Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
I tutaj może się wreszcie wykazać swymi składanym produktami Jaxon.
ja mam trzyczęściowy podbierak JAXON z aluminiową głowicą i muszę przyznać że jest giciol

Panowie Jaxon :shock: Nie wiecie, że Jaxon jest FUJ :?::mrgreen::lol::lol::lol:

Po takich opiniach na Haczyku to się teraz chłopaki odkują :lol:

I to jest właśnie to co pisałem wyżej logo firmy to w tym przypadku sprawa drugorzędna :wink:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 110
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Tomku kiedyś pisałem że kupiłem chlebak firmy JAXON

i o tyle mi się przypomina to też go chwaliłem, za cenę i jakość wykonania :grin:

nie wszystkie produkty tej firmy są be :grin:

Napisano
Panowie Jaxon :shock: Nie wiecie, że Jaxon jest FUJ
Czasami warto zaryzykować i z Jaxonem :grin: Jestem częstym obrońcą tej firmy w szczególności w konfrontacji z kolegami którzy nigdy nic z tej firmy nie mieli a bardzo mocno ją krytykują bo chyba myślą że tak wypada i jest się cool.

Co do podbieraka to ja też mam Jaxona :oops::oops::oops::oops::oops: i mam o nim dobre zdanie :oops:

Napisano

Znacznie lepszej jakości siatka - w dotyku a także w użytku - mniej śmierdzi szybciej schnie i mimo że podbierak mam już dłużej wydaje się być w lepszym stanie niż w Jaxonie. Dalej, sam sztyl jest wykonany z wyraźnie lepszego materiału co czuje się nie tylko w dotyku (jest sztywniejszy a przy tym cieńszy) ale również przy rozkładaniu i składaniu go. Dragona składa się znacznie łatwiej, bez zacinania, przycinania i siłowania. W Jaxonie zawsze coś się trochę zatnie troszke siły, elementy trzeba zachęcić do współpracy. Generalnie nie ma między nimi jakiejś przepaści - ale napewno Dragon jest nieco lepszy.

Napisano

Przypomina mi się kawał a'propos

Czym się różni motorynka od brzydkiej dziewczyny?

Niczym na obu fajnie się jeździ dopóki koledzy nie zobaczą :mrgreen:

nie wszystkie produkty tej firmy są be
Wiem mój post był ironiczny :wink:
ja też mam Jaxona
Też mam podbierak Jaxon

Akcje Jaxona na giełdzie w Tokyo podwoiły wartość, rynki finansowe w histerii :mrgreen::lol:

Też mam podbierak Jaxon ale lepszy jest ten drugi który mam - Dragon
Jednak musiał dodać swoje :lol::lol:
Napisano

pizesz dragon OKI,

miałeś go w ręku i chwała ci :mrgreen:

ale w czym jest lepszy? hm...

myślę że chodzi ci o to że nie śmierdzi, :mrgreen:

i tu koń by się uśmiał, ponieważ ja lubię zapach rybek :grin:

Napisano
Wniosek jest bardzo prosty: Joxon nie jest zły tylko po prostu śmierdzi :lol:
Hehehehh - miło sobie gadamy ale zaczyna się OT robić. Powiem że dla mnie ten temat jest interesujący bo sam myślałem jakiś czas temu o założeniu podobnego. Wracając do tematu ja, z niezależnie którym swoim czy Jaxonem czy Dragonem nie wyobrażam sobie maszerowania przez wodę w woderach czy spodniobutach. Przecież trzeba to do siebie jakoś przytroczyć :?: A może podbierak w takiej sytuacji jest kompletnie bez sensu i jedynie chwytak się sprawdza? Ale jak jaźioklenia chwycić chwytakiem? Aż dziwne że taki fajny temat zaczyna śmierdzieć rybami? To napewno przez Jaxona :mrgreen:
Napisano
Panowie Jaxon :shock: Nie wiecie, że Jaxon jest FUJ :?::mrgreen::lol: :lol: :lol:

Niebawem będziesz mógł to udowodnić, że jest fujjj :cool::lol::mrgreen:

A wracając do tematu, kiedys nie brałem na łódke podbieraka, lądowałem rybole dłonią. Aż pewnego razu zapiąłem sandałka ok. 1,1-1,2 m :shock: I co teraz? Jazda do upadłego? Byłem niestety z kolegą, który po którymś tam odjeździe ryby chciał mi pomóc i ogłuszyć sandałka ... ciosem wisłem w łeb :lol::lol::lol: I spudłował ... trafił w plecionkę :???: Rybka już była tak wyczerpana, że przez chwilkę leżała pod powierzchnią na boku i jak ja chciałem łapnąć pod skrzela ... powolutku zanurkowała i pomachała mi ogonem na papa :grin:

Od tej pory zawsze mam z soba podbierak nie podbieraczek, a podbierak :cool:

Człowiek uczy sie na błędach ;)

Napisano
Niebawem będziesz mógł to udowodnić, że jest fujjj

Co wy chłopy ironi nie wyczuwacie :lol: To było apropos tej mody na krytykowanie Jaxona. :mrgreen:

Od tej pory zawsze mam z soba podbierak nie podbieraczek, a podbierak

Człowiek uczy sie na błędach

Raz w życiu nie chciało mi się nosić porządnego podbieraka- zabrałem "lekki i poręczny" i tym sposobem starciłem rybę życia.

Widzę, że mamy podobną traumę :cool::lol:

A na marginesie ja nawet nie wiem z jakiej firmy mam ten podbierak :?::lol:

Napisano

Witajcie Szanowni Wędkarze!

Fajnie sobie pogawędziliście, ale ja nadal nie wiem co z tym podbierakiem na prezent. Wydaje się, że powinien być poręczny, łatwy do transportu, chyba niezbyt duży, tak żeby mieć go przy sobie i móc go szybko użyć, na małą i dużą rybę. Czyli.....?

Może jakieś konkretne przykłady?

Chyba jeszcze takiego nie widziałam :sad:

Dolo

Napisano

Dolo, takiego podbieraka nie znajdziesz niestety :sad:

1. "Niezbyt duży" - wyklucza możliwość podebrania większej ryby

2. "poręczny"- tak samo jak " łatwy do transportu"- czyli składany, a dlaczgeo składanego nikt nie poleca ( moze wyjątki jakieś się znajdą)- bo jest słaby, i Ci się szybko połamie...

Napisano
Wydaje się, że powinien być poręczny, łatwy do transportu, chyba niezbyt duży, tak żeby mieć go przy sobie i móc go szybko użyć, na małą i dużą rybę. Czyli.....?
Dlamnie jest za mało danych abym cokolwiek mógł doradzać ,nie wiem czy spininguje tylko z łodzi i tu jedynie polece podbierak z stałą obręczą ,bo jak jest wytrawnym traperem spiningowym to jedynie składane i to tylko w średnim rozmiarze.Dziś nie polece żadnej marki

bo nieznam takiej która by odpowiadała moim wymaganiom jakościowym,jeśli chodzi o spining.A tak z ciekawości zapytam tych co namawiają do tych olbrzymich podbieraków jak z takim się przedrzać przez chaszcze nadrzecznego buszu?

Napisano
Jaxona też kiedyś miałem i nigdy więcej nie kupię podbieraka z logo tej firmy

a nie był on przypadkiem zrobiony z papyndekla :?:

Napisano
ja osobiści mam tej firmy

Z tych wymienionych to tylko ten ze stałą obręczą bym kupił

nigdy więcej nie kupię podbieraka z logo tej firmy, złamał się na półkilowym leszczyku, a nie podnosiłem wcale go w podbieraku nad wodę
:shock: A to dlatego masz taki uraz do Jaxona :lol: Zdradź jak żeś to zrobił bo mi wyobraźnia nie umie tego obrazu stworzyć.
Napisano
a nie był on przypadkiem zrobiony z papyndekla :?:
:shock::shock: sorki Andi ale nie kumam co to :???::???:
A to dlatego masz taki uraz do Jaxona :lol:
urazu nie mam, tylko większości sprzętu z logiem Jaxon nie biorę do ręki :mrgreen:
Zdradź jak żeś to zrobił bo mi wyobraźnia nie umie tego obrazu stworzyć.

To raczej pytanie do producenta - "Jak oni to robią?"
dokładnie :evil: A ja poprostu mam leszczyka na wyciągnięcie podbieraka więc go nim zagarnąłem i tak jak partia nakazuje, bez podnoszenia podbieraka z rybą nad wodę przyciągam go do siebie, a wtedy podbierak stwierdził że taka ryba to dla niego za dużo i ramiona spotkały się ze sobą tworząc dwie proste równoległe, najpierw skierowane poziomo po wodzie a po uniesieniu podbieraka pionowe w dół potem jedno odpadło całkowicie więc wszystko trzymało się na kawałku jednego ramienia i na siatce przytwierdzonej do drążka jakimś drutem :evil: Dosyć obrazowo? :mrgreen:
Napisano
urazu nie mam, tylko większości sprzętu z logiem Jaxon nie biorę do ręki
Ale na temat większości asortymentu zdanie wyrobione masz :cool: