Kozii Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Mógłby mi ktoś w skrócie opisać akcję tego powermesha i od jakiej gramatury czuć przynęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 phantom kiedy wrzucisz Shoguna do testów. A może ktoś macha Ryukonem 8-35 i chciałby sie podzielić wrażeniami na temat tego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosman666 Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 mam okazje kupic daiwe shogun zander 10-40gr za 80 euro,likwidacja sklepu w ie warto?nie mialem tego kijka w reku i nie wiem czy jest szybki bo takie preferuje.z gory dziekuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabadaon Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 hello jestem zdesperowany kupić kijka daiwy infinity 3-18, 2,7m w matowym blanku, czyli chyba roczni2008 i tylko taki chodzi mi o przede wszystkim o blank matowy U MNIE NA WIOSSCE NAWET NIE POMACAM TEGO KIJKA, ale mam 8--25 i jest świetny PMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 cholera nie wiem jak edytować poprzedni post - ale naprawdę szukam tego kija - jeśli cosik pokiełbasiłem sorry jest taki fajny przycisk edytuj, po prawej stronie posta (ale edycja możliwa tylko do 30 min po napisaniu) a co do kija to imo powinieneś dać ogłoszenie w dziale Kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 mam okazje kupic daiwe shogun zander 10-40gr za 80 euro,likwidacja sklepu w ie warto?nie mialem tego kijka w reku i nie wiem czy jest szybki bo takie preferuje.z gory dziekuje za podpowiedzi. Shogun Zander to bardzo specyficzny kij, lepiej "pomacaj" przed zakupem bo nie kazdemu pasuje. Jak dla mnie to najlepszy kij jaki kiedykolwiek posiadałem lecz nie jest to jakis super szybki kij.Za to nie miałem na nim żadnego "spadu" jak zdarzało mi sie na innych patykach A jesli lubisz bardzo szybkie kije to wybrałbym na twoim miejscu Diaflexa Jiggera lyb HM80 Black Huntera, chociaż osobiście uważam ze nie dorastają Shogunowi do pięt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosman666 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 witam,juz kupilem bo cena 85euro ostatecznie na takiej stanelo byla kuszaca do moich obecnych potrzeb troszke zbyt delikatny,ciezar rzutowy tez zawyzony troszke ale w pl sie przyda bede budowal kijek na blanku lamiglasa lub cd blue rapid w xrods,zobacze co z tego wyjdzie.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Tez poczatkowo miałem wrazenie ze zbyt delikatny a teraz śmigam nim gumami na głowkach 30gr i wahadłami o podobnej gramaturze bez większych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koyot Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Panowie może ktoś połamał Daiwe Shoguna ? chętnie przyjmę na części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Panowie może ktoś połamał Daiwe Shoguna ? chętnie przyjmę na części Nie a Ty połamałes ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 W przyszłym sezonie mam zamiar wziąść się w 100% za spining.Co się za tym niesie muszę zacząć się rozklądać za dobrym spiningiem z przeznaczeniem na szczupaka.Łowie głównie na miękkie przyęty ale zdaży się tez zalożyc jakąś alge lub obortówkę w rozmiarach 3,4,5.Główki jakie używam do miękkich przynęt maja gramaturę od 6 do okolo 15 gram, najczęsciej łowie na jeziorze lub starorzeczach.Kwotę jaka bede mógł przeznaczyć to okolo 400-500zł.Rozglądałem się za infinity q lub ryukonem.Najchętniej posłuchał bym opini włąścicieli takich wędek.Jeśli macie jakieś inne modele godne uznania to jestem otwarty na propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 W necie mozna znalesc artytkul o tym jak ktos testuje Infinity Q 3-18 pod katem lekkiej szczupakowki. Ja swoja lowilem z 3 razy. Do troka i paprochow zupelnie sie nie nadaje. Za to z woblerkami +3cm pracuje calkiem ok. Od biedy mozna polowic i szczupaki na przynety, ktore nie stawiaja mega oporu, na stojacej wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koyot Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Panowie może ktoś połamał Daiwe Shoguna ? chętnie przyjmę na części Nie a Ty połamałes ? mam 2 całe Zandera 2,8 i Spina 2,8 ale chce zrobić w pracowni pałkę pod koguta i szukm uchwytu i całą rękjeść od Shoguna /najlepsze materiały jakie widzaiłem/ niestety nikt w pracowniach nie ma takich uchwytów /jedynie fuji ma coś ala" ale z gąbką feeeeeee/ tak więc trzymam kciuki za Twojego Shoguna "płamania kija" hahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Panowie mam pytanie ? - chodzi Mi po głowie zakup wędki Daiwa Shogun Zander 2,80 m 10-40 g . Miał by to być docelowo sprzęt, raczej tylko do wieczorno /nocnego wędkowania na rzece (Wisła), w pogoni właśnie za sandaczem - głównie woblery uklejopodobne typu Rapala Oryginal 9 cm, Glog Nike 10 cm , czasami jakaś obrotwka Long nr.2. Myślicie, że było by to dobre połączenie - subtelności z mocą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koyot Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 na wisłe pod sandacza raczej SHOGUN SPINN 2,8 10-40 Zander bardziej do opadu na stojącej - z własnego doświadczenia no chyba że wobki 10 cm nie będą pływać w nurcie to da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Panowie mam pytanie ? - chodzi Mi po głowie zakup wędki Daiwa Shogun Zander 2,80 m 10-40 g . Miał by to być docelowo sprzęt, raczej tylko do wieczorno /nocnego wędkowania na rzece (Wisła), w pogoni właśnie za sandaczem - głównie woblery uklejopodobne typu Rapala Oryginal 9 cm, Glog Nike 10 cm , czasami jakaś obrotwka Long nr.2. Myślicie, że było by to dobre połączenie - subtelności z mocą . Powiem jedno Daiwa Shogun to najlepszy kij jaki kiedykolwiek miałem ( a przewineła sie całą masa kiji przez moje ręce), te wszystkie Morethany Branzinio i Black Huntery mogą sie przy nim schować. Zander idealnie nadaje sie przez wiekszośc roku na Wisełke na której łowie, równie dobrze pracuje z guma jak i woblerem do 12cm (głownie jednak przez większośc roku łowie na woblery).Nie zdarzyło mi sie by kiedykolwiek spadła mi z niego ryba. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 no chyba że wobki 10 cm nie będą pływać w nurcie to da rade Tak sie składa ze łowie głownie na wobki(od6-12cm) na Wiśle , równiez w warkoczach czy też przelewach i kijek ten (Daiwa Shogun Zander) daje sobie z nimi wspaniale rade.Doszło do tego ze od początku sezonu do września nie wziołem nad wode żadnego innego kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Dzięki za odzew . Myślę, że wyboru dokonam po dokładnym porównaniu obu kijaszków - Zander i Spinn . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koyot Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Dzięki za odzew . Myślę, że wyboru dokonam po dokładnym porównaniu obu kijaszków - Zander i Spinn . kup 2 - one są tak różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Czy mógłby mi ktoś z grubsza wytłumaczyć czym różnią się od siebie kije DAIWA SHOGUN ZANDER oraz Daiwa Infinity Q Shad? Oczywiście parametry techniczne tych wędek podane przez producenta znam. Bardziej chodzi mi o różnice w pracy i ciężarze wyrzutowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Czy mógłby mi ktoś z grubsza wytłumaczyć czym różnią się od siebie kije DAIWA SHOGUN ZANDER oraz Daiwa Infinity Q Shad? Oczywiście parametry techniczne tych wędek podane przez producenta znam. Bardziej chodzi mi o różnice w pracy i ciężarze wyrzutowym. Gdzieś w necie jest test "shada" poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Czy mógłby mi ktoś z grubsza wytłumaczyć czym różnią się od siebie kije DAIWA SHOGUN ZANDER oraz Daiwa Infinity Q Shad? Oczywiście parametry techniczne tych wędek podane przez producenta znam. Bardziej chodzi mi o różnice w pracy i ciężarze wyrzutowym. Różnia sie tym ze Zander to duzo wyższy model i najzwyczniej w swecie nie powinien być porównywany z Infinity ( to tak jakbyś porównywał wypasinego Passata z salnowym Golfem ) Od siebie dodam iz z Infinity spadała mi cała masa ryb a z Zandera ani sztuka Rożnice w pracy sa kolsalne gdyż shad to sztywna "pałka" a Zander przy pierwszym kontakcie wydaje sie deliktna klenówka , wrazenie to oczywiście mija gdy zaczynmy łowic tym kijem i smigamy spokojnie 35gr przynetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Mam pytanie, czy komuś udało się zareklamować infinity z źle założonymi przelotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Tench, mam ten sam problem i nie uznano reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Ciekawi mnie czy to polityka dystrybutora czy krokodyla bo zapewne tam kupiłeś kijek? Nie dość ze zapłaciłem za swój jak za zboże to jeszcze wadliwy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi