godek Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Panowie stoje przed wyborem kołowroteczka i wiem ze na tym forum jest bardzo ceniony catan lecz z opowiescie w sklepie uslyszalem ze catana na rzece wytrzymal tylko 3 miesiace a MIstrall jest nie do zajezdzenia... ktory wybrac ?? MIstrall jest nowoscia ale podobny jest do MIstralla galaxy a i plus dla mistralla bo ma 2 zapasowe szpule i kazda o innej pojemnosci a jaki plus dla catany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godek Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=308886817 o tak ten mistrall wyglada a catane pewnie wszyscy widzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Ja szukałem kołowrotka dla siebie i po lekturze tego forum sądzę, ze nie jest on (Catana) zbyt bardzo ceniony, a do spina w szczególności. Odniosłem wręcz wrażenie, że jest to jakiś szmelc z logo Shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godek Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 nie no ale duzo ludzi ceni krecioly a co myslisz o mistrallu ?? a moze ktos sie zawiodl na nim ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Nie jestem expertem od sprzętu, bo do wędkarstwa wróciłem po dłuuuuuuugiej przerwie, a przygodę ze spinem dopiero zaczynam. Po długiej lekturze tego forum stwierdziłem jednak, że jeśli chce się na poważnie myśleć o częstym (i innym niz lekki) spiningu, to nie ma co się zastanawiać nad kołowrotkami poniżej 200 zł, bo to się po prostu nie opłaca. Poczytaj opinii doświadczonych łowców, a będziesz wiedział dlaczego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godek Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 aj juz niewiem co robic.. napalilem sie na mistralla ale w poprzednim sezonie popelnilem blad kupywajac sprzet i w tym roku nie chce takiego samego popelnic, a wiem ze sa tu ludzie ktorzy dobrze znaja sie na sprzecie i moga mi pomoc wiec czekam na odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Catana do spina? Szmelc! Ale jaki dobry! Za tę cenę nic lepszego nie kupisz. Co nie zmienia faktu że to szmelc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godek Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 BYlem w sklepie i zaproponowal mi mistrala shimano i okume tylko nie pamietam jaka to okuma byla no i nie wiem jaki kupic... jak shimano to szmelc to go nie kupie..a jaki kreciol bys mi zaproponowal do wedki parabolicznej 5-25 g wyrzutu ?? bede lowil na rzece i na jeziorze /zalewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Shimano hyperloop jest jak dla mnie znacznie lepszy od catany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 jak shimano to szmelc to go nie kupie Czytaj uważniej - Za tę cenę nic lepszego nie kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godek Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 ;)no ale jak szmelc to szmelc a co \Twoim zdaniem nie jest szmelcem i warto kupic ? w przystepnej cenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 w przystepnej cenie ?? To znaczy jakiej? W cenie 100zl. Catanka jest dobrym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godek Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 do 200 zl wobler a co myslisz o tym mistrallu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 godek, chłopie - przystępna cena to dla każdego jest inna. W cenie Catany wszystko będzie szmelcem. Tym nie mniej jeśli masz tyle forsy a nie więcej to szczerze polecam Catanę. Ja mam ten kołowrotek 3-ci rok. Pierwszy sezon na feederze przetrwał bez zarzutów. Drugi sezon spinningowy, sprawił że cały się trzęście, chybocze, rzęzi i chrobocze. Nie wywaliłem go chyba tylko dla tego że chcę sprawdzić jak długo wytrzyma i co się pierwsze w nim rozwali. I choć w tym roku już na przynęty powyżej 30g nie będę nim łowił nie sądzę aby dotrwał do przyszłego sezony. Podsumowując, za takie pieniądze napewno nie kupisz lepszego kołowrotka niż ten, miej tylko świadomość że to taniocha więc nie oczekuj 'wielu lat niezawodnej pracy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 do 200 zl wobler a co myslisz o tym mistrallu ? W ogóle nie znam ich kołowrotków. Proponował bym Tice Librę, ale widziałem, że nie ma już w "tanim sklepie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Kołowrotki Mistrall są raczej takie sobie, powiek krótko - nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godek Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 No i jestem w kropce pewnie wyjdzie znow tak ze kupie i nie bede zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 do 200zl to ja bym bral bez zastanowienia Okume Epix Pro sporo nim pokrecisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Do 200 zł kupisz już dość dobry kręcioł, np. Daiwę Exceler, pod warunkiem że mieszkasz w USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 kupisz już dość dobry kręcioł, np. Daiwę Exceler, pod warunkiem że mieszkasz w USA No to bardzo konkretna rada Zgadzam się całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Tego Mistrala "macalem" w sklepie i nie oszukujmy sie katana sie do niego nie umywa. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=316415658#photo Moim zdaniem najlepszym spiningowym kolowrotkiem do 200 bedzie Jaxon Zx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godek Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 nie kupie juz w zyciu zadnego jaxona i radze to samo wszystkim a co myslicie o shimano 1500 super gt rb nie wiem czy dobrze napisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 a co myslicie o shimano 1500 super gt http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=254&Itemid=105 poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godek Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Nie no teraz to keri dales... ja do sezonu napewno nie zdecyduje sie gdzie co i za ile kupic... heelp!! doradzcie gdzie i co najlepiej zebym nie zalowal kupic bo juz zglupialem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Mam Shimano Super GT 1000 FA i spisuje się super - ma już calutki sezon za sobą - dokładnie za 6 dni - i kręci tak fajnie jak kręcił - mimo, że łowiłem nim gumami 10g z opadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi