wudawid Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Witam. Mam zamiar wyruszyć jutro z rana na spinning na zalew, dużo padało więc będzie mętna woda (lub całkiem mętna ) i może podniesiony stan. Mam zamiar łowić z brzegu sandacza ewentualnie pózniej szczupaka. Teraz mam pytanie do bardziej doświadczonych wędkarzy : Czy jest w ogóle sens wyruszać i próbować łowić sandacza w mętną lub bardzo mętną wodę , a na dodatek może być podniesiona. Czy może sobie odpuścić tą wyprawe gdyż kawałek musze dojechać . Pozdrawiam i dziękuje z góry za odpowiedzi. Dawid
Gość psulek Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Sandaczom mętna woda nie przeszkadza, podobnie jak noc - mają jeszcze linię boczną. Pytanie tylko, czy w związku ze zmianą warunków wodnych nie przeniosły się gdzieś indziej. Na Wiśle mętna woda potrafi sprawić miłą niespodziankę - nie wiem jak jest na zalewie. Pozdrawiam Paweł
mikospi Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 Sandaczom mętna woda nie przeszkadza, podobnie jak noc - mają jeszcze linię boczną. Pytanie tylko, czy w związku ze zmianą warunków wodnych nie przeniosły się gdzieś indziej. Na Wiśle mętna woda potrafi sprawić miłą niespodziankę - nie wiem jak jest na zalewie. Pozdrawiam Paweł A sandacze na jaką przynętę?Na bugu wysoka woda. Powracając do tematu .Oddal się powoli i tyle.
Gość grzechuce Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 wudawid, zdaje sie ze temat juz byl walkowany na tym forum. podsumowujac krotko: warto tylko trzeba pamietac o odpowiednim doborze przynet i pamietac o tym ze ryba bedzie w innych miejscach niz dotychczas. bywa ze te wieksze sztuki sa blizej brzegu
Deuuu Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 a żeby było łatwiej odsyłam do: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=11748
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.