voivod Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Spotkanie Ślązaków. 22-23-24 maja 2009. Zbiornik Przeczyce, pole namiotowe od strony Tuliszowa. 1. voivod 2. Andy 3. Holek 4. piotr chorzów 5. bronek + szwagier 6. Gofer 7. pluto Kto jeszcze ma ochotę się z nami wybrać ?
bronek Napisano 6 Maja 2009 Napisano 6 Maja 2009 jedyna taka okazja. poznać super ludzi i pogadać niekoniecznie o rybach a teraz modlic sie o pogodę
voivod Napisano 10 Maja 2009 Autor Napisano 10 Maja 2009 Zostały dwa tygodnie. Wszyscy gotowi i zwarci
piotr chorzów Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 Plany mi się pozmieniały ale jestem na 100% w piątek i sobote
Kokon89 Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Witam, czy młodzież też jest mile widziana ? Tak się składa, że od 22 jestem w okolicy ( mam niewielką działkę przy samym zbiorniku w Tuliszowie ). 10 minut mam piechotą do owego pola namiotowego.
piotr chorzów Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 JEŚLI jesteś PEŁNOLETNI /przyczyny formalne/ to zapraszamy PS Gdzieś wcześniej pisałem że jestem zielony w BIAŁORYBIE Jak tam się łowi ?? , trzeba coś nabyć jakieś koszyki , ołowie , jakieś żyłki zanęty , robaki ?? PISAĆ na PRIV
Kokon89 Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Owszem, jestem pełnoletni A co do pytania jak tam się łowi... mogę powiedzieć tylko, że nie łowię tam długo ale słyszałem (i zauważyłem osobiście), że drobny leszczyk jest utrapieniem miłośników połowu białej ryby na tym zbiorniku.
andi64 Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 , trzeba coś nabyć jakieś koszyki , ołowie , jakieś żyłki zanęty , robaki ?? owszem + szkło ))
piotr chorzów Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 owszem + szkło )) A ja myślałem że szkło jest OBOWIĄZKOWE wędki dopiero do uzgodnienia czy zabieramy czyli kije OBOWIĄZKOWE
bronek Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 owszem + szkło )) A ja myślałem że szkło jest OBOWIĄZKOWE wędki dopiero do uzgodnienia czy zabieramy czyli kije OBOWIĄZKOWE wędki obowiązkowe. w końcu jedziemy na ryby zarzucamy zestawy i skupiamy sie na czytaniu książęk
piotr chorzów Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Panowie o ile pamiętam tamto miejsce gdzie mamy się zlatywać to jest STRASZNIE PŁYTKA woda - jak daleko trzeba posłać zestawy - obciążenie ołowie czy koszyki /ile gram bo deptam do sklepu / - jeśli koszyk to liczę na wsad do koszyka bo nie wiem co nabyć Sygnalizatory i bombki zorganizowałem Jakieś ryby zabieramy ze sobą czy mamy w planie coś złowić Niech reszta POLSKI zobaczy jakie mamy rybne łowiska
Kokon89 Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Ja wędkuję zwykle bliżej tamy niż pola namiotowego ale też w Tuliszowie i rzeczywiście dość daleko od brzegu jest jeszcze strasznie płytko, dno piaszczyste jasne, ja używam sprężyn/koszyków, zestawy jeśli na głębszą wodę to muszą dobry kawałek przelecieć. Więcej nie jestem w stanie powiedzieć bo dopiero poznaję tę wodę. Pozdrawiam !
bronek Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Panowie o ile pamiętam tamto miejsce gdzie mamy się zlatywać to jest STRASZNIE PŁYTKA woda - jak daleko trzeba posłać zestawy - obciążenie ołowie czy koszyki /ile gram bo deptam do sklepu / - jeśli koszyk to liczę na wsad do koszyka bo nie wiem co nabyć Sygnalizatory i bombki zorganizowałem Jakieś ryby zabieramy ze sobą czy mamy w planie coś złowić Niech reszta POLSKI zobaczy jakie mamy rybne łowiska spoko piotrek nie wczuwaj sie tak . jakies zestawy ci zmontujemy wody nie znam wiec tez troche w ciemno. podobno jest duzo malego leszcza wiec jak chcesz sie pobawic kup zanete pod leszcza, koszyki jakies robale - bialego,pinke czerwonego i juz . wiekszosc chyba bedzie lowic na kulki co by sie nadmiernie nie skupiac na wedkach tylko na innych zajeciach
bronek Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 co tu taka cisza.? sprzęt skompletowany.? wódeczka się chłodzi
piotr chorzów Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Panowie STARCH się BAĆ Dajcie mapkę z dojazdem , zaznaczcie gdzie się spotykamy może się wcześniej zerwę z pracy to wjadę już koło 16 BRONEK trzymam cię za słowo odnośnie zestawów - jakieś koszyki 20-30 gram mam - mam zamiar zabrać morski kij na testy ponoć daleko trzeba wywalić żyłka 0,27 i polatamy 80gr
andi64 Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Ja do południa powinienem się wyrobić, jak ktoś będzie miał problemy z trafieniem to podaję fona 792950293
voivod Napisano 18 Maja 2009 Autor Napisano 18 Maja 2009 Dodam tylko że spotykamy się na polu namiotowym, od strony Tuliszowa. Po przybyciu pod szlaban wykonujemy telefon do Andiego i dostajemy szczegółowy namiar na miejscówkę.
piotr chorzów Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Ale TAJNIACTWO bez fona nie wejdziesz panowie wstawcie mapke z Zumi PROSZE a na mapce KROPECZKE To jest ta wielka łąka koło wyspy ??
bronek Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 wie ktos jak tam dojechac od strony katowic? gdzie najlepiej skrecic z drogi na warszawe ?
pluto Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 też prosiłbym o podanie chociaż dojazdu po drogach z punktami charakterystycznymi. Nie znam tego terenu a będę jechał z Katowic. Polece na Siewierz i skręce z trasy za Wojkowicami w lewo a dalej już bedę kombinował. Planuje wpąśc w sobotę może już od samego rana. Jeśli chodzi o dalekie wyrzuty to wezmę ze sobą spodniobuty, już ten patent przerabiałem na Kozłowej Górze
Gofer Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 wie ktos jak tam dojechac od strony katowic? gdzie najlepiej skrecic z drogi na warszawe ? ja wiem
Kokon89 Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Trzeba jechać cały czas w stronę Siewierza. Za Wojkowicami Kościelnymi obserwować dokładnie drogowskazy. Zjazd w lewo na Tuliszów jest oznakowany (drogowskaz). Później wg mapki (kiepska jakość - paint na szybko) Macie już zaplanowane jakieś miejsce na polu konkretnie ? Bo ono dość duże a może wpadnę jak już wspomniałem o ile mnie nie wygonicie
andi64 Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 po wjeżdzie na pole kierować się w prawo wzdłuż brzegu, będzie stał zielony namiot.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.