrać dlatego tak sie wypytuje w nocy z piątku na sobotę i w sobotę to już zarezerwowane na ten weekend:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 planowalem w tygodzniu jakos pojechac na 24h a;e jak mowisz ze narazie cos nie biora to moze sie wstzymam ja bym jednak próbował...raz biorą raz nie...sytuacja zmienia się przecież dość szybko...w weekend było tak sobie ale już w tygodniu mogą być piękne brania...ciężko to przewidzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 ostatnio chłopak na 1 stanowisku wyjął dwa karpie 4 i 8 kilo...ja w tym czasie siedziałem na stanowisku 27 i tylko leszczyk i karpik...stanowisko to jedno a umiejętności to inna sprawa:)Ciekawostką jest to, że na dalszych stanowiskach jest sporo ale mniejszych ryb a na bliższych jest gorzej z braniami ale jest większa szansa na ładniejszą sztukę, pisałem już kiedyś o tym. Widziałem gościa, który sporo nęcił na stanowisku 9, niby nie najlepszym, wrzucił dużo kulek. Daleko rzucał i miał dobre efekty, narzekał jak mu karpiki mniejsze niż 6 kilowe "zawracały d..ę". bo wśród wytrawnych karpiarzy stanowisko 9 uważane jest za bardzo dobre:) ja łowiłem tam raz i prawie nic nie złowiłem...dla mnie to jeszcze za trudne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 raz biorą raz nie...sytuacja zmienia się przecież dość szybko...w weekend było tak sobie ale już w tygodniu mogą być piękne brania...ciężko to przewidzieć Dokładnie, sytuacja potrafi się zmienić z sekundy na sekundę. Wiele razy słyszałem historie, zresztą sam tego doświadczam, że ktoś cały dzień stał i nic a od czwartej branie za braniem Wystarczy żeby jeden schodził z wody o tej godzinie a drugi przyszedł a ich relacje z dnia mimo tej samej miejscówki mogą się diametralnie różnić. Podsumowując, ten nie łapie, który nie jest nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Stanowisko 9 jest bardzo dobre jak potrafi się rzucić na te wypłycenie 3.5m wtedy ma się dobre wyniki . Ja się może wybiorę w pon-wtor na 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guslik Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 w koncu sie wybralem i bylem z nocy z wtorku na ponidzialek i nie zaluje. braly karpiki takie do 3 kg i jeden jesiotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Panowie, to zależy od tempertury i ciśnienia i SZCZĘŚCIA ja w ciągu 1h chwycilem karpia 9kg i jesiotra 15kg a potem kaplica nic przez dzien i noc oprócz małych ksiutków mimo wszystkich moich patentów, przeróznych kulek metod nęcenia, dipów, siatek etc Jeszcze 1 miesiąc temu łatwo było złapać jak dla mnie sporą rybkę, ostatnio co jestem to nawet na bałwanka biorą karpiki 1-5kg i małe jesionki, straszne ożywienie nastąpiło mniejszych ryb, a odjazdy jakby conajmniej 10tka wzieła. Ryba zwiała na głębszą wodę dlatego tam trzeba atakować Goście przyszli na kuku i karpia na wypożyczoną wędke 12kg złowili oczywiście na głębszej wodzie więc coś w tym jest Co do stanowisk to zgodze, sie na dalszych duzo latwiej o brania, jezeli chodzi o 8-9 to z reguly doswiaczenie karpiarzy polega na tym iz albo maja celownik laserowy w oku i potrafia dokladnie rzucic tam gdzie z gory zaloza albo maja łódź zanętową :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 hawranek i jak tam brały rybki? Ja sie wybieram wtorek-sroda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 nawet coś tam się działo, ale ogólnie na łowisku rewelacji nie było, ja w sobotę tuż przed 14 trafiłem karpia 9 kilo, a poza tym to tylko trochę drobnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 i jak, byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 niestety bardzo ważna sprawa sie wydarzyła i wyjazd przełożony nie z mojej winy .Będę za 8 dni ale wtedy już planuje 2 wypady po 2 dni w ciągu dwóch tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guslik Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 był ktos ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 ja sie wybieram na 10000% środa , czwartek . Tylko jeszcze mysle nad stanowiskiem albo 32 albo 27 , 27a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 27-ostatnie dwa weekendy to lipa była straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groshek78 Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam dzisiaj nocka na Okoniu stanowisko 27 . Ok godz. 23 branie karp 17kg z numerem 106 z tego co wiem ostatni raz był złowiony 13kwietni tego roku. Przynętą był bałwanek z kulki SB sk30 plus popek ananasowy DB. W tym roku moje najlepsze zestawienie na Okonia . Dalej noc przebiegała spokojnie jeden karpik 2kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 piękny ja byłem tydzień temu i nic powyżej 6 kg sie nie uwiesiło . Wybieram sie środa czwartek na 27 jak będzie wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 a ja wczoraj wieczorem zakończyłem 24 godziną przygodę ze stanowiskiem 27... trzy zestawy w wodzie i tylko kilka karpiątek...o losie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 byłem dziewczyną na 52 + 53 na nocce z soboty na niedzielę . Sąsiad na 49 karpik 10kg+ , ja karpiki do 3- 4kg a moja dziewczyna Jesiotra 15kg . Uczeń przerósł mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasinio Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Witajcie, Chciałbym zasięgnąć Waszej opini odnośnie stanowisk na Łowisku OKOŃ. Osobiście łowiłem jak dotąd na nr 3, 35, 45. Na 3 miałem kompletną klapę, na 35 jesiotrek i karpik, na 45 dwa jesiotry ok 3kg i karpik. Chciałbym uzyskać informację na jakich stanowiskach polecacie łowić oraz na jakie przynęty? Jak daleko rzucać zestawy? Pan Andrzej doradza 2 do 3 metrów za pomost. Co Wy o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Witajcie,Chciałbym zasięgnąć Waszej opini odnośnie stanowisk na Łowisku OKOŃ. Osobiście łowiłem jak dotąd na nr 3, 35, 45. Na 3 miałem kompletną klapę, na 35 jesiotrek i karpik, na 45 dwa jesiotry ok 3kg i karpik. Chciałbym uzyskać informację na jakich stanowiskach polecacie łowić oraz na jakie przynęty? Jak daleko rzucać zestawy? Pan Andrzej doradza 2 do 3 metrów za pomost. Co Wy o tym sądzicie? w tym roku sporo jeżdżę na Okonia, średnio raz w tygodniu więc wodę trochę poznałem. Przyznam się, że nie jest to tak trudne łowisko jak w wielu opiniach, chyba najważniejsza rzecz to dobrać stanowisko. Na dobrym pomoście można połapać na spławik, grunt i kuku o kulkach nie wspomnę. Obecnie mój rekord na Okoniu to w z poszczególnych gatunków: Amur -> 12kg -> kulka SB HotDemon 14 Jesiotr - 15kg -> bałwanek HotDemon + popup RobinRed Karp - 8kg -> niezawodny HotDemon 14tka W tym tygodniu w środę będę na 37 i 38 ze znajomym dzień + noc a od soboty zasiadka do wtorku rana też na 37 i 38, w kwestii karpia mam jeszcze sporo do pobicia;) więc liczę na poprawę wyniku, co do stanowisk, w mojej opinii: 1 - świetna na spławik, można połapać jazie i karpiki do 3kg, choć ostatnio w nocy z 1 wyholowali jesiotra 10kg+. Choć jak na zdjęciach które pokazywali mi widziałem jak go podnoszą za skrzela to myślałem że za chwilę sam ich powieszę za uszy i zapytam czy im przyjemnie. Szczególnie jesiotr który naprawdę jest delikatną rybą. W tej kwestii na okoniu powinni jakoś wstępnie szkolić wędkarzy jak się obchodzić z rybami 5kg+ 8 - rewelacja ale chyba bez łodki wywózkowej może być ciężko, choć widziałem niejednego karpiarza który celował w górkę z wyrzutu 22-26 - ciekawe miejsca, więc jak ulubione moje są zajęte chętnie tam siadam 28 - osobna historia, jeden z lepszych pomostów tylko z namiotem tam trochę ciężko 29 - na cypelku koło latarni, bardzo duże pole manewru dla sprawnego karpiarza. Jest w zasięgu rzutu łacha 1.5m gdzie często żerują dorodne karpie i amury a jak tam cisza to można popróbować głębiej 32-33 - także godne polecenia. osobiście tam dobrych wyników nie miałem ale widziałem innych, którzy sobie radzili 36-37-38-39 - bardzo dobre końcowe miejsca w zatoce praktycznie równorzędne (co prawda 36 jest jeszcze przed zatoką ale to też dobra miejscówka) 40 - bardzo spoko by była gdyby nie koniec zatoki po lewej i boja w oddali. Hol sztuki 6kg+ jest tam bardzo trudny i trzeba ostro i siłowo rybę potraktować a i tak nie zawsze się uda, dlatego 40tki unikam podobno 52 i 53 też dają radę ale osobiście nie testowałem, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi