miron Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 AZTEC prawdopodonie firmy INITI czyli taka sobie bazarowa wędka (sklepik wędkarskiego świata chyba je ma - albo coś innego z initi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 AZTEC prawdopodonie firmy INITI zgadza się myślałem że ta seria dotyczy również wędzisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 4 Sierpnia 2006 Share Napisano 4 Sierpnia 2006 Nie znam kijka ale jeżeli jest to "jig spin " to na małe przynęty więc na ryby które wymieniasz będzie OK. Ps. link http://www.sklep-wedkarski.com.pl/product_info.php?cPath=18_30_55&products_id=1408 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 7 Sierpnia 2006 Share Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam Wlasnie panowie uzywal ktos tego? Moj znajomy przymierzal sie do zakupu tego bo stwierdzil ze tani a za czesto na ryby nie chodzi jednak teraz rodzi mu sie cora i odpuiscil sobie rybki totalnie a zakupy odlozyl w czasie na blizej nieokreslona przyszlosc Jednak z ciekawosci bym sie dowiedzial czy ktos ma jakies opinie na temat tego kijka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Sierpnia 2006 Share Napisano 9 Sierpnia 2006 Moim zdaniem dobry O tym przekonuje się na pierwszej rybce. Moją był 34cm. jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lake fishing Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Przydała by się Tobie wędka o cw-30g-35g.Polecam robinson XENON spinner 2,70 do 30g ok.100zł.Nie zawiedziesz się na niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Ale tematy wyciągasz z otchłani czasu. No ale może pytający jeszcze się waha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lake fishing Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Jak temat jest przedawniony to powinien zostać skasowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Spoko przecież nie mam do ciebie pretensji. Tym bardziej, że piszesz do rzeczy i masz pojęcie o sprzęcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lake fishing Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Ja też nie mam do Ciebie pretensji a jeszcz czy wiesz coś o lumix match robinson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Niestety nie. Widzę, że jesteś fanem Robinsona. Mam od nich wędkę Xenon Heavy Jig do połowów na koguta i jestem z niej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lake fishing Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Robinson jest super firmą dla wędkarza kupującego sprzęt w niskiej cenie a oczekującego dobrej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pandros Napisano 20 Sierpnia 2006 Share Napisano 20 Sierpnia 2006 witam wszystkich! mam okazje kupic wedke spiningowa firmy tica 2,4m 5-15g, wyglada bardzo solidnie, lecz nie znam tej firmy i nie posiadam wiedzy na temat jakosci jej produktow. zaznaczam, ze wedka sluzyc bedzie do polowu szczupakow(nie gigantow), okoni na gumy, obrotowki, ewentualnie woblery. zastanawia mnie gramatura, czy wystarczy oraz dlugosc czy 2,4 to nie za malo na spinningowanie z brzegu i co generalnie myslicie o tej wedce??? oto link http://www.okonek.com.pl/product_info.php?products_id=535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Sierpnia 2006 Share Napisano 20 Sierpnia 2006 Myślę, że nie można dobrać wędki do połowów szczupaków i okoni w jednym. Ewentualnie inny ciężar wyrzutu. 10-30g. Taka wędka będzie "uniwersalna". Ale 5-15g. ??? Mam wędkę o ciężarze wyrzutu 3-17g. i ona jest dobra na okonia, klenia i jazia ale szczupaka nie wyobrażam sobie na nią złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papinos Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 gratuluje tego jazia mi sie on żadko trafia często to okoń bardzo żadko klen ,a jeszcze nigdy jaż ,Można wiedziec jakiej przynęty użyłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 Do łowienia jazi używam woblerów własnego wyrobu. Łowię je także na błystki obrotowe Mepps Aglia 00. Zota lub srebrna. Na jazia poprostu trzeba mieć miejsce. Ten pierwszy udeżył zaraz po pierwszym obrocie korbką. Na 2cm. podobiznę uklei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pandros Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 witam! koledzy jestem wlasnie na etapie kupna takiej wedki, bede wedkowal z brzegu wiec mysle o dlugosci ok 2,7m, co do przynet to glownie gumy, blachy w mniejszym stopniu wobler. Szukam kija ktory sprawdzi sie na srednie i wieksze szczupaki, ale tez taki ktorym bedzie mozna polowic sandacza. Nie wiem jaki wybrac ciezar wyzutu, mysle ze max 10- 35 g powinien byc dobry do ww przynet i jednoczesnie posiadac wystarczajaca moc. czy macie moze jakies propozycie odnosnie takiego kija, moze ktos z was dysponuje podobnym wedziskiem i polecilby mi cos cena 250 do 300 zl, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liqwidator Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Ja proponuje wędzisko Jaxon Telstar spinning o dł. 2,70m i ciężarze wyrzutu 10-30gr. Moim zdaniem powinno wystarczyć. Sam urzywam tego sprzętu na jesienne szczupaki i jeszcze mnie nie zawiódł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Witam Długość 2,7 jest OK, ale c.w. przy wymienionych przez siebie przynetach jest chyba za duży i myśle, że do 25-28 g bedzie w sam raz ... na szczupaka. Jeśli chodzi o sandacze, to: - taki kij jest za długi i to ... dziwnie zabrzmi ... nie ze względu na jego długość, lecz sztywność. Im krótrzy, tym sztywniejszy a miękim kijem możesz miec problem z zacięciem sandacza, chyba, że będzie agresywnie i pewnie atakował przynety, które utkwią mu w przełyku, czyli stosunkowo łatwej do przebicia przez haczyk strefie. Owszem, sa kije dł. 2,7 m sztywne jak pręt zbrojeniowy, ale cena zaczyna sie od 700-800 zł - c.w. który podałeś byłby ... no prawie OK, ale przy tej długości kija ... czytaj wyżej Przykład ... weź w dłoń kij o c.w 10-30 i dł. 2,7 m, potem ten sam c.w. i dł. 2,4 m i dalej np. 1,9 m. Który bedzie sztywniejszy? Rozumiesz teraz? Reasumując NIE MA UNIWERSALNYCH WĘDZISK, tak, że albo sandacz, albo szczupak, albo ... wszystko i nic Sandaczowym kijem bez problemu zatniesz szczupaka, ale będziesz miał problem z wyrzutem lekkich przynet ze względu na twardość kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pandros Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 ok Shogun masz racje trzeba zdecydowac sie na jeden gatunek, wybieram szczupaka z racji tego gdzyz sandacza lowilbym tylko okazyjnie znalazlem w necie kilka pozycji, jesli mozesz to wyraz swoje opinie na poszczegolne propozycje ( zapraszam wszystkich do komentowania oto linki: garbolino: http://www.okonek.com.pl/product_info.php?products_id=2236 dragon: http://www.okonek.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=2799 robinson: http://www.okonek.com.pl/product_info.php?cPath=199_212&products_id=275 dragon: http://www.spinn.pl/product_info.php?cPath=239_21_25_831&products_id=2324 konger: http://www.jezozwierz.abc24.pl/default.asp?kat=6301&pro=60745 mistrall: http://www.sklepws.pl/product_info.php?cPath=76_519_827_865&products_id=2854&osCsid=93fdefb6be2733d73f6521034fe428ed yad: http://www.cormofishing.pl/main.php?fid=95&pg=2&kt=410&skt=644&pos=4211&sid=#gora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Mam pytanko- który z tych kijów trzymałeś w ręku? Sam opis w internecie nie wiele wnosi jak i opinie użytkowników. Często jest tak że opinie na temat danego kijka są w większości dobre ale jak wezmiesz go do ręki to jak byś w ręku trzymał kij od szczotki. Sam pomacaj i słuchaj innych ale dobrze pomachaj tym kijem w sklepie, chyba że masz sporo kasy i kupisz kij w ciemno tak jak robię to inni koledzy . Ja zawsze jak myślę o spinningu to pierwsze co słyszę w głowie to Konger. No ale to może moje zboczenie w kierunku tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pandros Napisano 9 Września 2006 Share Napisano 9 Września 2006 ogladalem tylko jeden kij mianowicie tego mistralla tak wiec nie mam porownania do innych bo nie bylo ich w sklepie gdzie bylem, w poniedzialek bede w krakowie to sobie poogladam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Listopada 2006 Share Napisano 20 Listopada 2006 Tak jak w temacie chcę kupić kijek sandaczowy. Jaki mi poradzicie i dlaczego? Będę łowił nim na koguty z łódki. Narazie moim numerem 1 jest Dragon Millenium Kogut 2,05m. 18-42g. Macie może jakieś inne propozycje? Kijek miałby kosztować max. 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Listopada 2006 Share Napisano 20 Listopada 2006 Ja kupiłem Robinson Xenon Heavy Jig 210 cm, 10-38 g nie narzekam chociaż strasznie dużo na niego nie połowiłem więc głowy nie dam. Jest stosunkowo tani no i co ważne przy kogutach- sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Listopada 2006 Share Napisano 20 Listopada 2006 tomek1 dzięki za odpowiedź, ale mam okazje kupić coś za 200zł. bo rodzice mi powiedzieli, że to będą finansować, więc wolę wykorzystać okazję i kupić coś lepszego A wies zcoś może na temat plecionek ??? Jak tak to zapraszam do mojego drugiego temtu o plecionkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi