Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niewiele znalazłem informacji na forum dotyczących tego łowiska więc zakładam osobny temat. Krótko i na temat co tam można złapać :?: Nie pytam co pływa w wodzie bo praktycznie na każdym łowisku wymieniają te same ryby a często jest to dalekie od rzeczywistośći :roll: . Generalnie interesują mnie drapieżniki.

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • 1 month later...
  • 3 months later...
Napisano

Nie polecam. Drapieżnik jest tępiony na tym łowisku. Liczy się praktycznie tylko karp i generalnie biała ryba.

• 5 months later...
Napisano

"Sand" takie bzdury wypisujesz.

Z tego co wiem stawy zostały zarybione ostatnio sandaczem . :)

Są bardzo duże ilości szczupaka sam ostatnio pięć sztuk na spining się przyczepiło

Okoń też jest na łowisku i to całkiem spory.

• 4 weeks later...
Napisano

Witam!

Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej od Was o tym łowisku. Chodzi mi głównie o to, na którym zbiorniku i stanowiskach najlepiej usiąść za większym karpiem (+ 8 kg ) bo z tego co widzę jest kilka koło siebie. Jakie jest dno: miękkie/twarde? Jakie głębokości? Jakie smaki kulek proteinowych się tam sprawdzają no i jakie nęcenie tzn. wystarczy punktowo z woreczkiem pva czy lepiej sypać więcej rakietą?

Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.

Napisano
"Sand" takie bzdury wypisujesz.

Pierwszy post na forum i od razu taka reklama dla komercyjnego łowiska :?: Tak się składa że byłem tam parę razy, w dodatku nie sam tylko w towarzystwie innych wędkarzy i nikomu nie udało się niczego złowić na spining. Było to w zeszłym roku i sandacz był dopiero w planach.

• 3 months later...
Napisano

Witam jestem początkującym karpiarzem . Chciał bym wyjechać na te łowisko na noc ale nie wiem jakich zestawów używać, jakich zanęt, jaki smak kulek, jakie wybrać stanowisko ? Bardzo proszę o pomoc

• 11 months later...
Napisano

Byliśmy 0statnie 2 nocki,złowiliśmy razem 14 szt w przedziale od 2kg do 14 kg .Najskuteczniejsze okazały się kulki o smaku truskawki oraz ananasa(tonąca plus popup) podane z kiełbaską PVA w skład których wchodziły drobny pellet oraz pokruszone kulki zalane odpowiednim smakowo boosterem. Łowiliśmy ze stanowiska nr 1 ale efekty były też na stawie D z 48 .

• 7 months later...
Gość czarnodusznik
Napisano

Hubix chyba wiem kim jesteś ale jak słysze o PVA i truskawce to mi ręce opadają same.

Faktycznie 1 i 48 to najlepsze stanowiska ale to żaden sekret że najlepiej sprawdzają się tam bałwanki, grzybki ale nie owocowe "man" więc nie rób w konia kolegów po kiju.

Dość ciężkie i zmienne łowisko którego nie da się przeczytać po paru zasiadkach, nawet jak moje nocne mimo iż sprawia inne wrażenie. Osobiście siedem i szcześć kilogramów oraz pare piątek i trójek mam tam na koncie. Czekam na coś w granicach lub powyżej dyszki magicznej a będzie dobrze.Może w tym sezonie kto wie?

• 1 month later...
Napisano

Szanowni, otóż w dniu wczorajszym miałem wątpliwą przyjemość wędkowania na tym łowisku. Niestety kompletna cisza za równo u mnie jak i u sąsiadów. Od godz. 6 do 15 nawet brania - kule, pelet, kukurydza. W najbliższym czasie nie planuję wypadów na to łowisko.

• 4 months later...
Napisano
Szanowni, otóż w dniu wczorajszym miałem wątpliwą przyjemość wędkowania na tym łowisku. Niestety kompletna cisza za równo u mnie jak i u sąsiadów. Od godz. 6 do 15 nawet brania - kule, pelet, kukurydza. W najbliższym czasie nie planuję wypadów na to łowisko.

potwierdzam powyzsze, od 6 do 9 zero bran, czerwony, rosowka, kuku,bialy.

• 11 months later...
Napisano

Hubert zrezygnował z prowadzenia łowiska i piecze nad nim przejęła jego siostra z mężem. Dużego karpia już tam nie ma, jedynie pływa jakaś tam wigilia 1-3 kg i to wszystko.

Szkoda bo to było moje ulubione łowisko na Mazowszu, bo i blisko i miśków sporych było trochę...

• 2 years later...
Napisano

Swego czasu czaiło się w tych stawikach troszkę ryb drapieżnych. Ktoś wie co tam się aktualnie dzieje?