Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 462
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
nawet koleś w sklepie odradzał mi tego taniego shimano,i powiedział ze darmo go nie chce

A ja już dość dawno przestałem opierać się na tym, "co koleś w sklepie mówi", chyba, że to znajomy, o którym wiem, że na 100% kitu mi nie wciska. Zbyt wiele razy się zdarzyło, że bazując na mojej ówczesnej niewiedzy wciśnięto mi to, co akurat leżało na magazynie i nie schodziło, albo trzeba było szybko zepchnąć, bo nowa dostawa w drodze.

• 2 months later...
Napisano

Witam wszystkich :wink:

W niedługim czasie mam zamiar zakupić kołowrotek i zastanawiam się nad wyżej wymienionymi.Wybrał bym model SHIMANO SUPER GTM 2500 RB.Będzie używany wyłącznie do spinningu.

http://fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=17&producer=35&kind=1377- SHIMANO

http://fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=17&producer=250&kind=1149 - SPRO

Za wszystkie odpowiedzi z waszej strony wielkie THX :cool:

POZDRO

Napisano
Spro.A najlepiej idz do sklepu i popatrz ja sie oba kreca.
Tylko jest mały problem bo w moim sklepie wędkarskim tych modeli nie mają :cry:

To poszukaj Team Dragona FD935,Ryobi Zauber i dla prownania jakis droższy shimano.

Napisano
Spro.A najlepiej idz do sklepu i popatrz ja sie oba kreca.
Tylko jest mały problem bo w moim sklepie wędkarskim tych modeli nie mają :cry:

To poszukaj Team Dragona FD935,Ryobi Zauber i dla prownania jakis droższy shimano.

Posiadam Team Dragon i dla mnie to porażka,był już w serwisie 2 razy :shock: ...

Dlatego chcę cos sprawdzonego i pewnego, żeby nie wydać ponad 300 zł w błoto jak to zrobiłem z poprzednim :???:

Napisano
To po co zastanawiasz sie nad Spro,jak to to samo prawie co team dragon.Posiadasz FD9xx?
Wątpię, odczuwam coś innego.Może piszą o nich podobnie to zapewniam ciebie, że odczujesz różnice.
Napisano

Mam i Ryobi Zaubera, a to to samo co Red Arc,tylko inna korbka i kolor.Od Dragona rozni sie tym ze ma wolniejszy posuw szpuli i pare drobnych detali,wiekszych roznic w wykonaniu nie zauwazylm,a nawet wydaje mi sie ze dragon zrobiony jakby dokladniej.Dodam ze szpule sa prawie takie same i pasuja.

Napisano

Mam parę pytanek:

1.Czy ktoś posiada SUPER GT-RB(nowość 2007)?

2.Jaka jest różnica pomiędzy tymi modelami(GT-RA;GTM-RA;GT-RB,GTM-RB)

Chyba RB to nowe łożyska,a GTM to matchówka(i co to znaczy)?

3.Ja łowie na Wiśle przeważnie w średnim i dużym uciągu.Nie wiem, który model byłby najlepszy.Kołowrotek musi posiadać moc.

Nie wiem czy dobrze myśle, ale GT posiada mniejszą prędkość, ale większą moc, a GTM wysokoobrotowy i posiada mniejszą moc?

Nie wiem, ale ja mam słabość do SHIMANO z podwójną rączką :smile: (świetny patent SHIMANO)

Za odpowiedzi z góry dzięki :wink:

POZDO

Napisano

W związku z testem tego kołowrotka:

http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=3999

artech, to było potrzebne, można powiedzieć że czekałem na ten test. Wydaje się że wszystkie kołowrotki serii P3 (alivio, catana, nexave i exage - oraz od 2007 również hyperloop) mają problemy z luzami na koszu. Być może w 2007 roku się to zmieniło bo podobno te kołowrotki są teraz wytwarzane w innej technologii - cokolwiek to znaczy, może coś zmienili w zarządzaniu. Ale rozumiem że mówimy o starej gwardii. Poza tym powtarzającą się usterką raportowaną przez użytkowników Exage to "chodzenie jak traktor" które opisałeś. Co ciekawe przypadłość ta dotyczyła (z tego co zauważyłem) wyłącznie modeli Exage.

• 2 weeks later...
Napisano

Jakiś czas temu miałem problem z wyborem kołowrotka, łaziłem po sklepach, kręciłem, macałem i nie mogłem sie zdecydować, były to m.in. okuma epix pro40, spro passion740, shimano catana i w końcu zdecydowałem się na shimano alivio4000fd, najtanszy kołowrot z ich oferty, ktoś powie tanie drewno nie warte zainteresowania, a jednak jak na razie kreci bez problemow i luzow jeszcze sie nie nabawił.

Dodam jeszcze że nie tylko cena zaważyła na wyborze, ale także porownanie z w/w.