Rodryg11 Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 A więc tak: 1. W rzece Wiśle i jej dopływach powyżej zapory we Włocławku od 1 października do 31 grudnia, w pozostałym okresie obowiązuje zakaz połowu w czwartki, piątki, soboty i niedziele. Powyżej, czyli gdzie ? Patrząc na mapę polski powyżej tzn. na północ od tej tamy ? 2. Na odcinku rzeki Wisły od zapory we Włocławku do jej ujścia od 1 grudnia do końca lutego; w okresie od 1 marca do 31 sierpnia obowiązuje zakaz połowu w piątku, soboty i niedziele Jeżeli jest tak ja napisałem w pkt pierwszym to drugi jest bez sensu. Bo jeżeli "powyżej zapory we Włocławku" to geograficznie na północ od owej zapory, to drugi punkt zawiera się już w pierwszym ! 3.¡ w pozostałych rzekach od 1 października do 31 grudnia Jedyne o mi przyszło na myśl, to, że tereny "powyżej zapory we Włocławku" to te patrząć na mapę na południe od zapory. Mam rację, nie mam ? Jak to w końcu jest ? Łowię we Wdzie, która jest geograficznie powyżej, czyli na północ od zapory we Włocławku.
artech Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 Rodryg11, od kiedy "powyżej" oznacza w dół rzeki Jedyne o mi przyszło na myśl, to, że tereny "powyżej zapory we Włocławku" to te patrząć na mapę na południe od zapory. no i dobrze Ci przyszło n myśl.Jeżeli jest tak ja napisałem w pkt pierwszym to drugi jest bez sensu. Bo jeżeli "powyżej zapory we Włocławku" to geograficznie na północ od owej zapory, to drugi punkt zawiera się już w pierwszym ! Ja wiem że nasi ustwodawcy lubią czasami zamieszać ale bez przesady Jak patrzysz na mapę Polski to, to co masz niżej w rzeczywistości jest wyżej
Rodryg11 Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Napisano 6 Czerwca 2009 To jednak mój tok myślenia okazał się dobry To oznacza, że poza okresem ochronnym nie muszę się ograniczać z wprawami do 3 dni w tygodniu. Wielkie dzięki Artech
artech Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 Jeszcze jedno Łowię we Wdzie, która jest geograficznie powyżej, czyli na północ od zapory we Włocławku. Wda jest, geograficznie, poniżej zapory we Włocławku
Rodryg11 Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Napisano 6 Czerwca 2009 Chodziło mi o to, że płynie na północy od Włoclawka.
artech Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 Chodziło mi o to, że płynie na północy od Włoclawka. czyli poniżej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.