shogun_zag Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 Troche odbiegliśmy od tematu, ale jeszcze Ci odpowiem i na tym koniec z tymi "ogórkami" Odpowiedź dla Andiego ... przywioze takie, jakie mi smakują i zapewniam Cię, że i Tobie posmakują. Po tych ogórkach mówi sie tylko prawdę i samą prawdę i ... wskazuje sie mi miejsca, gdzie śpią i gdzie żrą sandacze. A na następny dzień nic a nic sie nie pamięta i bardzo głowa boli KONIEC o ogórkach, dalej o kołowrotkach proszę Kto jeszcze teścik zrobił? Andi, pochwal się wynikami NIe ubiłeś sobie palcy od nóg?
Gość Bartosz Napisano 24 Czerwca 2006 Napisano 24 Czerwca 2006 Ja mogę potwierdzić to, co napisał artech - hamulec SPRO Blue Arca (przynajmniej przedni, bo tylnego nie sprawdzałem) jest precyzyjny. Mam tą maszynkę i jak na swoją cenę sprawuje się całkiem całkiem!
andi64 Napisano 24 Czerwca 2006 Napisano 24 Czerwca 2006 niestety nie całe sprzęcicho trzymam w bagażniku i w garażu praktycznie cały sezon woże go wszędzie, chyba że jadę gdzieś na jakiś dalszy wypad nie związany z wędkarstwem, to go wypakuje, ale,obiecuję ci że przy najbliższej wymianie żyłki na którymkolwiek z kołowrotków to zrobię ten teścik i mam nadzieję że moje palce będą całe
Wojas Napisano 26 Czerwca 2006 Napisano 26 Czerwca 2006 Witam To mój pierwszy post na tym forum więc chciałbym wszystkich gorąco powitać a przechodząc już do sprawy to chciałbym się dowiedzieć do czego służy "regulacja dolnego hamulca" niedawno kupiłem sobie nowiutki kołowrotek i może to troche głupie ale niewiem do czego służy ten bajer.
andi64 Napisano 26 Czerwca 2006 Napisano 26 Czerwca 2006 Wojas witam ,myślę i domyślam się że chodzi ci o tylny, regulacje hamulca trzeba ustawić tak aby przy nagłym zrywie rybki nie zerwała ci zestawu, myślę że pokumasz o co chodzi
artech Napisano 26 Czerwca 2006 Napisano 26 Czerwca 2006 Witam równie serdecznie. Pokręć tym pokrętłem, raz w lewo i pociągnij za żyłkę (przy zamkniętym kabłąku), a potem w prawo i zrób to samo z żyłką a napewno zorjętujesz się o co chodzi i do czego ten bajer
wesoły Napisano 27 Czerwca 2006 Napisano 27 Czerwca 2006 ja ostatnio kupiłem sobie kołowrotek Jaxon za 32zł z tylnym chamulcem i jestem z niego bardzo zadowolony według mnie tylne chamulce są wygodniejsze
killah Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 Hamulec przedni w wiekszosci mlynkow jest o wiele bardziej precyzyjny od tylnego. Mowa tu o tej samej klasie sprzetu bo np trudno porowywac na jaxona za 50 z shimano za 500.
keri Napisano 5 Lipca 2006 Autor Napisano 5 Lipca 2006 np trudno porowywac na jaxona za 50 z shimano za 500. No i trudno porównać shimano no za 60 z jaxonem za 300
killah Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 Shimano robi kolowrotki po 60 ? Tworza jakies tam mlynki na rynek masowy ale kazdy wie ze to nie jest prawdziwe shimano. A jaxona mozna porownac jedynie do wyrobow 'seropodobnych' - to jest taki wynalazek 'kolowrotkopodobny'
keri Napisano 6 Lipca 2006 Autor Napisano 6 Lipca 2006 Shimano robi kolowrotki po 60 ? No przepraszam za 69 http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=17&producer=35&kind=1385
andi64 Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 czekam na wypowiedzi tych wędkomaniaków tkórych dochód nie przekracza 1600 pln. na miesiąc.
keri Napisano 6 Lipca 2006 Autor Napisano 6 Lipca 2006 Już tak zupełnie nie na temat to Tomik zamawiając haczykowe koszulki powinien zamieścić na nich napis "haczyk.pl nie łowi Jaxonem" Ta cała nagonka na sprzęt firm Jaxon i York na naszym forum robi się już nudna.
Tomaszek Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 Sprzęt kategorii "B" też jest potrzebny. Ale trzeba jasno sobie powiedziec że to taka a nie inna kategoria. Uważam że to dobre bo właśnie na haczyk.pl dowiedziałem się że Jaxon jest takim sprzętem - i chwała Wam za to
shogun_zag Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 ... ale nie popadajmy w skrajności. Sprzęt ryby nie złowi, tylko obsługujący go Kiedyś pojechałem doi znajomych, dostałem propozycję wypadu na ryby, ale nie zabrałem swoich zabawek. Wciśnięto mi do ręki teleskopa, jakiśtam urządzenie do nawijania żyłki ... i się też łowiło i to z całkiem dobrym rezultatem. Fakt, że po godzinie machania takim badylem o masie pręta zbrojeniowego bolała łapa, ale co tam, fajnie było, bo byłem na wodzie Każdy niech łowi tym na co go stać i tyle. Wskazane jest natomiast dawać wskazówki ad przedziałów cenowych i jakości sprzętu za tę kasiorkę. A tak przy okazji ... to jak w końcu z tymi hamulcami?
Tomaszek Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 A tak przy okazji ... to jak w końcu z tymi hamulcami? Chyba jednak przedni - choć tylni jest wygodniejszy ....
maniek Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 OJ, jest w haszplu na grubie Andi , keri pytał czy jest z boku a nie na dole.
andi64 Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 mania, no właśnie albo z prawej , albo z lewej strony występuje jakby nie było to z boku
shogun_zag Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 To który w końcu lepszy? Teraz to zgłupiałem Aaaaaaaaa, jeszcze Abu na hampla na podstawie szpuli ... czyli w środku
keri Napisano 6 Lipca 2006 Autor Napisano 6 Lipca 2006 No to teraz mamy do porównania już trochę więcej hamulców. Z doświadczenia wiem że tarczowe wentylowane są najlepsze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.